Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Construirea platformei de stocare a deșeurilor în cartierul Partoș, REVOCATĂ în CL Alba Iulia. Se caută o altă locație


Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia au votat miercuri, 5 februarie, anularea unei hotărâri care prevedea construirea unei platforme de stocare temporară a deșeurilor menajere în cartierul Partoș.

Reamintim faptul că în ședința CL din data de 28 ianuarie, consilierii au aprobat un proiect de hotărâre privind „Construire platformă stocare temporară deșeuri menajere și împrejmuire, amplasare modul control – municipiul Alba Iulia”.

Solicitarea de anulare a hotărârii a venit după ce locuitorii din patru cartiere ale orașului au amenințat cu proteste împotriva administrației locale și au început să strângă semnături pentru anularea hotărârii și construirea platformei într-o altă locație. 

Vezi și LIVE: Zeci de oameni cer ANULAREA construirii platformei de stocare a deșeurilor, la Partoș. Ședință în CL Alba Iulia

„Am știut de la început, acum trei săptămâni când am intrat în această problemă de relocare a rampei de transfer, că nu intrăm într-o problemă ușoară. Eu am știut de la început ce ne așteaptă (…) Îi asigur pe toți cetățenii municipiului Alba Iulia că această problemă va fi soluționată și nu va avea nicio sincopă în termenul pe care ni l-am asumat.

Eu nu am pornit pentru această învestiție de unul singur. Am fost obligat să o facem, am fost în acea comisie de situații de urgență la nivel de Prefectură, toți au luat cuvântul, toți am spus ce variante sunt, urgente și pe care să le putem și autoriza, cu avize, cu autorizații de construire, cu proiect, cu terenul Primăriei, ca să putem în aceste 45 de zile să o putem executa. Deci să avem toate lucrările gata. Apoi să putem printr-un proiect de hotărâre să aducem forma prin care intrăm în parteneriat cu firma care prestează aceste servicii, să poate să se autorizeze la Protecția Mediului și să obțină toate avizele de funcționare.

Pașii care noi i-am făcut pentru obținerea autorizației de construire, pe platforma unde este terenul nostrul, lângă Stația de Epurare, sunt absolut legale. Avem autorizația de construire, cu certificat, cu avize, cu plan de amplasament, cu rapoarte. Eu nici nu puteam să merg mai departe dacă nu era votul Consiliului Local.

Tot astăzi, în ședință de CL, am fost obligat să fac această ședință pentru că avem o procedură prealabilă, cu care dacă mergem înainte și se sistează, se suspendă aplicarea acelei hotărâri, ajungem la jumătatea construcției, punem 1,5 – 2 milioane de lei și cineva o să spună, da, ați ajuns cu ea la jumătate, nu ați dus-o la bun sfârșit, de ce ați investit bani acolo.

(…) Ne batem cu o comunitate întreagă, inclusiv de pe strada Lalelelor, Recea și din zona Partoș, care sunt și un kilometru – doi kilometri, nu la 500 m sau la 200 m cum spune legea. (…)

Eu vă rog să votați revocarea pentru a nu avea alte sincope în executarea acestei platforme de transfer și în cel mai scurt timp executivul va venit în fața dumneavoastră să vă spună exact locația în care vom face această platformă de transfer, repet, pentru municipiul Alba Iulia, nu pentru județul Alba, că noi nu avem nicio responsabilitate. 

Vedem acum în ce problemă serioasă suntem. Eu nu mai sunt de acord să ne luăm această responsabilitate. (…) Nu m-a sunat niciun primar, în afară de cel de la Sântimbru, niciodată de când suntem în această situație, să mă întrebe, împreună cu Consiliul Județean, cum rezolvăm problema asta, ce se întâmplă, de ce nu putem găsi undeva, pe tot ce înseamnă traseul dintre Alba Iulia și Teiuș, unde toate aceste localități sunt cu aceeași problemă și lucrează cu același operator, să găsim undeva pe o pășune, undeva  într-un loc unde aveți investiții minime, unde nu sunt agenți economici și case, să găsiți acolo o platformă care să deservească toate aceste primării, pentru că toate beneficiază de acest transport la Târgu Jiu. Este un punct de vedere care mi se pare acum absolut normal, că nu mai trebuie să o facem de unii singuri, să mergem și să îi rugăm: fraților suntem în această poziție, haideți să vedem ce amplasament găsim.

Ne-am asumat prin acel proiect de hotărâre toată investiția să o facem noi, toată această platformă, când putem merge foarte simplu pe o regulă de trei simplă, aici sunt 70.000 de locuitori, acolo sunt 20.000, acolo sunt 10.000. Puneți fiecare partea voastră, executăm acea platformă, o folosim un an sau doi până pornește sistemul integrat apoi vedem ce facem cu acel obiectiv.

Suntem în momentul în care trebuie să venim cu toții, nu trebuie să ne tragem toți pe fund înapoi. Trebuie să răspundem toți, încât să găsim cea mai bună variantă pentru toți cetățenii care beneficiază de aceste servicii, a explicat viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

AFM: Aproape 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Marți, consultare publică online

Publicat

Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, iar rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică vor fi publicate în cel mai scurt timp, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

De asemenea, oficialii instituţiei menţionează că miercuri, 12 august, va avea loc prima consultare publică în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, în mediul online.

„În cadrul programului avem aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. Îi invităm pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor. Rezultatele pentru toate contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp.

Având în vedere volumul foarte mare de documente și raportat la situația actuală a stării de alertă decretată la nivel național, care presupune anumite restricții, precum și la capacitatea instituțională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluționarea acestora a presupus mai mult timp”, a transmis președintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Cetățenii sunt invitați ca până luni, 10 august 2020, să transmită sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro.

„Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfășurarea programului, să primim și punctele de vedere ale factorilor interesați, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor.

De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11:00.

Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail”, a mai declarat preşedintele AFM.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate