Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Despre cartierul Orizont, arborii din faţa blocurilor şi locuinţe ANL

Publicat

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia ne-au transmis răspunsuri la alte întrebări formulate de cititori prin intermediul secţiunii Alba24 „Audienţe Online”. Citiţi în continuare informaţii privind reglementări administrative de interes local. Cei care doresc în continuare să adreseze alte întrebări pot completa formularul pus la dispoziţie de site-ul nostru, iar răspunsurile vor fi publicate în ziua în care sunt transmise.

Întrebare de la: Alba Cosmin; Subiect: cartierul Orizont

„În cartierul Orizont din Alba Iulia, primăria a luat în calcul posibilitatea introducerii iluminatului stradal? Sau a branşării cartierului la sistemul de canalizare ce trece prin Miceşti? Sau să se reabiliteze străzile principale (în număr de trei) din cartier?”

Răspuns: „Cartierul Orizont are o staţie de epurare proprie. Acest cartier este în atenţia primăriei, iar, în cel mai scurt timp, în funcţie de finanţări, se va moderniza atât din punct de vedere al străzilor, cât şi al iluminatului stradal.”

Întrebare de la: Radu Ioan; Subiect: Distanţa arbori în faţa blocului

„Care este distanţa minimă, dintre arborii plantaţi în faţa blocului şi clădirea proprietate privata, stabilita prin regulamentul de urbanism local? Problema e că arborii au peste 2 metri şi îmi iau lumina”.

Răspuns: „Această distanţă nu este prevăzută în regulamentul de urbanism local, însă, conform art. 613 din Noul Cod Civil, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii. Dacă doriţi toaletarea arborilor şi aceştia se află pe domeniul public, vă puteţi adresa cu o cerere serviciului Administrarea activităţii domeniului public din cadrul primăriei.”

Întrebare de la: Ciupe Crina; Subiect: locuinţe ANL

„Am depus o cerere pentru o locuinţă ANL şi aş vrea să ştiu când se ţine şedinţa de repartiţie a acestora. Eu pe 26.04 împlinesc vârsta limită de acordare a locuinţelor ANL.”

Răspuns: „În prezent se lucrează la dosarele privind locuinţele ANL. Cel mai devreme, în data de 30 aprilie 2012 se va aproba lista de priorităţi în cadrul şedinţei de Consiliu Local. În cazul dumneavoastră, criteriul vârstă va fi depăşit. Mai aveţi posibilitatea depunerii unei cereri pentru locuinţe sociale la Serviciul de Asistenţă Socială. Acestea vor fi finalizate în acest an, iar criteriile de selecţie nu impun limita de vârstă. Actele şi formularele necesare în această situaţie le puteti găsi pe site-ul primăriei, www.apulum.ro.”

Întrebare de la: Popa Alin; Subiect: Tot Zona Centrală – parcarea BRD!

„Cred că nu m-am făcut înţeles… Nu v-am interpelat în legătura cu viitorul proiect autorizat în baza căruia vor fi realizate investiţiile, v-am solicitat un răspuns tocmai despre <rezolvarea regimului juridic al terenului>!

Care este modalitatea prin care se intenţionează  <rezolvarea regimului juridic al Terenului>, mai exact transferul folosinţei în proprietatea Statului Român? Cum este posibil ca parcajul public să fie realizat concomitent cu centrul multicultural, din moment ce amplasamentul acestei construcţii s-a modificat între timp, centrul urmând a fi realizat în perimetrul Spitalului de Psihiatrie din Cetatea Alba Carolina?”. (n.r. – prima întrebare pe acest subiect şi răspunsul acesteia le puteţi citi aici)

Răspuns: „Conform legii, modalitatea de transferare a proprietăţii private în proprietatea Statului Român este exproprierea pentru cauza de utilitate publică.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax