Administrație
AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia la întrebările cititorilor. Detalii despre bazinul olimpic, terase şi camere video
Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au pus la dispoziţie un nou set de răspunsuri la întrebările cititorilor privind probleme administrative la nivelul oraşului. Vă prezentăm în continuare informaţiile oferite, cu precizarea că vom completa acest material cu alte date, pe măsură ce le vom primi. Cei care doresc să adreseze în continuare întrebări prin intermediul secţiunii speciale de pe Alba24, Audienţe Online pot completa direct formularul de pe site-ul nostru.
Întrebare de la: Popa Alin; Subiect: Zona Centrală-BRD!
„În legătură cu zona centrală – parcarea BRD şi locuinţele din str. Nicolae Titulescu, cum se va proceda în vederea preluării de către Primărie a imobilelor respective? PUZ-ul nou aprobat prevede aceste preluări în scopul edificării unui ansamblu de locuinţe colective şi a unui parcaj subteran!”
Răspuns: „Investiţiile propuse şi reglementate prin PUZ „Centru Civic” se derulează în baza un proiect autorizat, numai după rezolvarea regimului juridic al terenului. Pentru parcajul public: se realizează concomitent cu construcţia multiculturală propusă de Consiliul Judeţean.”
Întrebare de la: Sorin Baltariu; Subiect: Terasele de pe B-dul Transilvaniei
„Se vorbea cândva de mutarea teraselor de pe B-dul Transilvaniei. Aş avea o întrebare: După finalizarea lucrărilor din Cetate, terasele de pe B-dul Transilvaniei vor fi mutate în Cetate? Trotuarul pentru pietoni de pe bulevard este foarte îngust din cauza teraselor amplasate aici. În plus, tot din aceeaşi cauză, locuitorii nu au cum să respecte pista de biciclete dacă sunt obligaţi să ocolească toate terasele de pe bulevard.
Aş dori să mai întreb dacă proiectul de introducere a cablurilor (curent, cabluri tv etc.) cuprinde tot oraşul Alba Iulia sau doar Cetatea şi Bulevardul Transilvaniei. Bulevardul arată mult mai bine cu aceste cabluri introduse în pământ.”
Răspuns: „Sugestia privitor la mutarea teraselor a fost luată în calcul şi de către primărie. Vom discuta şi analiza această propunere în interesul gestiunii urbane, în următoarea şedinţă de consiliu local. Este un deziderat maxim ca aceste activităţi sezoniere să se desfăşoare în şanţurile cetăţii.
Hotărârea de guvern 490/iunie 2011 precizează faptul că este interzisă montarea supraterană a echipamentelor tehnice, inclusiv a reţelelor de telecomunicaţii. În consecinţă, nu se va aproba niciun proiect cu astfel de traversări, iar cele existente se vor realiza subteran, în cel mai scurt timp cu putinţă. Odată cu reabilitarea străzilor, se impune introducerea în subteran prin canale tehnice a acestui tip de utilităţi.”
Întrebare de la: Crişan Angela; Subiect: Bazinul Olimpic
„Problema mea este Bazinul Olimpic, mai exact imposibilitatea folosirii acestuia de mai bine de 2 ani. Se tot aud tot felul de zvonuri cu privire la deschiderea acestuia, prin urmare aş dori o părere avizată. Suntem foarte mulţi oameni bolnavi în acest oraş, care trebuie să facem mişcare şi cel mai indicat este înotul. Întâmplarea face că nu avem unde decât la nişte particulari care au nişte preţuri şi condiţii jalnice.
Întrebare: când se va deschide? Ce preţuri se vor practica? Şi bineînţeles ne-am dori să se revină la vechiul program, adică să poţi să mergi ori dimineaţa foarte devreme ori seara foarte târziu, să nu se impună nişte ore de agrement, deoarece ne este foarte greu şi poate imposibil să ne coordonăm pe acea plajă orară.
Totodată, aş dori să ştiu dacă se vor practica nişte abonamente avantajoase care să ofere într-adevăr o reducere celor care frecventează des astfel de locaţii – bazin, saună. De exemplu, cum se practică la vecinii noştri: Deva, Târgu Mureş.
Vă mulţumesc. Şi doresc tuturor sărbători fericite şi decizii cât mai înţelepte.
P.S. Toate sfaturile şi problemele ridicate în acest articol reprezintă un rezumat al dorinţelor membrilor dintr-o asociaţie locală, deci suntem mai mulţi care gândim în acest mod şi suntem convinşi că mai sunt şi alţii care sunt în asentimentul nostru.”
Răspuns: „Lucrările de modernizare a bazinului se realizează de către Compania Naţională de Investiţii, care a preluat obiectivul încă din 2010 şi îl are în administrare până la terminarea lucrărilor. Responsabilitatea primăriei are legătura cu viabilizarea zonei. Primarul Mircea Hava a urmărit cu insistenţă şi permanent alocările financiare de la guvern şi a insistat pentru ca Bazinul să fie reabilitat cât mai urgent. În 2011, au fost sistate din lipsă de resurse financiare, chiar dacă acestea trebuiau predate. Se fac eforturi şi există toate premisele ca lucrările să se finalizeze la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie. Dată fiind complexitatea acestei lucrări, este posibil ca termenul să fie uşor decalat, din cauza situaţiilor neprevăzute ce pot apărea pe parcurs. Ne dorim la fel de mult ca oricine să se finalizeze acest obiectiv investiţional.”
Îmtrebare de la: Onea Nicu; Subiect: DN74
„Drumul este plin de gropi şi denivelări. Când se vor finaliza lucrările de modernizare?”
Răspuns: „Lucrările de modernizare a întregului tronson se vor finaliza în martie 2013, iar, începând de azi, 10.04.2012, se începe activitatea de plombare a gropilor din Calea Moţilor. Până la Miceşti se va finaliza turnarea asfaltului, până la finalul lunii august.”
Întrebare de la: Mascasan Rares Ciprian; Subiect: ANL Detunata
„Domnule Primar, când credeţi că se finalizează lucrările la ANL, str. Detunata şi când se vor da în folosinţă?”
Răspuns: „Lucrările se finalizează în luna mai 2012. Acest răspuns a mai fost furnizat. Imediat după recepţie, se va face predarea către beneficiari.”
Întrebare de la: Popa Ilie; Subiect: camere video
„S-a tot vorbit de instalarea camerelor video în oraş. Când se începe şi finalizează montarea acestora pentru siguranţa noastră? Un studiu arată că, în Cluj, de la montarea acestora, a scăzut criminalitatea cu 30%, ar fi bine şi pentru oraşul nostru, părerea mea.”
Răspuns: „Se fac demersuri pentru achiziţionarea acestui tip de echipament de supraveghere şi conectarea la dispeceratul Poliţiei Locale. Sperăm ca în cel mai scurt timp acest aspect al siguranţei comunităţii să fie rezolvat.”
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Adi
marți, 10.04.2012 at 11:13
De ce nu montati capace de camine antivandalism si chiar personalizate in tot orasul Alba Iulia? Sunt firme in Alba care va pot livra aceste capace de camine de canalizare.
bpp
marți, 10.04.2012 at 16:22
Va rugam sa ne transmiteti o lista cu astfel de firme pentru a putea obtine o oferta.
Morar Mircea
marți, 17.04.2012 at 20:48
Cind se va asfalta str. Stefan Luchian ( la Schit pe deal spre cladirea Universitatii ) ?