Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Augustin Lazăr a depus cerere de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii

Publicat

l

Procurorul general al României, Augustin Lazăr a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o cerere prin care solicită ieșirea la pensie. Decizia surprinzătoare a fost luată în condiţiile în care acesta se înscrisese în cursa pentru un nou mandat.

Mandatul lui Augustin Lazăr la conducerea Parchetului General se încheie în 27 aprilie. Săptămânile trecute, Augustin Lazăr îşi depusese candidatura pentru un nou mandat la şefia Parchetului General, acum a trimis cerere de pensionare la CSM. Ultimul cuvânt în această privinţă îl va avea preşedintele Klaus Iohannis.

Augustin Lazăr a fost acuzat, în ultimele zile, că a refuzat eliberarea condiţionată a unor disidenţi politici şi ar fi dispus pedepsirea unora dintre aceştia. Totul a pornit de la povestea deținutului politic Iulius Filip, închis la Aiud în anii 80. Lazăr era procuror delegat la Comisia de liberare condiţionată a Penitenciarului Aiud și ar fi refuzat de două ori să-i semneze eliberarea condiționată.

Citește și Cum a ajuns procurorul general Augustin Lazăr ”torționarul de la Aiud”, la televiziunea lui Voiculescu

Lazăr a explicat că acea comisie din care făcea parte nu avea contact cu deținuții și tot ce făcea era să constate dacă cei care cereau eliberarea condiționată și-au făcut fracția de pedeapsă, conform legii, și dacă au sau nu rapoarte disciplinare din timpul detenției.

Presa a vehiculat apoi și numele altor deținuți politic, pe care Lazăr ar fi refuzat să-i elibereze condiționat.

„Episodul la care fac referire unele instituții de presă a fost prezentat tendențios, fără a ține cont de explicațiile pe care le-am mai dat. Atribuțiile acestei comisii nu erau de punere în libertate a celor condamnați. Acesta era atributul exclusiv al instanței de judecată. Legea avea aceleași prevederi pentru toate categoriile de condamnați”, a spus Lazăr, într-o conferință de presă.

Citește și VIDEO: Tudorel Toader și Augustin Lazăr, față în față la audierile pentru postul de procuror general

Acuzațiile au venit în condițiile în care procurorul general își depusese candidatura pentru un nou mandat. Între timp, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a respins toate cele patru candidaturi depuse pentru această funcție și a anunțat reluarea procedurii de selecție.

Mai mulți oficiali ai coaliției PSD-ALDE au cerut revocarea lui Augustin Lazăr, inclusiv șeful PSD, Liviu Dragnea, și cel al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și Augustin Lazăr: Dosarul Revoluției, trimis în instanță! Evenimentele de la Alba Iulia: 23 de morți și 111 răniți

Citește și Fiul disidentului Gheorghe Ursu: Unde sunt teroriștii care au tras în 1989? Scrisoare deschisă către Augustin Lazăr

sursa: digi24.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax