Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Augustin Lazăr va fi audiat luni de Secția pentru procurori a CSM, pentru emiterea avizului privind revocarea

Publicat

lazar

Procurul general Augustin Lazăr va fi audiat luni de către procurorii CSM, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declanșat procedura de revocare a acestuia.

Procurorii CSM îl vor audia luni pe Augustin Lazăr, în vederea emiterii unui aviz, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut revocarea procurorului general, notează Medifax.

Inițal termenul pentru audiere a fost 13 noiembrie, însă acesta a fost amânat pentru luni, 19 noiembrie. CSM a anuntat că amânarea a venit la solicitările ministrului Justiţiei şi procurorului general. Ulterior, ministrul Justiţiei a scris pe Facebook „simple precizări” şi a arătat că procurorul general Augustin Lazăr este cel care a solicitat amânarea audierii sale de către Secţia pentru procurori a CSM, şi nu ambii, aşa cum a informat Consiliul.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie. Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Judecarea cererii de suspendare a procedurii de revocare din funcţie a fost stabilită pentru data de 20 noiembrie.

Procurorul general a depus o plângere prealabilă şi la Ministerul Justiţiei împotriva raportului.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax