Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autostrada Lugoj-Deva. Ministrul Cuc: Circulația pe lotul 3, între Ilia și Holdea, se deschide la sfârșitul lunii septembrie

Publicat

Ministrul Transporturilor a precizat joi, în timpul vizitei pe șantierul de autostradă din Alba, că lotul 3 din Autostrada Lugoj-Deva ar urma să fie deschis circulației la finalul lunii septembrie, iar restul lucrărilor se vor face „sub trafic”.

”Lotul 3 va fi deschis undeva la sfârșitul lunii septembrie. A fost preluat de către CNAIR, se fac lucrările. Deci acei 44 de kilometri (Deva – Lugoj, n.r.) vor fi în integralitate deschiși, se va circula de la Sibiu la Nădlac la profil de autostradă”, a declarat joi ministrul Răzvan Cuc.

Potrivit acestuia, Lotul 3 Lugoj-Deva se va da în circulație, urmând ca restul lucrărilor să se facă sub trafic.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, inspectează lucrările de pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Sebeș – Turda

Contractul pentru cei 21 de km finalizați în proporție de 99% de pe Lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva a fost reziliat pentru că firma spaniolă Comsa nu ar fi acceptat extinderea garanției din contract de la patru ani la zece ani după ce autoritățile de la Transporturi au invocat 60 de neconformități și probleme de execuție de-a lungul timpului.

Citește și Constructorul lotului 3 din Autostrada A1 Lugoj-Deva: „Autoritățile au adus intenționat întârzieri în desfășurarea lucrărilor”

Porțiunea de 21 de kilometri se întinde între Ilia şi Holdea şi a fost construită de Asocierea de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA şi Arcadis Eurometudes SA, care a obţinut contractul pentru derularea investiţiei, estimată iniţial la 580 de milioane de lei, fără TVA.

CNAIR a refuzat în urmă cu trei săptămâni să facă recepția lucrărilor și să deschidă traficul pe cei 21 de km de autostradă, invocând unele probleme de execuție și lucrări nefinalizate. În schimb, ministrul Răzvan Cuc a recunoscut că traficul pe autostradă s-ar fi putut deschide, iar problemele sesizate ar fi putut fi remediate ulterior.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax