Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, inspectează lucrările de pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Sebeș – Turda

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILG9qSSww" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a revenit joi în județul Alba, pentru a verifica stadiul lucrărilor pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii A10 Sebeș – Turda. De dimineață, acesta a avut o întâlnire cu reprezentanții Aktor, la organizarea de șantier de la Beldiu.

Ministrul Transporturilor și șeful CNAIR au venit în inspectie pe lotul 2 al autostrăzii, la baza Aktor și apoi au plecat și s-au oprit la un pod aflat în construcție, unde au verificat lucrările. Și-au continuat apoi drumul pe lotul doi spre Aiud.

”Structura metalică peste deschiderea centrală a podului, este adusă toată în șantier, s-a adus și a început montarea ei. Estimăm ca până la sfârșitul lunii să fie gata și începe ridicarea ei peste Mureș, iar tot podul să fie finalizat până la sfârșitul toamnei. Vinerea viitoare vor începe lucrările de asfaltare”, a spus constructorul.

”Văd ca s-a avansat la structuri, este îmbucurător, a fost partea cea mai incertă. Este vreme favorabilă, trebuie mers la terasamente. Aveți de recuperat niște decalaje, le puteți recupera printr-o mobilizare extinsă. Să vedem și finalul, adică asfaltul, e cel mai important”, a spus ministrul Cuc.

Ministrul a precizat că pe site-ul ministerului este o secțiune specială unde subcontractorii pot anunța dacă nu sunt plătiți de către antreprenori.

Ultima vizită a lui Răzvan Cuc pe loturile 1 și 2 a fost făcută la sfârșitul lunii iulie. Atunci, acesta și-a retras optimismul în legătură cu deschiderea circulației pe toată lungimea autostrăzii Sebeș – Turda, până la sfârșitul anului. Mai mult, chiar a negat că a promis finalizarea loturilor, conform termenelor contractuale.

Vezi și VIDEO: Ministrul Cuc își retrage optimismul în legătură cu finalizarea lucrărilor pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda

La mijlocul lunii august, reprezentanții Asociației „Pro Infrastructură” semnalau faptul că pe lotul 1, constructorul a sistat aproape în totalitate lucrările. Asta în condițiile în care, la cea mai recent vizită pe șantier, ministrul Transporturilor spunea că pe acest lot s-a lucrat cel mai mult și erau cele mai multe șanse să fie terminate lucrările până la sfârșitul anului.

Potrivit sursei citate, în raportul CNAIR din iulie se preciza că pe acest lot stadiul fizic era de 73,5%, însă cel financiar era de doar 61,43%.

Citește și Pro Infrastructură: Lucrările pe Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, oprite aproape în totalitate de constructor

Asocierea Pizzarotti & Pomponio de pe lotul 1 al Autostrăzii A1 Sebeș – Turda se afla pe locul 4 în topul constructorilor implicați în marile proiecte de infrastructură din România, cu cele mai mari progrese raportate în luna iulie, potrivit statisticilor CNAIR.

De cealalată parte, constructorul lotului 2, Aktor, a reușit „performanța” de a realiza un progres de doar 0,64% față de luna precedentă (n.r. – iunie). De altfel, de la începutul acestui an, lucrările între Teiuș și Aiud au înaintat cu 2,83 de puncte procentuale.

Citește și DEZASTRU pe lotul Teiuș-Aiud al Autostrăzii Sebeș-Turda: 2,8% în 7 luni. Progrese notabile între Sebeș și Alba Iulia

În actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax