Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

AUTOSTRADA ORĂȘTIE-SIBIU : Din 14 noiembrie se va putea circula și pe cei 22 km dintre Cunţa şi Sălişte

Publicat

autostrada orastie sibiu Este certitudine că pe data de 14 noiembrie se finalizează lucrările la lotul 3 al Autostrăzii Orăştie – Sibiu, care se întinde pe cei 22 de kilometri dintre Cunţa (judeţul Alba) și Sălişte (judeţul Sibiu). Anunţul a fost făcut de preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, care spune că a discutat cu ministrul Ioan Rus. Iniţial, lotul 3 trebuia finalizat în aprilie anul trecut.

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu a anunţat miercuri că, în urma unei discuţii cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus, circulaţia pe tronsonul Cunţa – Sălişte din Autostrada Orăştie – Sibiu va fi deschisă din data de 14 noiembrie. „Este certitudine”, a subliniat Dîrzu.

Citeşte şi AUTOSTRADA SEBEŞ-TURDA: Se poate semna contractul şi pentru tronsonul Sebeş – Alba Iulia. Decizie definitivă la Curtea de Apel Bucureşti

În ceea ce priveşte tronsonul 3  al Autostrăzii Orăştie – Sibiu, care se întinde pe 22 de kilometri dintre Cunţa (judeţul Alba) și Sălişte (judeţul Sibiu), termenul de deschidere a circulației a fost anunțat pentru aprilie anul trecut, apoi pentru noiembrie 2013, iar în final pentru iulie 2014. Autoritățile au anunţat cu câteva luni în urmă că circulația va fi deschisă în noiembrie 2014, lucrările urmând a fi terminate undeva în 2015.

Citește și FOTO-VIDEO| AUTOSTRADA Orăștie-Sibiu: INAUGURARE FORȚATĂ pentru tronsonul Cunța -Săliște înainte de turul doi al prezidențialelor

Contractul cu cei de la Impregilo a fost semnat în mai 2011 pentru o valoare de aproape 605 milioane de lei, fără TVA, în vederea realizării în 120 de zile a proiectului tehnic și, în alte 548 de zile, a lucrărilor necesare.

În urma alunecărilor de teren a căror amploare a devenit vizibile în primăvara lui 2012, italienii de la Impregilo SpA au cerut modificarea proiectului, prin construirea unui nou tunel în dealul de la Aciliu unde acum a fost săpat un debleu de aproape 50 de metri și prin prelungirea viaductului înspre Sebeș cu aproape un kilometru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax