Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AVERILE candidaților eligibili pentru un loc în PARLAMENT. Care sunt cei mai bogaţi politicieni și cine trăiește doar din salariu


Publicat

baniCandidații pentru Parlamentul României și-au depus și declarațiile de avere. Dacă unii ar mai fi avut nevoie de câteva rubrici pentru a trece toate bunurile, alții au lăsat multe spații goale.  Cei mai înstăriți candidați care au șanse să ocupe un loc de deputat sau senator sunt în general cei care au făcut politică la modul „profesionist” au avut funcții publice și mandate în Parlament sau în administrația locală, printre care Ioan Dîrzu și Corneliu Olar. Fără conturi în bancă, terenuri sau mașini îl găsim pe candidatul USR Christian Schuster, lector la Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca și vicepreședinte al Senatului instituţiei de învăţământ superior. 

Vă prezentăm averile candidaților care ar avea șanse să prindă un mandat de deputat sau senator.

 

PNL

Florin Roman  (CAMERA DEPUTAȚILOR) – primul loc pe listă

Are o un teren intravilan în Alba Iulia de 620 de mp și o casă de locuit de 309 mp tot în Alba Iulia. Potrivit declarației de avere, mai are un autoturism marca Volvo fabricat în anul 2011 și bijuterii în valoare de 5.000 de euro.

În ceea ce privește conturile bancare, are 14.900 de lei și 15 euro. Mai are împrumutați 30.000 de lei unei persoane fizice și un credit de 70.000 de lei.

În 2015 a câștigat 49.937 de lei, iar soția a câștigat 30.012 de lei.

Corneliu Olar  (CAMERA DEPUTAȚILOR) – locul doi pe listă

Are un teren arabil în comuna Horea, un teren de construit în Alba Iulia, un teren de fânat la Beliș și 1,40 hectare de pădure la Horea.  Mai are trecute în declarația de avere o casă de locuit la Horea și o cabană la Alba Iulia. Primarul din Horea nu are trecute în declarația de avere autoturisme sau bijuterii. Are două depozite bancare în valoare de 292.150 lei. Declară că, în anul 2015, a primit 30.690 lei de la Ocolul Silvic Horea Apuseni, unde este coordonator, și 4.765 de lei din funcția de șef birou la Primăria Horea.

Vezi şi Profil de candidat: GROFUL APUSENILOR, Corneliu Olar lasă „Casa Albă” de la Horea pentru influența și imunitatea din Casa Poporului

Vasile Răcuci  (CAMERA DEPUTAȚILOR) – locul trei pe listă

Are un teren intravilan și unul extravilan în Blaj și o casă de locuit tot în „Mica Romă”. Răcuci are declarate trei autoturisme, un Mitsubishi din 2003, un Mercedes din 2010 și un Ford din 2007. Mai are un cont curent de 33.000 de euro, iar anul trecut a câștigat 37.169 de lei de la Apa CTTA – șef birou, 9.800 de lei de la Căpriorul din Deal – director tehnic, 6.264 de lei de la CJ Alba și 22.800 lei de la Școala din Șona – învățător.

Alexandru Pereș (SENAT) – primul loc pe listă

Senatorul deține un teren intravilan în Alba Iulia și două case de locuit, din care una a fost moștenită de soție. Pereș conduce o Dacia Duster din 2014 și are bunuri (bijuerii și mobilier) de 30.700 de lei (6.822 euro). Senatorul are un cont bancar de 5.500 euro, dar și două credite de 103.061 de lei. Anul trecut a câștigat de la Parlamentul României 127.922 lei, iar soția a câștigat 41. 157 lei.

PSD

Ioan Dîrzu (CAMERA DEPUTAȚILOR) – primul loc pe listă

Deputatul PSD are un teren agricol în comuna Gârbova, o casă de locuit în aceeași comună și o casă în Alba Iulia. Pe declarația de avere mai are trecut un autoturism marca Skoda din 2001, bijuterii de 8.500 de euro și din 15 septembrie are acțiuni de 161.000 de lei la BSA Interbațional LACTALIS. Ioan Dîrzu are două conturi bancare în valoare de 441.000 lei acțiuni de 463.200 lei la Prefera și 15.000 de euro împrumutați.

Anul trecut a câștigat 59.400 de lei de la Camera Deputaților, iar soția a câștigat 45.600 lei.

Vezi şi PROFIL de CANDIDAT la PARLAMENTARE: Ioan Dîrzu. „Capricii și delicii” din viața de deputat a șefului PSD Alba

Cornel Suciu  (CAMERA DEPUTAȚILOR) – locul doi pe listă

Directorul adjunct de la Finanțe Alba deține un apartament și o casă de locuit la Alba Iulia, un autoturism marca Citroen din 2006. În urma unui partaj, a dat 25.000 de euro și credite de 125.000 de euro. Anul trecut a câștigat de la AJFP Alba suma de 68.847 de lei.

Gheorghe Damian  (CAMERA DEPUTAȚILOR) – locul trei pe listă

Primarul din comuna Ciugud are trei terenuri extravilane și două terenuri intravilane. Mai deține o casă de locuit în comuna pe care o administrează, un autoturism marca Audi A4 din 2010 și un Volkswagen din 2007. Anul trecut a câștigat 32.441 de lei de la primărie, iar soția a câștigat 27.739 de lei.

Daniel Breaz (SENAT) – primul loc pe listă

Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia deține, împreună cu soția, un teren agricol, un apartament și o casă de locuit în Alba Iulia. Potrivit declarației de avere, mai are un autoturism marca Skoda Octavia din 2011 și un Peugeot din 2007. Nu are conturi sau credite, iar anul trecut a câștigat de la UAB 156.818 de lei. Soția sa a câștigat 61.780 lei.

USR

Christian Schuster – primul loc pe listă

Lector la Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj Napoca și vicepreședinte al Senatului Universității, acesta are un apartament la Cluj Napoca. Nu deține mașini, bijuterii, nu are conturi sau credite. Anul trecut a câștigat de la UBB suma de 36.229 de lei, iar soția a câștigat 6.634 de lei.

PMP

Clement Negruț – primul loc pe listă

Actualul deputat are trecute în declarația de avere un teren intravilan și două case, deținute împreună cu soția. Mai are un autoturism marca Renault din 2004 și o Dacia Logan din 2013. Negruț are credite de 112.000 de euro și 37.500 de lei. Anul trecut a câștigat de la Parlamentul României 59.400 lei, iar soția a câștigat 49.367 de lei.

ALDE

Mihai Horațiu Josan – primul loc pe listă

Fostul primar din Aiud, primul pe listele ALDE pentru Camera Deputaților, nu are în acest moment declarația de avere reînnoită.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

4 decembrie: Creștinii o sărbătoresc pe Sfânta Muceniță Varvara, protectoarea copiilor, matematicienilor și minerilor

Publicat

Sfânta Mare Muceniţă Varvara este pomenită în calendarul creştin ortodox la 4 decembrie. Este considerată protectoarea matematicienilor, minerilor şi tuturor celor ce lucrează cu explozibil. În credinţa populară, se crede că Sfânta Varvara este şi protectoarea copiilor, pe care îi apără de boli, în special de pojar, dacă ziua sa este cinstită cum se cuvine.

A fost fiica unui aristocrat roman, pe nume Dioscor, şi a trăit pe vremea împăratului Maximian Daia (305-311) în cetatea Iliopoli.

Fiind foarte frumoasă, tatăl său i-a zidit un turn în care să locuiască. În palatul său, Sfânta Varvara a cunoscut singură pe adevăratul Dumnezeu şi a început să-i dispreţuiască pe zei, închipuirile lor considerându-le drept lucruri făcute de mâini omeneşti.

Când tatăl său a văzut că Sfânta Varvara rămâne credincioasă descoperirii sale, adică a acelui Dumnezeu în Treime închinat, Tatălui, Fiului şi Sfântului Duh, a predat-o autorităţilor romane, ce dezlănţuiseră prigoana împotriva creştinilor.

După ce a fost chinuită, a fost purtată în batjocura mulţimii prin cetate, găsindu-şi sfârşitul martiric chiar în mâinile tatălui său, care a ucis-o cu sabia. Când mergea spre locul de osândă, Sfânta Muceniţă Varvara s-a rugat lui Dumnezeu pentru cei care o vor pomeni-o şi îşi vor aduce aminte de pătimirile sale cele multe şi cumplite, ca ei să nu sufere de boală năpraznică şi moartea neaşteptată să nu-i răpească.

După ce a ucis-o, tatăl ei a fost lovit de trăsnet pe când cobora din munte şi a murit.

În folclorul bulgar, Sfânta Varvara este sora Sfântului Sava, care este cinstit a doua zi, pe 5 decembrie, şi a Sfântului Nicolae, sărbătorit pe 6 decembrie. Sfinţii Varvara şi Sava pregătesc aşadar ziua fratelui lor, Sfântul Nicolae.

SFÂNTA VARVARA, superstiții

Pe 4 decembrie, femeile nu au voie să coasă, să toarcă sau să spele. De asemenea, astăzi nu trebuie să se mănânce dovleac, porumb copt sau fasole.

Rugăciune către Sfânta Mare Muceniță Varvara

Către tine ca la un adevărat izvor de vindecări şi grabnică tămăduire şi mult-minunată, Sfântă Fecioară Mare Muceniţă Varvara, noi, ticăloşii, scăpăm şi către sfântul tău chip cu nevoinţă căzând, ne rugăm: vezi rănile păcatelor noastre cele de peste tot trupul, vezi neputinţa sufletelor noastre, şi pe acestea cu obişnuita învăţătură a milosârdiei tale şi cu bună silinţă vindecă-le degrabă.

Ia aminte la glasul rugăciunii noastre, nu trece cu vederea suspinele aduse din ticăloasele noastre inimi şi ascultă strigarea noastră, ca ceea ce eşti singura noastră scăpare, care ai închipuit prin trei ferestre pe Preasfânta cea de o fiinţă şi nedespărţită Treime în baia părintească ce ţi se zidea.

Pe Aceea roag-O pentru noi, păcătoşii şi netrebnicii robii tăi, ca să ne miluiască acum şi în ziua morţii noastre. Închină-te Părintelui ceresc, ca pe noi cei căzuţi sub povara păcatelor să ne ridice spre cuvântarea slavei Sale şi să ne îndrepteze, ca întotdeauna să avem sus inimile, să gândim la calea de sus, iar nu la cele pământeşti.

Roagă-L pe Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care în temniţă ruga ta cea mucenicească a auzit, ca şi pe noi, leneşii, cei ce şedem în trândăvie ca într-o temniţă, degrabă să ne întoarcă spre rugăciune şi spre alergarea la poruncile lui Dumnezeu şi să ne dea inimă ca să dorim a ne ruga neîncetat. Cheamă şi pe Sfântul Duh, Izvorul care te-a întărit pe tine, fecioară curată, la lupta muceniciei şi te-a ferit de ruşine cu aripile Sale, ca şi nouă, ruşinaţilor şi necuraţilor, să ne zidească inimi curate şi duh drept să înnoiască întru cele dinăuntru ale noastre; şi mai vârtos să ne întărească spre facerea faptelor bune.

Credem, Sfântă Mare Muceniţă Varvara, că la toate acestea poţi să ne ajuţi şi nouă, şi de vei vrea, puternică eşti să mijloceşti la Sfânta Treime, ca ceea ce ai proslăvit pe Dumnezeu întru mădularele tale cele muceniceşti.

Sfântă fecioară, știm că nimic nu este cu neputinţă ţie, de aceea nu trece cu vederea lacrimile şi suspinele noastre. Pentru acestea cădem către cinstita raclă a sfintelor tale moaşte cele făcătoare de minuni şi ţie, celei ce petreci în cer cu sufletul, ne închinăm, îndrăznind rugăciuni a grăi, ca să fie urechile tale luând aminte la glasul rugăciunii noastre;

trupul tău cel mult chinuit să tămăduiască patimile cele multe ale sufletelor şi ale trupurilor noastre; capul tău cel plecat sabiei să dea capetelor noastre apa curăţiei păcatelor;

părul tău cel rupt fără milă să ne lege de dragostea lui Dumnezeu; buzele tale cele cinstite să împiedice gurile noastre a grăi în deşert şi să le deschidă ca să vestească totdeauna lauda Domnului; ochii tăi cei ce văd Lumina Treimii să vadă şi a noastră bună dorire, ca şi noi să ne întoarcem ochii să nu mai vadă deşertăciuni, ci totdeauna să căutăm spre fericirea cea cerească; mâna ta cea tăiată să ne scrie în cartea vieţii şi să ne învrednicească ca totdeauna să ridicăm mâinile către Cel de Sus şi să nu împletim cu dânsele înşelăciuni;

sânii tăi, cei tăiaţi fără milă, să ne fie nouă turn tare în faţa vrăjmaşului; picioarele tale, cele ca nişte făclii luminoase, degrabă alergând către Mirele ceresc în cămara cea dumnezeiască, să ne facă şi pe noi cu picioarele noastre să călătorim către tot lucrul bun, ca Legea Domnului să fie făclie picioarelor noastre şi lumină cărărilor noastre.

Rănile tale să ne slobozească din rănile păcatelor; sângele tău, cel ce de multe ori în chinuri s-a vărsat, să cureţe sufletele şi trupurile noastre de toată spurcăciunea; moartea ta să ne dea nouă să murim spovediţi şi împărtăşiţi cu Trupul şi Sângele lui Hristos, căci în fiecare facere de bine eşti preamărită, şi mai vârtos întru aceasta, că tot cel ce are nădejde la tine şi pururea te cheamă spre ajutor de moartea cea grabnică scapă; de care şi pe noi, ticăloşii, ne izbăveşte, fecioară curată, Mare Muceniţă Varvara. 

Și cu rugăciunile tale întru tot puternice învredniceşte-ne a sta de-a dreapta lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, şi să auzim glasul ce va zice: „Slugă bună şi credincioasă, intră întru bucuria Domnului tău”. Amin.

AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O persoană a fost rănită după ce un autoturism s-a răsturnat pe DN7, în apropiere de Vințu de Jos

Publicat

politie, IPJ, masina politie

O persoană a fost rănită după ce un autoturism s-a răsturnat pe DN 7, aproape de Vințu de Jos, potrivit reprezentanților ISU Alba. Accidentul s-a produs vineri dimineața. 

Garda de Intervenție Sebeș s-a deplasat la fața locului, pentru asigurarea măsurilor specifice și acordarea primului ajutor medical.

Potrivit salvatorilor, victima este neîncarcerată și conștientă.

La locul accidentului s-a deplasat un modul de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Sursă: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu provocat de o priză în secția ATI a Clinicii ”Medicală III” din Târgu-Mureș. Personalul medical a intervenit

Publicat

O priză a luat foc, vineri dimineață, în secția ATI a Clinicii Medicală III din Târgu-Mureș. Incendiul a fost stins de angajații spitalului înainte de sosirea pompierilor.

Potrivit știrilor TVR 1, incendiul a izbucnit la o priză din secția de Terapie Intensivă a Clinicii Medicală III.

„Incendiul a fost lichidat de către personalul propriu până la sosirea forțelor de intervenție”, a anunțat, vineri dimineață, ISU Mureș.

Iincendiul a izbucnit într-un salon în care se aflau 6 pacienți. Doar pacientul care era în apropierea prizei a trebuit să fie mutat. Nu s-au înregistrat alte probleme.

Pompierii sunt la fața locului pentru „a executa o recunoaștere”.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Două persoane rănite într-un accident rutier pe DN 1, în zona localității Oiejdea. Trafic ÎNGREUNANT

Publicat

Vineri  dimineață, în jurul orei, 8.30, traficul rutier este îngreunat pe DN1, în zona localității Oiejdea din cauza unui accident rutier. 

Potrivit IJP Alba, în accidentul rutier au fost implicate două autoturisme. În urma impactului dintre cele două automobile, două persoane au fost rănite ușor.

La fața locului au intervenit pompierii militari din Alba Iulia cu patru autospeciale. Două persoane au fost rănite, iar o a treia a primit îngrijiri medicale la fața locului.

știre în curs de actualizare.

sursă foto: ISU Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate