Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AVERILE candidaților eligibili pentru un loc în PARLAMENT. Care sunt cei mai bogaţi politicieni și cine trăiește doar din salariu


Publicat

baniCandidații pentru Parlamentul României și-au depus și declarațiile de avere. Dacă unii ar mai fi avut nevoie de câteva rubrici pentru a trece toate bunurile, alții au lăsat multe spații goale.  Cei mai înstăriți candidați care au șanse să ocupe un loc de deputat sau senator sunt în general cei care au făcut politică la modul „profesionist” au avut funcții publice și mandate în Parlament sau în administrația locală, printre care Ioan Dîrzu și Corneliu Olar. Fără conturi în bancă, terenuri sau mașini îl găsim pe candidatul USR Christian Schuster, lector la Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca și vicepreședinte al Senatului instituţiei de învăţământ superior. 

Vă prezentăm averile candidaților care ar avea șanse să prindă un mandat de deputat sau senator.

 

PNL

Florin Roman  (CAMERA DEPUTAȚILOR) – primul loc pe listă

Are o un teren intravilan în Alba Iulia de 620 de mp și o casă de locuit de 309 mp tot în Alba Iulia. Potrivit declarației de avere, mai are un autoturism marca Volvo fabricat în anul 2011 și bijuterii în valoare de 5.000 de euro.

În ceea ce privește conturile bancare, are 14.900 de lei și 15 euro. Mai are împrumutați 30.000 de lei unei persoane fizice și un credit de 70.000 de lei.

În 2015 a câștigat 49.937 de lei, iar soția a câștigat 30.012 de lei.

Corneliu Olar  (CAMERA DEPUTAȚILOR) – locul doi pe listă

Are un teren arabil în comuna Horea, un teren de construit în Alba Iulia, un teren de fânat la Beliș și 1,40 hectare de pădure la Horea.  Mai are trecute în declarația de avere o casă de locuit la Horea și o cabană la Alba Iulia. Primarul din Horea nu are trecute în declarația de avere autoturisme sau bijuterii. Are două depozite bancare în valoare de 292.150 lei. Declară că, în anul 2015, a primit 30.690 lei de la Ocolul Silvic Horea Apuseni, unde este coordonator, și 4.765 de lei din funcția de șef birou la Primăria Horea.

Vezi şi Profil de candidat: GROFUL APUSENILOR, Corneliu Olar lasă „Casa Albă” de la Horea pentru influența și imunitatea din Casa Poporului

Vasile Răcuci  (CAMERA DEPUTAȚILOR) – locul trei pe listă

Are un teren intravilan și unul extravilan în Blaj și o casă de locuit tot în „Mica Romă”. Răcuci are declarate trei autoturisme, un Mitsubishi din 2003, un Mercedes din 2010 și un Ford din 2007. Mai are un cont curent de 33.000 de euro, iar anul trecut a câștigat 37.169 de lei de la Apa CTTA – șef birou, 9.800 de lei de la Căpriorul din Deal – director tehnic, 6.264 de lei de la CJ Alba și 22.800 lei de la Școala din Șona – învățător.

Alexandru Pereș (SENAT) – primul loc pe listă

Senatorul deține un teren intravilan în Alba Iulia și două case de locuit, din care una a fost moștenită de soție. Pereș conduce o Dacia Duster din 2014 și are bunuri (bijuerii și mobilier) de 30.700 de lei (6.822 euro). Senatorul are un cont bancar de 5.500 euro, dar și două credite de 103.061 de lei. Anul trecut a câștigat de la Parlamentul României 127.922 lei, iar soția a câștigat 41. 157 lei.

PSD

Ioan Dîrzu (CAMERA DEPUTAȚILOR) – primul loc pe listă

Deputatul PSD are un teren agricol în comuna Gârbova, o casă de locuit în aceeași comună și o casă în Alba Iulia. Pe declarația de avere mai are trecut un autoturism marca Skoda din 2001, bijuterii de 8.500 de euro și din 15 septembrie are acțiuni de 161.000 de lei la BSA Interbațional LACTALIS. Ioan Dîrzu are două conturi bancare în valoare de 441.000 lei acțiuni de 463.200 lei la Prefera și 15.000 de euro împrumutați.

Anul trecut a câștigat 59.400 de lei de la Camera Deputaților, iar soția a câștigat 45.600 lei.

Vezi şi PROFIL de CANDIDAT la PARLAMENTARE: Ioan Dîrzu. „Capricii și delicii” din viața de deputat a șefului PSD Alba

Cornel Suciu  (CAMERA DEPUTAȚILOR) – locul doi pe listă

Directorul adjunct de la Finanțe Alba deține un apartament și o casă de locuit la Alba Iulia, un autoturism marca Citroen din 2006. În urma unui partaj, a dat 25.000 de euro și credite de 125.000 de euro. Anul trecut a câștigat de la AJFP Alba suma de 68.847 de lei.

Gheorghe Damian  (CAMERA DEPUTAȚILOR) – locul trei pe listă

Primarul din comuna Ciugud are trei terenuri extravilane și două terenuri intravilane. Mai deține o casă de locuit în comuna pe care o administrează, un autoturism marca Audi A4 din 2010 și un Volkswagen din 2007. Anul trecut a câștigat 32.441 de lei de la primărie, iar soția a câștigat 27.739 de lei.

Daniel Breaz (SENAT) – primul loc pe listă

Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia deține, împreună cu soția, un teren agricol, un apartament și o casă de locuit în Alba Iulia. Potrivit declarației de avere, mai are un autoturism marca Skoda Octavia din 2011 și un Peugeot din 2007. Nu are conturi sau credite, iar anul trecut a câștigat de la UAB 156.818 de lei. Soția sa a câștigat 61.780 lei.

USR

Christian Schuster – primul loc pe listă

Lector la Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj Napoca și vicepreședinte al Senatului Universității, acesta are un apartament la Cluj Napoca. Nu deține mașini, bijuterii, nu are conturi sau credite. Anul trecut a câștigat de la UBB suma de 36.229 de lei, iar soția a câștigat 6.634 de lei.

PMP

Clement Negruț – primul loc pe listă

Actualul deputat are trecute în declarația de avere un teren intravilan și două case, deținute împreună cu soția. Mai are un autoturism marca Renault din 2004 și o Dacia Logan din 2013. Negruț are credite de 112.000 de euro și 37.500 de lei. Anul trecut a câștigat de la Parlamentul României 59.400 lei, iar soția a câștigat 49.367 de lei.

ALDE

Mihai Horațiu Josan – primul loc pe listă

Fostul primar din Aiud, primul pe listele ALDE pentru Camera Deputaților, nu are în acest moment declarația de avere reînnoită.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

În România nu a fost descoperită nici o infectare cu Omicron, tulpina africană. Secvențiere în 19 orașe din țară

Publicat

Primul studiu pe bază de secvențiere a fost realizat în 19 orașe din România, iar concluzia lui este că nu a fost descoperită nici o tulpină românească de Sars-Cov2, dar nici cazuri de infecție cu noua tulpină Omicron.

Specialiștii anunță că nu a fost depistată vreo tulpină românească a coronavirusului dezvoltată pe teritoriul țării.

De asemenea, nu au fost identificate cazuri de infecatre cu tulpina Delta Plus.

Studiile organizate de MedLife vor continua săptămânal pentru identificare unor posibile infectări cu tulpina africană, Omicron.

  • Secvențierile au fost făcute pe probe din 19 orașe: Alexandria, Bacău, Brăila, Brașov, București, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Ialomița, Iași, Pitești, Ploiești, Sibiu, Slobozia, Târgoviște, Timișoara.

„În ultima perioadă s-a tot adus în discuție posibilitatea apariției unei tulpini românești a virusului SARS-CoV-2, însă rezultatele procesului de secvențiere confirmă că nu există o astfel de tulpină în acest moment.

În continuare, varianta Delta este responsabilă de majoritatea cazurilor de infecție COVID-19 de pe teritoriul țării noastre și până acum, nu am identificat alte tulpini ale virusului care să determine îngrijorare, ceea ce înseamnă că vaccinurile actuale sunt în continuare o soluție eficientă de protecție împotriva formelor grave de boală.

În ceea ce privește noua tulpina Omicron, care începe să fie prezentă în tot mai multe țări din lume, datele analizate pe baza probelor secvențiate de laboratorul nostru ne indică faptul că, deocamdată, aceasta variantă nu a ajuns pe teritoriul României.

Conform datelor publicate de OMS, această tulpină are mai multe mutații față de varianta Delta la nivelul genei S, fără a fi cunoscute, pentru moment, caracteristicile diferențiatoare și impactul asupra eficienței vaccinurilor”, a declarat biologul Dumitru Jardan, doctor în științe medicale, coordonator științific al studiului.

Sursă: stiripesurse.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Dacian Cioloș la Alba Iulia: 1 Decembrie 1918 este un simbol al reușitei poporului român

Publicat

Liderul USR, Dacian Cioloș, a fost prezent anul acesta în Cetatea Unirii, declarând că ziua de 1 Decembrie 1918 reprezintă: „un simbol de reuşită a neamului românesc”.

„De aici, de la Alba Iulia, nu putem transmite decât – şi asta caut şi eu – cât mai multă înţelepciune interioară, ca să trecem cu bine peste perioada asta dificilă şi să găsim în orice discuţie în contradictoriu (…) punctul ăla de unitate, pentru că eu cred că, atâta vreme cât suntem implicaţi pentru binele ţării, toţi vrem să facem bine, fiecare în felul lui, dar sunt momente când e important să căutăm să înţelegem opinia celuilalt, cât de diferit ar fi de-a noastră.

Şi ăsta e gândul cu care am venit şi aici, pentru că 1918, 1 Decembrie, de aici de la Alba Iulia, este un simbol de reuşită a neamului românesc, care arată că se poate în ciuda tuturor dificultăţilor”, a declarat Dacian Cioloş, prezent la manifestările prilejuite de Ziua Naţională.

Acesta a mai subliniat faptul că plănuia de mult timp să fie sărbătorească în Cetatea Unirii, asistând la manifestările dedicate Zilei Naționale:

„Am ales să fiu la Alba Iulia, am luat decizia asta mai demult. Nu am mai fost de ceva vreme şi mi-am dorit să fiu aici, împreună cu colegii”, a afirmat Dan Cioloș.

Sursă: Agerpres

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE Moment inedit de 1 Decembrie: Urmașul în funcție al episcopului Iuliu Hossu citește Rezoluțiunea Adunării de la Alba Iulia

Publicat

Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, urmașul în funcție al episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, a dat citire Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia. 

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Preasfinția Sa Claudiu, în fața Monumentului Unirii, a citit documentul pe care și episcopul Iuliu Hossu l-a citit la 1 decembrie 1918.

Vezi și Program de Ziua Națională a României – 1 Decembrie la Alba Iulia

Pentru prima dată de la acest eveniment, succesorul în funcție al Episcopului Iuliu Hossu, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, a fost invitat de către reprezentații Primăriei Alba Iulia să dea citire documentului Rezoluției Adunării Naționale de la Alba Iulia.

Momentul inedit marchează trecerea a 103 ani de la Marea Unire.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Nea Ilie din Șard bate toba de 1 Decembrie la Alba Iulia. Concert de stradă în piațeta Cetății, pentru o casă de copii

Publicat

Nea Ilie Moldovan din Șard, a decis că Ziua Națională a României este una potrivită pentru ca el să facă o faptă bună.

Și-a adus tobele și s-a așezat în piațeta centrală din Cetatea Alba Iulia, unde cântă și strânge bani pentru un așezământ de ocrotire al copiilor. 

În 2019, nea Ilie a adunat 1.200 de lei, din care a cumpărat alimente pentru Așezământul ”Filantropiei Ortodoxe” Alba.

”Și acum fac la fel. Voi dona banii la Centrul de Copii Așezământul Sfântul Vasile”, spune acesta.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate