Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PROFIL de CANDIDAT la PARLAMENTARE: Ioan Dîrzu. „Capricii și delicii” din viața de deputat a șefului PSD Alba


Publicat

ioan dirzuEste președintele organizației din Alba a Partidului Social-Democrat și are la activ un mandat de deputat pe care vrea să îl prelungească cu încă patru ani. Ioan Dîrzu ocupă prima poziție pe listele PSD Alba la Camera Deputaților și are toate șansele să rămână în Parlament pentru încă un mandat. Se poate lăuda că este omul care a spart gheața și a ajuns primul deputat PSD de Alba, după ce, mulți ani la rând, conducerea centrală își trimitea oamenii de la București să candideze pe listele județului, în timp ce membrii locali erau doar puși să-i susțină și să le facă favoruri. Un alt lucru pentru care poate să își asume meritele este că anul acesta a „închis porțile organizației” și, pentru prima dată, PSD Alba va intra în campania electorală numai cu oameni de-ai locului.

Deputatul face politică din 1999 și în toți acești ani a pendulat între conservatorismul membrilor cu deprinderi mai  „ceaușiste” și noua generație pe care a lăsat-o să promoveze politic doar atunci când a simțit pericole și complotări din partea ”talibanilor” din organizație.  După aproape 10 ani de carieră în fruntea organizației, n-a reușit să-și șlefuiască ”limba de lemn” mereu prezentă în discursurile sale, ocolește fără abilitate răspunsurile la întrebările care nu-i convin și îi oprește, cu o simplă ridicare de mână, pe toți ”subordonații”care ar vrea să mai spună câte ceva în conferințele de presă.

Atunci când partidul se afla la putere, Dîrzu a tras obloanele transparenței, presa și implicit alegătorii aflând cu greu mișcările de personal din instituțiile publice acaparate de camarila PSD. Mai multe numiri în funcții de directori la deconcentrate s-au făcut fără niciun fel de transparență, pentru a masca influența politică și uneori chiar incompetența personajelor. La presiunea politică a organizației lui Dîrzu au fost puși în funcții de directori  sau inspectori generali  în mai multe instituții publice sau filiale județene ale unor companii de stat. Unii dintre aceștia au reușit să își păstreze funcțiile și în timpul guvernării Cioloș. Alții, cum este cazul unei ”tinere speranțe” a PSD Alba, Mihaela Mih Dehelean – care a fost numită șefă la Agenția de Protecție a Mediului Alba – și-au pierdut funcțiile după ce au intrat în vizorul DNA.

VEZI ȘI:  Profil de candidat: GROFUL APUSENILOR, Corneliu Olar lasă „Casa Albă” de la Horea pentru influența și imunitatea din Casa Poporului

VEZI ȘI:  Profil de CANDIDAT EȘUAT: Deputatul Călin Potor, eliminat politic de PSD Alba. Greșelile care i-au distrus cariera

ioan dirzu, votActual deputat, președinte PSD Alba, Ioan Dîrzu ocupă prima poziție pe listele PSD pentru a candida la un nou mandat de deputat. Are 49 de ani, este căsătorit și are un copil.

În această vară, a candidat pentru Consiliul Județean Alba, o candidatură la care s-a angajat mai mult pentru a-și pregăti terenul pentru parlamentarele din toamnă. Înaintea votului, arata că este dispus chiar să renunțe la postul de deputat pentru fotoliul de la Consiliul Județean. Evident, așa cum arătau și sondajele, inclusiv cele realizate de Alba24, Dîrzu, a obținut voturi suficiente pentru a deveni consilier județean, dar s-a retras pentru a lăsa primul loc următorului candidat din lista PSD.

După aflarea rezultatelor dezastruoase obținute de organizație la alegerile locale locale, Dârzu și-a înaintat mandatul în vederea revocării sale din funcția de președinte al PSD Alba.

„Din punctul meu de vedere sunt mulțumit de mandatele de președinte al organizației județene. Mi-a trebuit 8 ani de zile să iau un partid prăbușit de la 13,4 la sută și să-l aduc la peste 26 la sută. Trebuie să vină omul care să să asigure echilibrul și să nu pornească disensiuni. Cred că este cel mai greu județ din România din punct de vedere al PSD-ului. Rămân alături de PSD, rămân alături de viitorul președinte interimar. Cu siguranță o să fiu la fel de vehement împotriva celor care administrează rău județul și municipiul”, a mai spus deputatul Ioan Dîrzu.

candidati psd alba, cjBucuria celor care se vedeau conducători ai partidului nu a durat prea mult pentru că, la o lună distanță, Comitetul Executiv Naţional PSD a hotărât reconfirmarea în funcţia de preşedinte al PSD Alba a deputatului Ioan Dîrzu.

Reîntors în fruntea organizației, după o perioadă în care a avut suficient timp să vadă cine i-a fost prieten și cine nu, Dîrzu a început, timid, mult-așteptatul proces de reformare a PSD Alba. Greu de făcut ordine, de găsit cele mai bune soluții într-o organizație în care nu a existat o unitate de măsură a competenței. Ani de-a rândul, soldățeii din mica armată a PSD Alba nu erau promovați în funcție de cât de bine erau antrenați, ci mai mult de cât erau de devotați.  La sfârșitul lunii octombrie, o mică scânteie a mai lipsit ca în organizație să izbucnească un conflict de proporții, după ce Ioan Dîrzu a decis să îl pună pe primul loc în lista de la Senat pe primarul din
dirzu, jidveian, atanasiuCiuruleasa, Marcel Radu Tuhuț, în detrimentul rectorului Universității „1 Decembrie 1918”, Daniel Breaz. După câteva zile de tensiuni și jocuri subterane, Dîrzu a reușit, printr-o mișcare împăciuitoare, să evite un nou scandal în organizație care ar fi putut să-i afecteze chiar și poziția de deschizător de listă la Camera Deputaților.

Nevoit să facă o reformeze listele pentru parlamentare, Dîrzu l-a trimis „la plimbare” și pe colegul său de Parlament, traseistul PDL-PNL-PSD Călin Potor, care astfel nu a mai prins nicio poziție pe listele electorale ale PSD Alba.

Conturi bancare, case și acțiuni

Din punct de vedere financiar, averea lui Dîrzu a crescut cu 170.000 lei de când face naveta de luni până joi la București. În cei patru ani pe care i-a petrecut în Parlament contul său bancar s-a mărit de aproape zece ori și a ajuns de la 50.000 de lei, potrivit declarației din 2012 la 441.000 lei de lei potrivit declarației de avere din 2016.

Deputatul PSD Ioan Dîrzu deținea în anul 2012 un teren agricol de 10 hectare în Gârbova, o casă în aceeași localitate și un apartament în Alba Iulia. În urmă cu trei ani avea o mașină marca Skoda Octavia. În acel an a vândut un apartament cu 40.000 de euro și acțiunile unei firme cu 24.000 de euro. Pe lângă acestea, mai avea în conturi 50.000 de lei și a făcut investiții de 42.000 de lei la Albalact și 372.000 lei la Prefera Foods. Tot la Prefera a împrumutat în nume peros0nal 15.000 de euro. Anul 2012 a fost unul bun pentru Dîrzu și din punct de vedere al venitului salarial. A câștigat de la Albalact 42.000 de lei și 183.200 lei, în timp ce soția sa a câștigat de la Prefera 30.000 de lei.

După patru ani de mandat, proprietățile nu s-au înmulțit și nici mașina nu s-a schimbat, potrivit declarației de avere. Deputatul are trecută în declarație o Skoda, deși conduce un Audi A6. În schimb apar bijuterii  bijuterii de 8.500 de euro și din 15 septembrie are acțiuni de 161.000 de lei la BSA Interbațional LACTALIS. Ioan Dîrzu are două conturi bancare în valoare de 441.000 lei acțiuni de 463.200 lei la Prefera și 15.000 de euro împrumutați.

Fără titlu

Schema acționarilor si administratorilor de la Prefera Food SA

Ioan Dîrzu a renunțat la funcția din Consiliul de Administrație de la Prefera Foods în anul 2012 când a obținut primul mandat de deputat. Decizia a fost luată ca urmare a incompatibilității pe care o avea calitatea de administrator al companiei cu cea de deputat. Acesta a rămas acționar alături de Raul Ciurtin (fost acționar majoritar la Albalact), Supremia Group, Sopa Petru (administrator și persoană de conducere din 2014) și trei firme offshore: Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited și PIVESSON HOLDINGS LIMITED. Ultimul offshore, care are sediul în Cipru, a fost reprezentată până în 2013 de un anume Bogdan Călin Puiu.

Numele lui Bogdan Călin Puiu apare în mai multe investigații legate de apartamentele de lux din Piața Crângași din București, care aparțin familiei fostului președinte PSD și premier Victor Ponta.

Calin Bogdan Puiu este fiul lui Horia Dumitru Puiu, fostul director general în cadrul Direcției Generale Mine și Geologie din Ministerului Industriilor, responsabil în mod direct de supervizarea afacerii de la Roşia Montană. Printre altele, Bogdan Puiu a ajuns să fie avocatul RMGC până în 2005.

Prefera Foods SA – companie care s-a dezvoltat pe piața conservelor – avea în 2009 o cifră de afaceri de 7,04 milioane de lei cu 22 de angajați, iar în 2015 a ajuns la 31,94 milioane de lei și 103 angajați. Cea mai cunoscută gamă de produse lansată pe piața din România este „Capricii și Delicii”.

Produsele companiei au fost promovate inclusiv de Daciana Sârbu în perioada când Victor Ponta era premier și președinte al PSD.

8-403e026c57Ioan Dîrzu, aurul și Apusenii

Ion Dîrzu a ajuns de deputat în 2012, cu USL, pe zona Munților Apuseni, unde a candidat împotriva lui Corneliu Olar.

Liderul social-democraților de Alba apărea atunci în majoritatea afișelor alături de Teodor Atanasiu.

Patru dintre cele mai importante promisiuni pe care le-a făcut în campania electorală a alegerilor parlamentare au fost legate de abatoarele pentru sacrificarea animalelor, centrele de colectare a laptelui pentru crescătorii de bovine, Ambasada Moților la Bruxelles sau locurile de muncă.

promisiunile lui dirzuÎn perioada campaniei, și-a creat și un site unde erau scrise toate ideile lui de a dezvolta zona Teiuș și Apuseni.

Deputatul spunea atunci că va face într-o lună mai mult decât a făcut contracandidatul lui în patru ani:

-voi fi prin zonă în birourile parlamentare din fiecare localitate din colegiu

-vă ascult grație programului public de audiențe

-vă sfătuiesc prin consultanță gratuită pe fonduri europene

-vă ajut oferind consultanță juridică gratuită

-vă reprezint aducând 1/2 milion de euro pentru educație și sănătate în zonă

-vă promovez zona creând Ambasada Zonei Apuseni-Teiuș la Bruxelles.

ioan dirzu PSDAcestea erau promisiunile pe care le făcea Ioan Dîrzu și spunea că le va realiza într-o lună de la preluarea mandatului.

Pe termen lung, spunea că va aduce bani pentru infrastructură și canalizare în zonă, pentru crearea de locuri de muncă în zonă, reducerea birocrației privind accesarea de fonduri europene și altele.

Câte realizări a avut din toate aceste promisiuni ne vor spune cetățenii care sunt din nou chemați la vot în 11 decembrie.

În cei patru ani de mandat, Ioan Dîrzu a fost unul din cei mai activi raportat la activitatea celorlalți deputați din județul Alba. Are 25 de luări de cuvânt, 31 de întrebări și interpelări și 140 de propuneri legislative făcute la nivel de grup parlamentar. Nu are nicio lege care să-i poarte numele. Singura lege la care se poate spune că a avut o contribuție directă a fost cea privind prima cadastrare gratuită a terenurilor – o inițiativă pe care a semnat-o împreună cu  senatorii Teodor Atanasiu și Sorin Roșca Stănescu.

CV-ul lui Ioan Dîrzu

Studii şi specializări
1973 – 1981: Şcoala generală Gîrbova, judeţul Alba
1981 – 1985: Liceul Agroindustrial Sibiu – diplomă de bacalaureat
1988 – 1994: USAMV Cluj-Napoca, Facultatea de medicină veterinară, diplomă de licenţă – medic veterinar
1997: USAMV Cluj-Napoca- studii postuniversitare în domeniul controlului sanitar-veterinar al produselor de origine animală
2000: USAMV Cluj Napoca – Medic Veterinar Primar
2002: Huston University Texas – USA, Food safety Inspection Service, Poultry meat inspection
2001 – 2005: Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia – Facultatea de drept, diplomă de licenţă – jurist
2005 – 2010: USAMV Cluj-Napoca – doctor în ştiinţe medicale

Activitate profesională
01.02.2010 – 21.12.2012: preşedinte CA, SC PREFERA FOODS SA
06.12.2012 – 01.01.2013: director general, SC PREFERA FOODS SA
01.02.2008 – 01.02.2012: vicepresedinte CA, SC ALBALACT SA
01.02.2005 – 06.12.2007: director general, SC ALBALACT SA
25.01.2009 – 01.11.2010: preşedinte, Asociatia procesatorilor de lapte, APRIL
01.03.2001 – 01.02.2005: director executiv, DSV Alba
01.04.1997 – 01.03.2001: şef circumscripţie, DSV Alba
01.09.1995 – 01.04.1997: inspector de specialitate, DSV Alba
01.10.1994 – 01.09.1995: medic veterinar debutant, DSC Alba – CSV Cîlnic

Funcţii, activităţi într-un partid politic
1999 – 2002: membru PSD, PSD ALBA
2006 – 2006: vicepreşedinte, PSD ALBA
2006 – 2008: secretar executiv, PSD ALBA
2008 – prezent: preşedinte, PSD ALBA
2008 – 2012: consilier judeţean, PSD
2010 – 2012: preşedinte – Departament industrie alimentară, PSD
2012 – 2012: consilier judeţean, PSD

Funcţii, activităţi într-o organizaţie sindicală, patronală etc.
2009 – 2010: preşedinte – Asociatia Procesatorilor de Lapte APRIL

Funcţii, activităţi într-o organizaţie din administraţia publică centrală sau locală
28.01.2009 – 01.10.2009: consilier personal, aparatul de lucru al viceprim-ministrului

Activitate publicistică, ştiinţifică, în foruri academice
„Studiul cisticercozelor la rumegătoare: etiopatogeneză, diagnostic şi profilaxie” (dr. Ioan Dîrzu)
Revista de parazitologie 2001 „Cisticercozele musculare ale rumegătoarelor şi suinelor”
Annales universitatis apulensi, series oeconomica, vol. 2, 2001 ,,Studiu privind parametrii fizico-chimici ai preparatelor din carne” (lector universitar drd. Maria Popa, dr. Mircea Miclea, dr. Ioan Dîrzu)
Annales universitatis apulensi, series oeconomica, vol. 2, 2002 „Studiul privind implicaţiile de ordin toxicologic ale mărfurilor alimentare” (lector universitar drd. Maria Popa, prof. univ. dr. Achim Moise, dr. Mircea Miclea, dr. Ioan Dîrzu).

*Alba24 folosește informații oferite de  Termene.ro –  Portal Juridico-financiar Monitorizare firme & dosare – instrumentul de căutare și informare preferat de profesioniști. Acesta cuprinde date juridice și financiare despre toate firmele din România, informații relevante din dosarele de pe rolul instanțelor de judecată, precum și o serie de funcții menite să-ți faciliteze activitatea de zi cu zi.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Medic: Tehnologia vaccinurilor anti-COVID va putea fi folosită inclusiv pentru tratarea cancerului

Publicat

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a explicat la Digi24 care este tehnologia pe baza căreia au fost dezvoltate vaccinurile aflate cel mai aproape de lansarea pe piață. El a spus că este o tehnologie revoluționară care va fi folosită în viitor și pentru tratarea altor boli, inclusiv a cancerului.

Vaccinurile dezvoltate de Moderna și Pfizer sunt pe bază de mesager ARN, care este un cod, și nu conțin virus inactivat.

Medicul a explicat că, după ce cercetătorii au obținut secvența genomică a coronavirusului SARS-CoV2, au pornit de la cunoștințele pe care le aveau deja legate de virusurile SARS și MERS. Proteina față de care se formează anticorpi protectori, existentă în virus, are un cod ARN.

„Reprezintă, dacă vreți, rețeta după care se fabrică acea proteină. Vaccinul conține de fapt acea rețetă, strict pentru acea proteină. Acest segment de ARN face parte din secvența ARN. Acest lucru a permis să avem într-un timp scurt o cantitate mare de ARN mesager care a putut fi studiat în aceste studii clinice. Este și motivul pentru care s-a putut ajunge în acest stadiu de studii de preaprobare într-un interval de câteva luni”, a spus medicul.

Valeriu Gheorghiță a precizat că odată administrat unei persoane, organismul acesteia decodifică acest mesaj și produce proteina fără să mai facă boala, însă va face anticorpi strict împotriva acestei proteine și va fi protejată față de infecția eventuală cu SARS-CoV2.

„Nu va fi finalul acestei vaccinări COVID, foarte probabil această tehnologie va fi folosită de aici înainte ani de zile pentru multe alte boli infecto-contagioase, dar și pentru terapii genice și pentru terapia în cancer și alte boli genetice. Este un salt uriaș pe care medicina l-a făcut și cred că tot acest efort conjugat al cercetării medicale furnizează rezultatele extrem de valoroase de astăzi”, a mai spus acesta.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări în CODUL RUTIER: Noi reguli pentru înmatricularea și circulația tractoarelor. ITP și omologarea la RAR, obligatorii

Publicat

tractor

Legislația privind omologarea vehiculelor rutiere și eliberarea cărții de identitate în vederea admiterii în circulație pe drumurile publice din România a fost din nou modificată și completată cu noi obligații pentru proprietarii mașinilor agricole.

Este vorba, mai exact, despre Legea nr. 260 din 20.11.2020 pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România.

Legislația privind circulația tractoarelor pe drumurile publice a fost completată în ultima perioadă cu noi obligații pentru proprietarii mașinilor agricole. Încadrate conform Legii 260/2020 (publicată în Monitorul Oficial pe 20 noiembrie și intrată în vigoare din 23 noiembrie) în categoria vehiculelor lente, tractoarele și combinele trebuie să fie omologate la Regia Autonomă «Registrul Auto Român».

O altă obligație mai veche, dar care acum a intrat și la verificare este cea de a avea ITP valabil pentru toate mașinile agricole în circulație pe drumurile publice.

Ordonanța nr. 78/2000 cu modificările ulterioare prevede, la articolul 1, alin. 1 că ”Vehiculele rutiere pot fi comercializate, înmatriculate sau înregistrate în România numai după omologarea și certificarea autenticității acestora, după caz, de către Regia Autonomă «Registrul Auto Român», denumită în continuare R.A.R., organism tehnic specializat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii”.

”Vehicul rutier lent”- categorie introdusă în lista de excepții

Deputații au introdus în lista de excepții o categorie nouă, cea a vehiculelor lente. În proiectul adoptat, vehicul rutier lent este „vehiculul antrenat de un motor încorporat şi care, constructiv, nu se poate deplasa cu o viteză mai mare de 25 km/h”.

Conform inițiatorilor, această categorie de vehicule este tot mai prezentă este deja legiferată în alte state, incluzând soluții eco-friendly, precum și soluții de transport avansate cu vehicule electrice care reduc poluarea.

Omologarea nu este obligatorie, la acest moment pentru utilajele care au fost omologate comunitar, cele care au fost înmatriculate ultima dată într-un stat membru al Uniunii Europene și pentru cele care nu au suferit modificări constructive în raport cu datele înscrise în certificatul de înmatriculare.

În plus la acest excepții, deputații au votat marți și alte două situații excepționale. Astfel, se introduc în legislație următoarele două articole:

  • Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) vehiculele rutiere noi achiziționate până la data de 30 aprilie 2020, aparținând categoriei T1, nivel de poluare I, echipate cu motoare a căror putere din construcție se situează între 37 și 75 kW. Aceste vehicule vor fi omologate, la cererea deținătorilor în vederea eliberării cărții de identitate, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.”. UDMR precizează că amendamentul vizează tractoare agricole sau forestiere achiziţionate din fonduri nerambursabile şi a căror înregistrare este absolut necesară pentru a putea fi utilizate potrivit scopului pentru care au fost achiziţionate.
  • Sunt exceptate de la prevederile privind omologarea, vehiculele rutiere lente care au fost deja înmatriculate într-un stat membru al Uniunii Europene.

În lista vehiculelor lente care trebuie înmatriculate la RAR se află tractorul pe pneuri și combina agricolă pentru recoltat cereale sau furaje.

ITP obligatoriu pentru tractoare și remorci

O altă obligație în vigoare privind circulația tractoarelor este ca mașina agricolă să aibă Inspecția Tehnică Periodică valabilă.

Nu toate utilajele agricole necesită efectuarea de ITP, acest tip de verificare fiind obligatorie doar pentru utilajele care au motor sau care vin atașate unui autovehicul (tractor și remorcă) scrie agrointel.ro.

Prin urmare, plugul și semănătoarea, de exemplu, ies din discuție. Pe de altă parte, o inspecție tehnică pentru un tractor U445, de exemplu, costă 250 de lei, putând ajunge și la 1.100 de lei, în cazul tractoarelor mari.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Liceul Tehnologic din Aiud, reabilitat și dotat printr-un proiect de 15,9 milioane de lei. Turnul clădirii va deveni observator

Publicat

Reprezentanții Primăriei Aiud au semnat marți contractul de finanțare din fonduri europene privind reabilitarea și dotarea Liceului Tehnologic Aiud. Potrivit administrației locale, valoarea proiectului este de 15.915.858,86 de lei, din care contribuția proprie este de 318.293,38 de lei.

Implementarea proiectului va însemna:

  • Reabilitarea interiorului și exteriorului „Frumoasei Venețiene”;
  • Dotarea a 30 de săli de clasă cu mobilier și echipamente TIC (table interactive, imprimante, videoproiectoare, etc.)
  • Laboratorul TIC va fi dotat cu tehnologii actuale;
  • Cele trei ateliere (prelucrare mecanică, auto și electrotehnică-electronică-automatizări vor fi echipate cu aparatură modernă;
  • Turnul clădirii va deveni observator;

Unitate de tradiție a învățământului profesional și tehnic, în prezent Liceul Tehnologic Aiud are 856 de participanți în procesul de învățământ, iar prin acest proiet se instituie premisele ca Liceul să devină un etalon al învățământului profesional și tehnic din județul Alba.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 10.2 – Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții.

Termenul de implementare este 30 noiembrie 2023.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Gică Hagi, omagiu pentru Maradona: Simt o tristețe fără margini la moartea unui geniu. Cum s-au cunoscut cei doi

Publicat

Gheorghe Hagi a postat pe Facebook un mesaj emoționant după vestea morții lui Diego Armando Maradona, alături de o fotografie în care apar cei doi mari fotbaliști în timpul partidei Argentina-România, de la Campionatul Mondial din Italia, 1990.

„Este o zi de doliu pentru fotbal și pentru întreaga omenire. Simt o tristețe fără margini la moartea unui geniu care, și mai nedrept, a dispărut prea repede. Dumnezeu să-l odihnească pe unicul Diego Maradona!”, a scris Gheorghe Hagi pe Facebook.

Citește și: Legendarul Diego Armando Maradona a MURIT la vârsta de 60 de ani. Argentina, în lacrimi

„Eu l-am cunoscut în ’84, cand a jucat naționala României cu echipa celor mai buni stranieri din Spania, eram foarte tânăr atunci… la Vigo, înainte de turneul final european din Franța. S-a terminat la egalitate, el a marcat din penalty, spectaculos, avea o tehnică specială și la executarea penalty-urilor… atunci l-am cunoscut…

Avea o tehnică în regim de viteză incredibilă, dusă la perfecțiune. Un geniu pe teren! Avea putere, a condus echipe, le-a făcut să câștige, el, de unul singur, unde a jucat a tras echipa după el la victorie, mi-a plăcut ca era un luptător, avea caracter puternic, nu se ferea de contacte, îi placea foarte mult duelul și avea o viteză de gândire nativă extraordinară.

În ’90 a fost o mare provocare pentru mine. Pentru el era ceva obișnuit, era Maradona cel mare, eu eram Maradona cel mic, din Carpați și, personal, am avut o mare provocare” a declarat Gheorghe Hagi pentru Fanatik, în urmă cu trei săptămîni, la împlinirea vârstei de 60 de ani de către Maradona.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate