Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de vânt puternic și ninsori în Alba și alte județe. Viscol, la munte. Zonele vizate

Publicat

vremea in romania pana de craciun

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de vânt puternic și ninsori, valabile pentru județul Alba și alte zone din țară.

Până în ajunul Crăciunului vor fi intensificări semnificative ale vântului. De asemenea, va fi viscol puternic la munte.

Vor fi ninsori viscolite în mai multe zone din țară.

Ciclon polar și furtună cu forța unui uragan, înainte de Crăciun. România nu este ferită de impactul cu furtuna PIA

COD GALBEN: de joi, 21 decembrie, ora 22.00 până vineri, 22 decembrie, ora 12.00 – intensificări ale vântului

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Crișanei și nord-vestul Transilvaniei vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 55-60 km/h.

Interval de valabilitate: 21 decembrie, ora 22 – 22 decembrie, ora 12.00

COD GALBEN: de joi, 21 decembrie, ora 22.00 până vineri, 22 decembrie, ora 12.00 – viscol

În intervalul menționat, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în Carpații Orientali va fi viscol și vizibilitate scăzută. Vor fi rafale de 80 km/h.

La altitudini mai mari de 1700 m, de peste 90-100 km/h.

COD GALBEN: de vineri, 22 decembrie, ora 12.00 până duminică, 24 decembrie, ora 10.00

  • viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite

Începând de vineri (22 decembrie) și până la sfârșitul săptămânii (duminică, 24 decembrie), vântul va avea intensificări în toată țara.

La munte vor fi rafale de 90-100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65-70 km/h.

Pe arii restrânse, rafalele vor avea 80 km/h.

În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55-60 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25-30 l/mp și peste 40- 50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali).

Vizibilitatea se va reduce semnificativ.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă.

Pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor fi și în Moldova, în Crișana și în Banat

COD PORTOCALIU: de vineri, 22 decembrie ora 18.00 până duminică, 24 decembrie, ora 10.00 – viscol puternic în zona montană înaltă (în general la peste 1500 m)

În zona montană înaltă (în general la peste 1500m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-120 km/h.

Va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

Atenționări ISU Alba – avertizare Cod Portocaliu de viscol, în nord-vestul județului

ISU Alba a transmis recomandări locuitorilor din zona de nord-vest a județului. Aici este avertizare Cod Portocaliu de viscol puternic, de vineri, 22 decembrie ora 18.00 până duminică, 24 decembrie ora 10.00

În zona montană înaltă (în general la peste 1500 metri), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă

În cazul manifestării fenomenelor prognozate, ISU recomandă:

  • pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, conducătorii auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă
  • În situația manifestării vântului puternic, locuitorii să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112, dacă identificați o situație care pune în pericol viață unui cetățean, sau chiar a dumneavoastră – ISU Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax