Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

BACALAUREAT 2014: Candidații care vor susține examenul pentru a treia oară vor plăti o taxă de 230 lei

Publicat

elevi

Absolvenții de liceu din promoții anterioare care au picat de cel puțin două ori Bacalaureatul până acum și care se înscriu la sesiunea din 2014 vor plăti 230 lei pentru susținerea tuturor probelor examenului de BAC din acest an. Ministerul Educației a publicat o serie de precizări privind susținerea examenelor de finalizare a studiilor, în sesiunile anului școlar 2013-2014.

Citește și: Încep SIMULĂRILE examenului de BACALUREAT 2014, cu proba la limba română. Vezi MODELE de SUBIECTE și BAREME

Citește și SUBIECTELE: SIMULARE BACALAUREAT 2014: SUBIECTELE la MATEMATICĂ pentru clasa a XI-a și a XII-a. Proba obligatorie a profilului

Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2014: MODELE de SUBIECTE cu BAREME pentru proba la MATEMATICĂ, la toate profilurile

Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2014: Modele de SUBIECTE și BAREME pentru proba la ISTORIE

În cazul absolvenților de liceu care au picat examenele bacalaureatului de cel puțin două ori, dar care solicită recunoașterea unor probe promovate în sesiunile anterioare, „stabilirea sumei de plată pentru examenul de bacalaureat se face diferențiat, în funcție de numărul probelor pe care le susține candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat, cu aplicarea prevederilor articolelor 3, 4, 36 și 37 din Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat, aprobata prin OMECTS nr. 4799/2010, valabilă și pentru anul școlar 2013-2014”, anunță Ministerul Educației.

O taxa vor plăti și absolvenții claselor de matematică-informatică, intensiv informatică, ai claselor cu studiu intensiv și bilingv al limbilor străine și cu predare în limbile minorităților, ai claselor cu profil pedagogic, specializarea învățători-educatoare – care au susținut în anii anteriori de cel puțin de două ori Examenul pentru Obținerea Atestatului. Dacă aceștia doresc să susțină din nou examenul de Atestat, taxa de examen se stabilește la nivelul fiecărui inspectorat școlar județean, „luându-se în calcul toate cheltuielile per candidat”, precizează MEN.

Examenul de certificare a calificării profesionale poate fi susținut de două ori fără taxă, în oricare dintre sesiunile de examen. Pentru celelalte situații, taxa de examen se stabilește la nivelul fiecărui inspectorat școlar județean, luându-se în calcul toate cheltuielile per candidat.

Amintim ca metodologia de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat prevede: „Candidații au dreptul să susțină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiționate de achitarea unor taxe”. Tot metodologia statuează că taxele de examen se stabilesc anual, până la data de 1 martie, de către Ministerul Educației.

Citește și:

Examenele anului 2014 pentru elevi. CALENDARUL simulărilor şi testărilor pentru clasele II-XII. Evaluare Națională și Bacalaureat

Sursa: Hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax