Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Bacalaureat 2022 în Alba: patru candidați eliminați de la proba obligatorie a profilului. Au fost prinși cu dispozitive de copiat

Publicat

Bacalaureat 2022: La a doua probă scrisă de examen – Matematică/Istorie, în Alba, au fost prezenți peste 2000 de candidați.

Patru dintre aceștia au fost eliminați din examen, după ce au fost prinși cu dispozitive de copiat. Cazurile au fost înregistrate la Câmpeni.

Potrivit metodologiei de examen, candidații prinși copiind sau cu telefoane /căști sau alte gadget-uri asupra lor, sunt eliminați din examen pentru tentativă de fraudă.

Potrivit datelor IȘJ Alba, comunicate pentru alba24.ro de către inspector școlar general adjunct Dan Cherecheș, la proba scrisă obligatorie în funcție de pofil au fost 2.176 candidați înscriși, 2.134 (98,06%) prezenți – 1.534 la Matematică și 642 la Istorie. Au fost 42 de absenți.

Vezi BACALAUREAT 2022: Subiectele la Matematică – mate-info, științele naturii și tehnologic. Ce au avut de rezolvat elevii la examen

Vezi și Bacalaureat 2022: Subiectele la ISTORIE – proba obligatorie a profilului. Eseu despre evoluția spațiului românesc, sec. XIX-XX

La Română, au fost 2.184 candidați înscriși, 2.150 (98,4%) s-au prezentat la examen și 34 au absentat. Au fost opt candidați eliminați din examen pentru tentativă de fraudă.

Vezi Bacalaureat 2022: BAREM și SUBIECTE la proba scrisă de ROMÂNĂ, publicate de minister. Variantele de notare

În Alba, examenul se organizează în 11 centre.

  • Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – 250 candidați înscriși
  • Colegiul Național „Horea, Cloșca Și Crișan” Alba Iulia – 319 candidați înscriși
  • Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia – 301 candidați înscriși
  • Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș – 466 candidați înscriși
  • Colegiul Național „Bethlen Gabor” Aiud – 358 candidați înscriși
  • Colegiul Național „Inochenție Micu Clain” Blaj – 210 candidați înscriși
  • Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni – 385 candidați înscriși

Sunt organizate subcomisii de bacalaureat la Liceul Teoretic ”David Prodan” Cugir, Liceul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș, Școala Gimnazială Câmpeni și Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud.

Centrele zonale de evaluare sunt la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” Alba Iulia și Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia.

Nu pot fi introduse în sălile de examen:

  • bagaje (ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.)
  • mijloace electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
  • manuale, dicționare, notițe, însemnări etc.

Candidații nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Următoarea probă este miercuri, 22 iunie, la disciplina la alegere în funcție de profil și filieră.

Vezi și BACALAUREAT 2022: Modele de subiecte, teste de antrenament și bareme din ultimii ani. Matematică, Română, Istorie, Fizică, Anatomie și celelalte discipline

CALENDAR BACALAUREAT 2022 – sesiunea iunie-iulie – probele scrise:

  • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
  • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 27 iunie 2022 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
  • 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax