Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Banii dați de fostul guvern Primăriei Alba Iulia au fost retrași prin decizia premierului Ponta. Mircea Hava: „Sunt şocat, uimit complet”


Publicat

Guvernul Ponta a decis, marţi, recuperarea fondurilor alocate administraţiilor locale din fondul de rezervă, în aprilie, de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Una dintre primăriile care a primit printre cele mai mari sume este şi cea din Alba Iulia. Primarul Mircea Hava se declară şocat de decizia Executivului şi arată că mai multe proiecte deja în implementare sunt blocate, după retragerea celor 2 milioane de lei primiţi de la centru.

Într-un comunicat al PDL Alba, transmis pe adresa redacţiei, se arată că „nu mai puţin de 20 de miliarde (lei vechi – n.r.) alocate municipalităţii din Alba Iulia pentru lucrări urgente de infrastructură programate în 2012 au « dispărut » brusc, peste noapte şi mai ales peste puterea de înţelegere a albaiulienilor. Astfel, Alba Iulia s-a trezit şi cu temele făcute şi cu banii luaţi,  în postura ingrată de a se pune pe pauză şi de a aştepta vremuri mai bune şi guverne mai normale. Asta deşi toate proiectele care urmau să fie finanţate din cele 20 de miliarde erau gata scrise şi avizate, în aşteptarea fondurilor care să permită demararea lucrărilor”.

La rândul său, primarul Mircea Hava susţine că „sunt şocat, uimit complet de felul ăsta absolut inacceptabil de a dispune de banii unui oraş, fără niciun fel de motivaţie reală, doar pentru că primarul şi administraţia de acolo au altă culoare politică decât tine şi partenerii tăi politici. Mă doare cu atât mai tare că e vorba chiar de Alba Iulia şi de banii cu care ne pregăteam să demaram câteva proiecte importante, esenţiale, pentru dezvoltarea oraşului. Administraţia n-ar trebui să aibă niciun fel de legătură cu politica, iar priorităţile oraşului şi bunăstarea oamenilor din oraş n-ar trebui decise, sub nicio formă, într-un astfel de mod iresponsabil, doar pentru că aşa dictează interesul politic electoral al USL-ului…”.

Potrivit precizărilor reprezentanţilor PDL, La Alba Iulia, cele 2 milioane de lei acordate primăriei prin Hotărârea de Guvern nr. 255/2012 urmau să ajungă pentru: reabilitarea reţelei de apă din cartierul Tolstoi, refuncţionalizarea spaţiului public în cartierul Tolstoi şi construirea unui dispensar uman la Pâclişa, locuri de joacă pentru copiii din Ampoi I şi din zona Vasile Goldiş şi altele.

În final, aceştia susţin că aşteaptă cu interes votul consilierilor locali ai USL, la rectificarea bugetară ce se va face la ultima şedinţă de Consiliu Local.

Citiţi aici ce sume au fost alocate primăriilor din judeţul Alba, din fondul de rezervă al Guvernului şi aici despre destinaţiile acestora, stabilite de administraţiile locale.

Florin Roman: Ponta i-a tăiat lui Hava banii publici cu care vroia să îşi achite campania electorală

„Am aflat cu stupefacţie de declaraţiile suporterului numărul unu al Guvernului de tristă amintire – Boc, şi anume domnul Mircea Hava referitoare la reparaţiile făcute bugetului naţional de către noul premier Victor Ponta.

Guvernul USL condus de Victor Ponta a facut dreptate întregii populaţii din judeţul Alba! A luat 2 milioane de lei din bugetul lui Hava din care: 1 milion lei (RON) pe care Hava se pregătea să îi toace pe campania sa electorală proprie, iar restul sunt bani furaţi de Guvernul PDL de la alte zeci de localităţi din Alba, care stau ŞI ACUM fără apa şi canal, pedepsite de 4 ani de zile pentru că nu au votat cu cine vroia Boc, Băsescu şi Hava!

Guvernul Ponta a îndeplinit o promisiune fermă făcută de USL românilor: Vom stopa risipa de bani! La Alba Iulia această risipă de bani a atins cote ameţitoare! Fie că e vorba de bani de la bugetul de stat, fie că e vorba de bani europeni, aceştia au fost aruncaţi pe geam de Hava şi PDL pe lucrări făcute la preţuri exorbitante, din care amintim doar sensurile giratorii de zeci de mii de euro, ziduri de polistiren la Cetate de sute de mii de euro şi puieţi de copaci la preţuri de la 4 până la 10 ori mai mari”, a declarat vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, într-un comunicat de presă.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

7 Comentarii

7 Comments

 1. bbc

  miercuri, 09.05.2012 at 15:44

  rusine guvernarii. doar asa se poate ca ei sa nu mai fie votati nici la locale nici la presedintie.
  cata logica in capul de turturica….

 2. victor

  miercuri, 09.05.2012 at 17:23

  oare domnul Hava era la fel de socat si uimit in perioada in care acces la fonduri aveau doar primariile portocalii?

 3. liviu turcu

  miercuri, 09.05.2012 at 20:30

  Sunt sigur ca politica de distributie a oricarui guvern are legatura cu culoarea politica a primarilor. Insa este pentru prima data dupa revolutie cand un guvern taie banii alocati de precedentul guvern. Politica de jihad.

 4. HH

  miercuri, 09.05.2012 at 22:50

  ASTEPT CA DEMAGOGUL HAVA SA FIE ” SOCAT SI UIMIT” CAND VA PIERDE ALEGERILE !
  ESTE INACCEPTABIL PENTRU UN ORAS CARE SE VREA CIVILIZAT UN ASEMENEA PRIMAR, IMBRACAT BINE , DAR CARE ESTE ATAT DE DEMAGOG, DE FATARNIC !

 5. radu

  miercuri, 09.05.2012 at 22:55

  acesta este numai inceputul…….ne intoarcem cu 20 de ani in urma, toata lumea stie ca ponta e dresat de iliescu si nastase. (*****)

 6. unu de pe strada

  joi, 10.05.2012 at 08:52

  despre ce vorbim aici domnilor? despre niste bani dati de MRU din fondul de rezerva al guvernului in prag de campanie electorala primariilor portocalii??…nu mai sunt nici oamneii de rand asa prosti cum erau candva si cum s-au obisnuit unii

  • albanezu

   joi, 10.05.2012 at 20:35

   Te-ai mira daca ai afla ca oamenii sunt mai prosti decat erau candva. Mai prosti sau mai dezinteresati de fapt. Oricum pana la urma banii respectivi apartineau bugetului local asa ca cine se bucura ca iau drumul Bucurestiului inseamna ca nu-i albaiulian.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Amenzi majorate pentru depăşirea tonajului pe drumurile din țară și aruncarea deșeurilor pe marginea șoselelor. PROIECT

Publicat

Mai mulți parlamentari propun majorarea amenzilor în cazul în care vehiculele depășesc masa totală autorizată. De asemenea, aceștia vor să fie aplicate amenzi de până la 30.000 de lei pentru cei care aruncă deșeuri în zona de siguranță a drumurilor. 

În acest sens, la Senat a fost înregistrată în data de 14 aprilie o propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor. Inițiatorii proiectului sunt mai mulți parlamentari de la PNL.

Aceștia propun majorarea cuantumului limitelor amenzilor pentru depășirea masei totale maxime admise, respectiv pentru contravenții grave și foarte grave.

„Prin această propunere de modificare a actului normativ dorim să prevenim degradarea materialului rulant, parte componentă a drumurilor județene.

În momentul de față cântărirea autovehiculelor se efectuează cu sisteme mobile de cântărire aflate în dotarea unităților administrațiilor teritoriale. Pe lângă aceste sisteme de cântărire mobile aflate în dotarea echipelor de control, propunem și implementarea în puncte fixe a unor sisteme dinamice de cântărire care să fie încastrate în suprafețele de rulare ale drumurilor județene, permițând astfel o cântărire automată și fluentă a tututor mijloacelor de transport marfă ce depășesc 8 tone pe axă”, explică parlamentarii, în expunerea de motive.

Astfel, pentru depășirea masei totale admise sau depășirea masei totale autorizate prin AST, se modifică limitele amenzilor după cum urmează:

Contravenții minore:

 • până la 5%, inclusiv – de la 1.500 lei la 1.800 lei, dacă depășirea se constată din documentele de transport

La constatarea masei totale prin cântărire nu se aplică tarife suplimentare, nu se eliberează AST și nu se aplică sancțiuni contravenționale dacă masa totală maximă admisă sau masa totală autorizată prin AST este depășită cu cel mult 5%.

Contravenții grave:

 • cu mai mult de 5%, dar nu mai mult de 10% – de la 6.000 lei la 8.000 lei
 • cu mai mult de 10%, dar nu mai mult de 20% – de la 10.000 lei la 12.000 lei

Contravenții foarte grave:

 • cu mai mult de 20%, dar nu mai mult de 25% – de la 12.000 lei la 15.000 lei
 • cu mai mult de 25% – de la 15.000 lei la 20.000 lei

Potrivit proiectului, refuzul de a supune vehiculul verificării prin cântărire și/sau măsurare a dimensiunilor, refuzul de însoți vehiculul personalului cu atribuții de control în vederea cântăririi și/sau măsurării dimensiunilor transportului, precum și refuzul de a prezenta personalului cu atribuții de control documentele privind transportul, se va sancționa cu amendă de la 10.000 la 20.000, aplicată conducătorului auto.

De asemenea, aruncarea și depozitarea deșeurilor în zona de siguranță a drumurilor și podurilor și aruncarea și depozitarea deșeurilor în locurile de parcare, oprire și staționare, altele decât cele provenite din oprirea/staționarea participanților la trafic în locurile de parcare, oprire și staționare ar urma să fie sancționată cu amendă de la 10.000 de lei la 30.000 de lei, aplicată persoanei fizice sau juridice.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Investiții în infrastructura rutieră, lângă Blaj: Strada Principală din Petrisat va fi reabilitată. Valoarea investiției

Publicat

Strada Principală din Petrisat – localitate componentă a municipiului Blaj, va fi reabilitată printr-o investiție de peste două milioane de lei. 

Primăria Blaj a lansat vineri, 16 aprilie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de lucrări de reabilitare strada Principală din localitatea Petrisat.

Valoarea totală estimată este de 2.030.151 de lei, fără TVA. 

Potrivit memoriului tehnic, strada Principală din localitatea Petrisat – municipiul Blaj a fost modernizată în urmă cu mai mulți ani, în mai multe etape, respectiv pe tronsoane. Lungimea străzii este de 1.585 metri cu lăţimea medie între fronturile construite de 12 metri.

Strada este împărțită în trei tronsoane, astfel:

 • tronsonul 1 are lungimea de 773 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 12 m și lățimea părții carosabile de 6 m
 • tronsonul 2 are lungimea de 308 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 14 m și lățimea părții carosabile de 4 m
 • tronsonul 3 are lungimea de 504 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 12 m și lățimea părții carosabile de 5,5 m

Strada are trotuare modernizate cu îmbrăcăminte din beton, parțial pe toate cele trei tronsoane, dar degradate. Pentru scurgerea apelor pluviale este rigolă deschisă betonată, parțial degradată.

În prezent, accesele în curți sunt amenajate cu dale carosabile, dar degradate.

Proiectul prevede, printre altele, refacerea sistemului rutier, amenajarea rigolelor, refacerea trotuarelor, a acceselor la proprietăți, reparații la podețe și lucrări pentru siguranța circulației.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Polițiști REȚINUȚI la Pitești. Sunt acuzați de lovituri cauzatoare de moarte după ce un bărbat a murit în timp ce era imobilizat

Publicat

Doi poliţişti au fost reţinuţi, duminică, pentru intervenţia în cazul unui bărbat din Pitești care a decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiu, unde avusese loc un incendiu, a anunţat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

„Prin ordonanţele procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, astăzi s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a doi suspecţi, ambii agenţi de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, a spus prim-procurorul Marius Ştefan, citat de Agerpres.

El a precizat că, în urma necropsiei, s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, pentru care legea prevede închisoarea de la 6 la 12 ani.

„La audieri, cei doi au încercat să ofere variante, ţine de exercitarea dreptului la apărare. Au fost analizate imaginile, declaraţiile martorilor şi raportul de necropsie în ceea ce priveşte natura şi modul de dispunere a leziunilor”, a mai spus prim procurorul.

Un bărbat de 63 de ani din Pitești a murit vineri, la scurt timp după ce a fost imobilizat de polițiști pe motiv că refuza să plece de la terasa unui restaurant cuprins de incendiu. În imaginile apărute în presa locală se poate vedea cum bărbatul a fost trântit de polițiști cu fața la pământ.

Bărbatul a avut o moarte violentă, în urma asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului și toracelui, a declarat duminică dimineață, medicul șef legist din Argeș, Dan Manu.

Acesta a declarat că, în urma autopsiei efectuate sâmbătă dimineață, rezultatele preliminare arată că „că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, prin comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui”.

Medicul legist a precizat că bărbatul nu a murit de infarct și că acesta avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

”Sunt mai multe traumatisme, şi cranio-cerebrale, evident care s-au putut produce prin cădere şi lovire (…) şi aceste leziuni traumatice, care au dus la asfixia mecanică, traumatismul cervical şi traumatismul toracic”, a explicat Dan Manu.

Medicul legist a spus că urmează să fie făcute și alte analize în acest caz: „Sunt prelevate probe biologice care merg la microscop, la laboratoarele noastre”.

Marius Ștefan, prim-procuror al Parchetului Argeș a spus, în aceeași conferință de presă, că au fost efectuate cercetări la fața locului și au fost audiate persoanele care erau acolo la momentul incidentului, inclusiv polițiștii.

„În acest moment, urmărirea penală se efectuează cu privire la faptă – pentru că am aşteptat şi concluziile preliminare ale raportului de necropsie, urmează să evaluăm şi probele administrate până în acest moment, inclusiv imaginile surprinse, în raport cu aceste leziuni, pentru a stabili o eventuală participaţie penală a persoanelor implicate”, a adăugat procurorul

ATENȚIE: Video cu un puternic impact emoțional

Incidentul a avut loc vineri, la un restaurant din Autogara Sud din Piteşti. Friteuza din restaurant a luat foc, iar în urma apelurilor la 112 acolo au fost trimise echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă şi Poliţie.

Pe imagini se poate vedea cum la un moment dat bărbatul, care nu voia să plece de la terasă, este împins de un polițist, care îl trântește la pământ, în timp ce un alt agent îl înjură. În imagini pot fi văzuți apoi mai mulți polițiști care încearcă să îl imobilizeze pe bărbatul care era căzut.

La scurt timp, bărbatului i s-a făcut rău, iar echipajul de pe ambulanță nu l-a putut salva, fiind declarat decesul.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Coordonatorul AJVPS Alba: Apariția urșilor în zona așezărilor omenești nu este cauzată de defrișări, ci de lipsa hranei

Publicat

Coordonatorul tehnic al AJVPS Alba, Felix-Bogdan Dragomir, a explicat duminică de ce defrișările nu sunt principala cauză a faptului că urșii au ajuns tot mai des în zona așezărilor umane.

Potrivit acestuia, „migrația” animalelor din pădure spre zona localităților este cauzată de lipsa hranei, dar și de lipsa intervenției omului prin vânătoare, singura activitate care poate regla populația de urși înmulțită excesiv în ultimii ani. 

Vezi și FOTO: Un urs a făcut prăpăd într-o stână, la Noșlac. A omorât opt oi și patru miei. Alți patru urși, semnalați lângă Alba Iulia

„Tot discutăm despre problema urșilor din România și despre cauza care a dus la apariția acestora în zone în care până nu demult nici nu te gândeai să întâlnești acest animal. Toată lumea (în primul rând cei în necunoștiință de cauză) dau vina pe defrișări. TOTAL FALS.

Principala cauză care a făcut ca ursul să fie prezent în zone urbane nu este defrișarea, ci lipsa hranei, a liniștii și a intervenției omului prin vânătoare, această activitate fiind singura care poate regla populația de urși înmulțită excesiv în ultimii 5 ani.

Dacă omul nu mai poate interveni prin vânătoare și astfel să regleze populația de urși în schimb, dar despre asta nu vorbește nimeni, un factor principal care duce la răspândirea populației de urși, este faptul că aceasta este privată de hrana de zi cu zi, fructe de pădure și ciuperci care sunt culese fără nici o bază științifică și fără nici o regulă, de-a halma – valma tot sezonul. Iar acești culegători deranjează enorm habitatul ursului privând-ul de liniștea de care are nevoie.

Poate de aici ar trebui să începem cu managementul ursului în România. Reguli clare în ceea ce privește recoltarea fructelor de pădure și a ciupercilor, dar na, acestea ajung în supermarketurile din Europa, normal că nu trebuie să facem ceva în acest sens.

Nu vreau să îmi dați dreptate doar să observați. Câte dintre ONG-urile „iubitoare de natură” au sesizat că hoardele de culegători de fructe de pădure și de ciuperci fac ravagii în habitatul ursului, câte ONG-uri „iubitoare de natură” au sesizat ce și câta mizerie rămâne în munte după aceste tabere de culegători de fructe de pădure și de ciuperci și cât deranj fac aceștia prin activitatea lor”, a scris Felix Bogdan Dragomir, pe pagina de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate