Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Banii dați de fostul guvern Primăriei Alba Iulia au fost retrași prin decizia premierului Ponta. Mircea Hava: „Sunt şocat, uimit complet”

Publicat

Guvernul Ponta a decis, marţi, recuperarea fondurilor alocate administraţiilor locale din fondul de rezervă, în aprilie, de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Una dintre primăriile care a primit printre cele mai mari sume este şi cea din Alba Iulia. Primarul Mircea Hava se declară şocat de decizia Executivului şi arată că mai multe proiecte deja în implementare sunt blocate, după retragerea celor 2 milioane de lei primiţi de la centru.

Într-un comunicat al PDL Alba, transmis pe adresa redacţiei, se arată că „nu mai puţin de 20 de miliarde (lei vechi – n.r.) alocate municipalităţii din Alba Iulia pentru lucrări urgente de infrastructură programate în 2012 au « dispărut » brusc, peste noapte şi mai ales peste puterea de înţelegere a albaiulienilor. Astfel, Alba Iulia s-a trezit şi cu temele făcute şi cu banii luaţi,  în postura ingrată de a se pune pe pauză şi de a aştepta vremuri mai bune şi guverne mai normale. Asta deşi toate proiectele care urmau să fie finanţate din cele 20 de miliarde erau gata scrise şi avizate, în aşteptarea fondurilor care să permită demararea lucrărilor”.

La rândul său, primarul Mircea Hava susţine că „sunt şocat, uimit complet de felul ăsta absolut inacceptabil de a dispune de banii unui oraş, fără niciun fel de motivaţie reală, doar pentru că primarul şi administraţia de acolo au altă culoare politică decât tine şi partenerii tăi politici. Mă doare cu atât mai tare că e vorba chiar de Alba Iulia şi de banii cu care ne pregăteam să demaram câteva proiecte importante, esenţiale, pentru dezvoltarea oraşului. Administraţia n-ar trebui să aibă niciun fel de legătură cu politica, iar priorităţile oraşului şi bunăstarea oamenilor din oraş n-ar trebui decise, sub nicio formă, într-un astfel de mod iresponsabil, doar pentru că aşa dictează interesul politic electoral al USL-ului…”.

Potrivit precizărilor reprezentanţilor PDL, La Alba Iulia, cele 2 milioane de lei acordate primăriei prin Hotărârea de Guvern nr. 255/2012 urmau să ajungă pentru: reabilitarea reţelei de apă din cartierul Tolstoi, refuncţionalizarea spaţiului public în cartierul Tolstoi şi construirea unui dispensar uman la Pâclişa, locuri de joacă pentru copiii din Ampoi I şi din zona Vasile Goldiş şi altele.

În final, aceştia susţin că aşteaptă cu interes votul consilierilor locali ai USL, la rectificarea bugetară ce se va face la ultima şedinţă de Consiliu Local.

Citiţi aici ce sume au fost alocate primăriilor din judeţul Alba, din fondul de rezervă al Guvernului şi aici despre destinaţiile acestora, stabilite de administraţiile locale.

Florin Roman: Ponta i-a tăiat lui Hava banii publici cu care vroia să îşi achite campania electorală

„Am aflat cu stupefacţie de declaraţiile suporterului numărul unu al Guvernului de tristă amintire – Boc, şi anume domnul Mircea Hava referitoare la reparaţiile făcute bugetului naţional de către noul premier Victor Ponta.

Guvernul USL condus de Victor Ponta a facut dreptate întregii populaţii din judeţul Alba! A luat 2 milioane de lei din bugetul lui Hava din care: 1 milion lei (RON) pe care Hava se pregătea să îi toace pe campania sa electorală proprie, iar restul sunt bani furaţi de Guvernul PDL de la alte zeci de localităţi din Alba, care stau ŞI ACUM fără apa şi canal, pedepsite de 4 ani de zile pentru că nu au votat cu cine vroia Boc, Băsescu şi Hava!

Guvernul Ponta a îndeplinit o promisiune fermă făcută de USL românilor: Vom stopa risipa de bani! La Alba Iulia această risipă de bani a atins cote ameţitoare! Fie că e vorba de bani de la bugetul de stat, fie că e vorba de bani europeni, aceştia au fost aruncaţi pe geam de Hava şi PDL pe lucrări făcute la preţuri exorbitante, din care amintim doar sensurile giratorii de zeci de mii de euro, ziduri de polistiren la Cetate de sute de mii de euro şi puieţi de copaci la preţuri de la 4 până la 10 ori mai mari”, a declarat vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. bbc

    miercuri, 09.05.2012 at 15:44

    rusine guvernarii. doar asa se poate ca ei sa nu mai fie votati nici la locale nici la presedintie.
    cata logica in capul de turturica….

  2. victor

    miercuri, 09.05.2012 at 17:23

    oare domnul Hava era la fel de socat si uimit in perioada in care acces la fonduri aveau doar primariile portocalii?

  3. liviu turcu

    miercuri, 09.05.2012 at 20:30

    Sunt sigur ca politica de distributie a oricarui guvern are legatura cu culoarea politica a primarilor. Insa este pentru prima data dupa revolutie cand un guvern taie banii alocati de precedentul guvern. Politica de jihad.

  4. HH

    miercuri, 09.05.2012 at 22:50

    ASTEPT CA DEMAGOGUL HAVA SA FIE ” SOCAT SI UIMIT” CAND VA PIERDE ALEGERILE !
    ESTE INACCEPTABIL PENTRU UN ORAS CARE SE VREA CIVILIZAT UN ASEMENEA PRIMAR, IMBRACAT BINE , DAR CARE ESTE ATAT DE DEMAGOG, DE FATARNIC !

  5. radu

    miercuri, 09.05.2012 at 22:55

    acesta este numai inceputul…….ne intoarcem cu 20 de ani in urma, toata lumea stie ca ponta e dresat de iliescu si nastase. (*****)

  6. unu de pe strada

    joi, 10.05.2012 at 08:52

    despre ce vorbim aici domnilor? despre niste bani dati de MRU din fondul de rezerva al guvernului in prag de campanie electorala primariilor portocalii??…nu mai sunt nici oamneii de rand asa prosti cum erau candva si cum s-au obisnuit unii

    • albanezu

      joi, 10.05.2012 at 20:35

      Te-ai mira daca ai afla ca oamenii sunt mai prosti decat erau candva. Mai prosti sau mai dezinteresati de fapt. Oricum pana la urma banii respectivi apartineau bugetului local asa ca cine se bucura ca iau drumul Bucurestiului inseamna ca nu-i albaiulian.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax