Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba, condamnat penal, vrea să rămână în libertate pentru a-și crește bebelușul de un an. Mama copilului a decedat

Publicat

Un bărbat din Alba, condamnat penal, vrea să rămână în libertate pentru a-și crește bebelușul de un an. O decizie într-o cauză care apare destul de rar pe instanțele din județ a fost luată de magistrații Tribunalului Alba.

Este vorba despre un bărbat care a fost condamnat penal, dar a fost eliberat pentru o perioadă de timp pentru a-și crește copilul de un an. Femeia cu care acesta avea un copil a decedat când bebelușul avea patru luni. 

Bărbatul a fost eliberat din Penitenciarul Aiud pentru a avea grijă de copil, însă recent măsura a fost revocată de autorități. Mai exact i-a fost impus să se întoarcă în Penitenciar. 

Drept urmare, acesta a cerut prelungirea întreruperii executării pedepsei până când copilul va avea doi ani. În data de 12 septembrie magistrații Tribunalului Alba au luat o decizie în acest caz.

Bărbatul are o condamnare de patru ani pentru trafic de droguri

Condamnarea în primă instanță, menținută și la Curtea de Apel a avut loc în data de 18 septembrie 2023.  Procurorii DIICOT Alba Iulia care au anchetat cazul au reușit să probeze 64 de tranzacții făcute de bărbat cu mai mulți consumatori.

Bărbatul a fost descoperit de mai multe ori cu droguri la el, iar la un moment dat a fost găsit inconștient în mașina sa.

Pentru faptele sale a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Copilul a rămas fără mamă

În timp ce se afla încarcerat la Penitenciarul Aiud, soția sa care născuse de patru luni a decedat. Acesta a făcut o cerere pentru a fi eliberat din penitenciar pentru a-și crește copilul.

Acesta nu a avut probleme cu autoritățile până în data de 22 august 2024. Atunci, ”în timp ce se presupunea că trebuie să aibă grijă de copilul său, a fost surprins în trafic pe o arteră circulată din Alba Iulia”.

În acel moment, autoritățile au cerut ca bărbatul să se întoarcă după gratii. Bărbatul a cerut prelungirea șederii sale în libertate până când copilul va avea doi ani.

Dacă nu se va întâmpla copilul va ajunge în plasament la bunica paternă.

”Apreciază că copilul este mic, este privat şi de singurul părinte pe care îl are, iar la această vârstă foarte fragedă apreciază că este un lucru deosebit de grav sub toate aspectele, atât din punct de vedere emoţional, cât şi din punct de vedere moral, copilul fiind foarte ataşat de părinte”, a spus bărbatul în instanță.

De asemenea a mai spus că atunci când copilul va avea doi ani se va întoarce în penitenciar pentru executarea pedepsei.

Ce au decis magistrații Tribunalului Alba

Magistrații Tribunalului Alba au respins cererea bărbatului și au citat din lege.

”(…) legea procesual penală nu permite întreruperea executării pedepsei după împlinirea de către copil a vârstei de un an, se constată că cererea care face obiectul cauzei este neîntemeiată, fapt pentru care va fi respinsă”.

Drept urmare cerere bărbatului a fost respinsă la Tribunal. Acesta a făcut apel, iar dosarul s-a mutat la Curtea de Apel Alba Iulia, iar o primă ședință va avea loc pe 7 octombrie 2024.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cometfire

    marți, 24.09.2024 at 21:48

    This is yet another Bullshit decision by the magistrate. The guy didn’t kill or physically hurt anyone. IF he didn’t sell drugs to minors, let the man free for the next year or two. Let him take care of his child until 2 years old, then he can finish his time. It’s not like he is „getting away”. I love this country, but you guys Suck & have it all wrong, when it comes to „drugs” and what’s best.

  2. Ghenescu Alexandru

    miercuri, 25.09.2024 at 08:29

    Impardonabil.,,Legea nu permite sa l elibereze pe tata sa crească copilul,,.Acest copil a trecut deja printr-o trauma (pierderea mamei)
    legea prevede ca trebuie sa treacă prin a doua (temporara cei drept) absenta tatălui.sunt curios dacă domnii magistrați au copii și dacă inafara de legi aberante știu ca primii 2 ani din viata copilului sunt esențiali pentru dezvoltarea lui ca adult.Dar se pare ca asta e mai puțin important pentru ca dansii trebuie sa aplice legea indiferent de circumstanțe.Rusineeeeee!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate