Connect with us
Publicitate

BLAJ

Bărbat din Blaj, condamnat pentru un comentariu pe Facebook prin care instiga la violență asupra polițiștilor. Ce s-a întâmplat

Publicat

Un comentariu la o postare pe Facebook care instiga la violența asupra forțelor de ordine i-a adus un dosar penal unui bărbat din Blaj și automat la o condamnare în instanță. 

Mai exact, în data de 1 mai, 2020, în jur de 30 de polițiști au intervenit în forță în cartierul de romi din Blaj, pe strada Barbu Lăutaru pentru a aplana un conflict care a izbucnit între mai multe persoane.

CITEȘTE ȘI: UPDATE/ VIDEO: Scandal de 1 Mai în cartierul de romi din Blaj, Barbu Lăutaru. Poliția și jandarmii au intervenit în forță

Un video în care se putea observa intervenția mascaților a fost postat de o persoană pe Facebook. La postarea respectivă, bărbatul care a fost trimis în judecată a lăsat comentariul: „Păcat că nu o ieșit țiganii cu furcile și topoarele să-i măcelărească, mare păcat.”

În replică, o altă persoană i-a spus bărbatului că pentru ceea ce a scris poate fi tras la răspundere, dar bărbatul comentat cu ”îmi asum”, se arată în motivarea  Judecătoriei Blaj, instanță pe masa căreia a ajuns dosarul pentru instigare publică.

În urma comentariului bărbatul a fost identificat și reținut pentru 24 de ore, iar pe 2 mai a fost plasat sub control judiciar.

CITEȘTE ȘI: Șapte persoane reținute după scandalul din cartierul romilor, din Blaj. Una dintre ele pentru amenințări pe Facebook

Pe data de 20 aprilie instanța din Blaj a dat o primă decizie și motivarea acesteia a fost făcută public în urmă cu câteva zile.

Pentru comentariul pe Facebook, bărbatul a fost condamnat la o amendă penală de 1500 de lei, la care s-au adăugat și cheltuielile de judecată de 500 de lei. Acesta avut timp 10 zile la dispoziție pentru a ataca decizia judecătorilor din Blaj, dar pe portalul instanțelor de judecată nu figurează că ar fi apelat la căi de atac.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax