Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Baroul Alba se delimitează de familia Jidveian. Precizările avocaților după ce scandalul imobiliar a devenit public

Publicat

Reprezentații Baroului Alba au făcut o serie de precizări după ce alba24.ro a scris despre scandalul care planează asupra blocului construit de Ovidiu Jidveian. 

În linii mari, Baroul Alba se delimitează de Ovidiu Jidveian și preicează că acesta este suspendat la cerere din profesia de avocat din anul 2019. De asemenea au mai precizat că mama sa, Olga Jidveian care a și fost pro decan al baroului s-a pensionat din profesie în 2021. 

Reamintim că recent secția a II-a Civilă, de Contencios Fiscal și de Insolvență a Tribunalului Alba a admis intrarea în insolvență a firmei Parc Residence Alpha SRL, chiar la cererea debitoarei.

Firma are peste 30 de creditori care au formulat la rândul lor cereri de deschidere a procedurii de insolvență. Totodată a fost numit un administrator judiciar provizoriu în persoana Lilianei Jurj.

Ce au transmis reprezentații Baroului Alba

”Baroul Alba prin decan av Mihai Baco ca urmare a articolelor apărute în presă în ultima perioadă referitor la proiectul imobiliar Parc Residence Alpha SRL și la implicarea d-lui Jidveian Ovidiu și a d-nei Jidveian Olga întelegem sa facem următoarele precizări:

Întrucât în cvasi-majoritatea articolelor apărute în presă s-a făcut trimitere la calitatea de avocat a celor două persoane anterior menționate am înțeles să precizăm faptul că dl. Jidveian Ovidiu este suspendat la cerere din această calitate începând cu data de 29.01.2019, iar dna. Jidveian Olga s-a pensionat din profesia de avocat fără a continua activitatea în avocatură, începând cu data de 01.06.2021.

CITEȘTE ȘI: Decizie în afacerea lui Jidveian: Parc Residence Alpha din Alba Iulia intră în insolvență. A fost numit un administrator judiciar

Baroul Alba a înțeles să aducă aceste lămuriri având în vedere că imaginea acestei instituții și a membrilor acesteia a fost afectată prin implicarea în cadrul unui scandal mediatic pe plan local si national ce nu are nicio legătură cu activitatea Baroului Alba sau a vreunui avocat activ din cadrul acestuia.

În acest sens, transmitem pe această cale că Baroul Alba își păstrează implicarea în activitățile ce vin în sprijinul cetățenilor din comunitatea locală și va continua politica de colaborare transparentă cu toate instituțiile de la nivel local, intervenind cu promptitudine atunci când activitatea vreunui avocat va încălca dispozițiile Legii 51/1995, ale statutului avocatului sau ale codului deontologic”, au precizat aceștia într-un comunicat transmis pe adresa redacției alba24.ro.

Ce se întâmplă

Ovidiu Jidveian este în mijlocul unui scanadal, după ce a deținut  firma care a construit un proiect imobiliar în centrul municipiului Alba Iulia, în proximitatea Casei de Cultură a Studenților, lângă sediul Camerei de Comerț Alba, dar nu a mai finalizat locuințele.

Parc Residence Alpha, nu a finalizat apartamentele și spațiile comerciale la termenele promise în contracte.

Deși mai deține acum doar 10% din firmă, Ovidiu Jidveian este cel care a controlat activitatea firmei, inclusiv negocierile de vânzare cu clienții.

Inițial, printre cei care ceruseră insolvența se afla și acționarul majoritar Olga Jidveian, mama lui Ovidiu Jidveian, însă aceasta și-a retras cererea.

Într-un răspuns pentru Alba24 al reprezentantului firmei, acesta a explicat că pe parcursul derulării proiectului, fosta conducere a întâmpinat probleme legate de modificarea autorizației în timpul execuției și probleme legate de cashflow cauzate de executările silite și de cererile de insolvență.

Situația de la Parc Residence Alpha

În acest moment în blocul Parc Residence Alpha sunt construite un număr de 47 de apartamente și 11 spații comerciale, dintre aceste spații 38 au contracte valabile.

Au fost făcute vânzări succesive după ce unii clienții au renunțat sau contractele nu au mai fost valabile. Dintre cei care au renunțat o mare parte și-au primit integral sumele, alții parțial, alții deloc.

Potrivit reprezentantului firmei, datoriile de peste 9 milioane de euro existente la finalul anului 2022 (potrivit portalului Ministerului de Finanțe) reprezintă parțial avansurile încasate de către societate de la promitenții cumpărători, împrumuturile acționarilor societății și datorii curente către furnizori.

CITEȘTE ȘI: Afacerea avocatului Ovidiu Jidveian, în centrul unui scandal imobiliar uriaș, la Alba Iulia. ”Gaură” de milioane la Parc Residence

Ovidiu Jidveian a declarat la rândul său că ”datoriile din bilant sunt artificiale , pentru ca toate încasările cu titlu de avans s-au trecut la rubrica datorii. iar în momentul când se va face factura finală vor deveni venituri.”

Procedura de insolvență este un proces legal și judiciar care are drept scop să gestioneze și să soluționeze situații financiare dificile ale unei persoane juridice sau fizice, numită debitor, care nu își mai poate achita datoriile către creditori.

Scopul principal al procedurii de insolvență este de a asigura o soluție pentru toți creditorii.

Dintre aceștia, cei mai afectați vor fi cei care au achiziționat apartamentele și care vor încerca să își recupereze măcar o parte din bani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 07.11.2023 at 22:23

    Deci să înţelegem că Ov.Jidveian este şomer şi trăieşte din pensia mamei. Şi ce mare politician se vedea ăsta când stătea la o conferinţă în spatele lui Năstase,alt hrăpăreţ de clasă.

  2. Ovidiu Muntean

    miercuri, 08.11.2023 at 10:36

    Ovidiu Jidveian este în mijlocul unui scanadal

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax