Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie în afacerea lui Jidveian: Parc Residence Alpha din Alba Iulia intră în insolvență. A fost numit un administrator judiciar

Publicat

Secția a II-a Civilă, de Contencios Fiscal și de Insolvență a Tribunalului Alba a admis intrarea în insolvență a firmei Parc Residence Alpha SRL, chiar la cererea debitoarei.

Firma are peste 30 de creditori care au formulat la rândul lor cereri de deschidere a procedurii de insolvență. 

Totodată a fost numit un administrator judiciar provizoriu în persoana Lilianei Jurj. 

Este vorba despre firma care a construit un proiect imobiliar în centrul municipiului Alba Iulia, în proximitatea Casei de Cultură a Studenților, lângă sediul Camerei de Comerț Alba, dar nu a mai finalizat locuințele.

Parc Residence Alpha, nu a finalizat apartamentele și spațiile comerciale la termenele promise în contracte.

Afacerea a fost dezvoltată de avocatul Ovidiu Jidveian, fost subprefect și candidat la Primăria Alba Iulia.

Deși mai deține acum doar 10% din firmă, acesta este cel care a controlat activitatea firmei, inclusiv negocierile de vânzare cu clienții.

Inițial, printre cei care ceruseră insolvența se afla și acționarul majoritar Olga Jidveian, mama lui Ovidiu Jidveian, însă aceasta și-a retras cererea.

Într-un răspuns pentru Alba24 al reprezentantului firmei, acesta a explicat că pe parcursul derulării proiectului, fosta conducere a întâmpinat probleme legate de modificarea autorizației în timpul execuției și probleme legate de cashflow cauzate de executările silite și de cererile de insolvență.

Tribunalul Alba – soluția pe scurt: 

”Admite cererea formulată de debitoarea Parc Residence Alpha SRL pentru deschiderea procedurii generale de insolvență și, în consecință:

În temeiul art. 71 din Legea nr. 85/2014, Dispune deschiderea procedurii generale de insolvență împotriva debitoarei PARC RESIDENCE ALPHA SRL, cu sediul în ………., cu numărul de ordine în registrul comerțului …….., CUI ……….

În temeiul art. 45 alin. 1 lit. d din Legea nr. 85/2014, Numește administrator judiciar provizoriu pe CII Jurj Liliana Mariana, cu sediul în ……., înregistrat în registrul formelor de organizare al UNPIR sub numărul RFO I-4194, care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art. 58 din Lege.

Stabilește remunerația administratorului judiciar în baza decontului de lucrări din sumele rezultate în urma valorificării averii debitorului.

Obligă debitoarea să pună la dispoziția administratorului judiciar toate informațiile cerute de acesta cu privire la activitatea și averea sa.

Dispune administratorului judiciar provizoriu notificarea deschiderii procedurii debitorului, asociaților, creditorilor și Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Alba, în vederea efectuării mențiunii în temeiul art. 99 și 100 din Legea nr. 85/2014, precum și tuturor băncilor unde debitoarea are deschise conturi.

Pune în vedere administratorului judiciar provizoriu prevederile art. 252 din Legea nr. 31/1990 republicată și dispune mențiionarea la registrul comerțului a reprezentanților permanenți ai administratorului judiciar.

Stabilește în sarcina administratorului judiciar fixarea termenelor limită pentru:

  • înregistrarea cererilor de admitere a creanțelor;
  • întocmirea tabelului preliminar al creanțelor;
  • depunerea contestațiilor;
  • întocmirea tabelului definitiv;
  • adunările creditorilor.

Dispune trimiterea de către administratorul judiciar a notificărilor prevăzute de art. 100 din Legea nr. 85/2014, către toți creditorii debitorului.

În temeiul art. 39 din Legea nr. 85/2014, Dispune deschiderea de către debitor a unui cont bancar, din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii.

În caz de neîndeplinire a atribuției, contul va fi deschis de către administratorul judiciar. Eventualele disponibilități bănești vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar.

În temeiul art. 66 alin. 6 și 7 din Legea nr. 85/2014, Califică drept declarații de creanță cererile formulate de creditori pentru deschiderea procedurii insolvenței față de debitoarea Parc Residence Alpha SRL și înregistrate pe rolul Tribunalului Alba”.

Situația de la Parc Residence Alpha

În acest moment în blocul Parc Residence Alpha sunt construite un număr de 47 de apartamente și 11 spații comerciale, dintre aceste spații 38 au contracte valabile.

Au fost făcute vânzări succesive după ce unii clienții au renunțat sau contractele nu au mai fost valabile. Dintre cei care au renunțat o mare parte și-au primit integral sumele, alții parțial, alții deloc.

Potrivit reprezentantului firmei, datoriile de peste 9 milioane de euro existente la finalul anului 2022 (potrivit portalului Ministerului de Finanțe) reprezintă parțial avansurile încasate de către societate de la promitenții cumpărători, împrumuturile acționarilor societății și datorii curente către furnizori.

Ovidiu Jidveian a declarat la rândul său că ”datoriile din bilant sunt artificiale , pentru ca toate încasările cu titlu de avans s-au trecut la rubrica datorii. iar în momentul când se va face factura finală vor deveni venituri.”

Procedura de insolvență este un proces legal și judiciar care are drept scop să gestioneze și să soluționeze situații financiare dificile ale unei persoane juridice sau fizice, numită debitor, care nu își mai poate achita datoriile către creditori.

Scopul principal al procedurii de insolvență este de a asigura o soluție pentru toți creditorii.

Dintre aceștia, cei mai afectați vor fi cei care au achiziționat apartamentele și care vor încerca să își recupereze măcar o parte din bani.

Alba24 a publicat în urmă cu două zile un articol despre situația afacerii Parc Residence Alpha din Alba Iulia în care relata faptul că mulți dintre clienții care au încheiat contracte cu firma familiei Jidveian sunt îngrijorați că nu își vor mai primi apartamentele achiziționate sau banii înapoi în cazul în care Parc Residence Alpha intra în procedura de insolvență.

Citește Afacerea avocatului Ovidiu Jidveian, în centrul unui scandal imobiliar uriaș, la Alba Iulia. ”Gaură” de milioane la Parc Residence

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 01.11.2023 at 16:24

    Aşa se întâmolă când nişte beizadele se dau mari pe banii lui tătucu şi în fond sunt nişte habarnişti protejaţi până la un moment dat. Vă daţi seama ce primar am fi avut ?

  2. Xyz

    miercuri, 01.11.2023 at 18:18

    Saracu Ovidiu….cum se plange ca l-a blocat cashflow-ul…..ca il durea limba sa spuna pe romaneste flux de numerar:)
    Dar nu l-a durut mana sa vanda aproape 200 de apartamente cand el avea doar 48 si sa incaseze banii pe toate 200. Si cand spun 200 nu exagerez deloc. Este ceva cert.
    Unde sunt banii???…..Dracu stie:)
    Dar printre cei pagubiti inselati cu ticalosie se afla oameni simpli vaduve oameni in varsta oameni care si-au pierdut toti banii….putin ii pasa lui Jidveian de ei….

  3. Minela

    miercuri, 01.11.2023 at 19:07

    Câtă rușine să se mai ia în considerare declarațiile lui Ovidiu!

    După el, toți ne-am primit deja banii, ieri!

    El așa reglează, blochează omul că sa nu aibă stres SI totul e pe plus…in buzunarul lui!

    Altfel, de unde cele 11 milioane lipsă?
    Dacă e plus, le-a declarat la fisc?
    Deoarece nu vad nicio datorie la ANAF!!!

    Este un **** cu diploma!

    Noua administrație la fel, i-a făcut balanta pe 2022, apoi a adunat datele de.la oameni că să depună în cunoștință de cauză…cerere de insolvență!

    Toți sunt gloată!!!
    Noua administrație este fostul contabil, pe care nu-l ia nimeni la rost despre banii care au intrat SI au ieșit din firmă (4 milioane de euro), iar restul pt că te a încasat de la peste 200 de oameni…unde sunt!

    Toți vor plăti… într-un final, deoarece timpul este relativ aici pe pământ!

    Nu pot folosi cuvântul „Doamne „, deoarece nu este nimic dumnezeiesc in ce a făcut, iar la cum e aparat….cred că și-a vândut Judveian sufletul, altfel nu ai cum sa faci 11 milioane de euro într-un an SI sa ai impresia că ești corect!

    fără declarația „Ra” de Jidveian, ar fi fost un articol….

  4. Minela

    miercuri, 01.11.2023 at 19:11

    După calculele lui Ovidiu SI spusele lui din acest articol ar însemna că apartamentele lui valorează 15 milioane de euro???

  5. SsS

    miercuri, 01.11.2023 at 20:28

    Ghinion de neșansa, cum ar zice cineva … sau mai pe românește
    , țeapă!!!

  6. Nicu

    joi, 02.11.2023 at 06:33

    nu v-a mirosit a teapa când v-ați înghesuit la „oportunitate”, la apartament ieftin in „centru” ? a fost credibil baiatu ãsta și famiglia lui până când s-a ridicat magaoaia?
    najpa pentru banii munciți duși pe apa sâmbetei. după 33 de ani de FSN, nu știu ce mai recuperați dragi clienți.

  7. Minela

    sâmbătă, 04.11.2023 at 00:29

    nu și-a retras niciun dosar!

    și-a depus din noi la 1 noiembrie cu ceilalți!

    cu grupul nu e chiar atât de vizibilă pt ziare!

    la scos, doar pt articol SI l-a redepus după 2 zile cu același Nr.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax