Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Beatrice Mahler semnalează o creștere a cazurilor grave de COVID: Mulți pacienți au ajuns pe ATI în ultimele zile. Ce simptome au

Publicat

În urmă cu două săptămâni, la nivel național se putea observa o scădere a cazurilor grave de COVID-19, însă situația s-a schimbat în urmă cu câteva zile. Mai exact, au început să reapară cazurile grave și pacienții internați pe secțiile de ATI. 

Acest lucru s-a întâmplat și la Institutul ”Marius Nasta”, iar șefa unității medicale, Beatrice Mahler, a declarat la B1 TV, că simptomatologia pacienților infectați este una severă.

În ultima vreme mai multe cadre medicale vorbesc despre infectarea pacienților cu subvarianta Omicron BA.2. Întrebată dacă cazurile severe din ultimele zile ar putea fi cauza infecțiilor severe, Beatrice Mahler a declarat că până nu se vor realiza teste de laborator, nu se poate pronunța în acest caz.

Însă un lucru este cert, pacienții prezintă forme severe ale îmbolnăvirii cu COVID-19.

„Este important să avem această supraveghere a cazurilor severe, care, practic, afectează viața pacienților care sunt infectați cu această tulpină. Ce pot să spun, este că, la nivelul Institutului “Marius Nasta”, deși în urmă cu două săptămâni observam o scădere a numărului de pacienți care necesitau internare, lucrurile s-au schimbat în ultima săptămână.

Să sperăm că este doar un moment peste care vom trece, dar în această perioadă, secția a avut paturile ocupate la capacitate maximă și numărul de pacienți a fost mare și în secția de Terapie Intensivă.

Vârstnicii cei mai afectați și care au ajuns pe secțiile ATI

E adevarat, e profilul specific pacientului infectat cu Omicron, adică o persoană vârstnică, o persoana cu multiple comorbidități, dar fiecare viață contează și de aceea supravegherea acestor persoane, care au nevoie de internare și atenția noastră către ei, trebuie sa fie menținută”, a spus Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”.

Întrebată despre simptomele pacienților internați, Beatrice Mahler a declarat că aceștia prezintă forme severe, dar cu impact pe funcția pulmonară mai scăzut decât în perioada de afectare cu varianta Delta.

„Sunt forme de afectare severe, dar cu impact pe funcția pulmonară mai scăzut decât în perioada de afectare cu varianta Delta”, a mai adăugat medicul, citat de știripesurse.ro.

Ce este subvarianta BA.2 și care sunt simptomele

Subvarianta mai contagioasă a coronavirusului, BA.2, a ajuns la 9% din infectările cu Omicron în România. Datele provin din informarea săptămânală a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

CITEȘTE ȘI: Cazurile de Omicron BA.2, la 9% din numărul de infectări din România. Noua variantă se răspândește rapid. Care sunt simptomele

Creșterea este semnificativă: săptămâna trecută, cazurile depistate cu Omicron BA.2 reprezentau 5,2% din totalul infectărilor cu Omicron confirmate prin secvențieri: dintre cele 2519 cazuri cu varianta Omicron, la 226 a fost detectată sub-varianta BA.2 (9%).

Simptome ale variantei BA.2 Omicron:

Unii experți citați de  Express.co.uk consideră că BA.2 nu prezintă simptome cu mult diferite de față de Omicron original. Simptome BA2: se poate spune că seamană mult cu cele ale Omicron, dar este posibil ca unele să fie resimțite mai sever.

CITEȘTE ȘI: Cazurile de Omicron BA.2, la 9% din numărul de infectări din România. Noua variantă se răspândește rapid. Care sunt simptomele

Pe baza rapoartelor medicilor care tratează varianta Covid și pacienților care se luptă cu ea, aceasta este lista completă simptome Omicron 2:

  • Gât (dureri, înțepături)
  • Nas înfundat
  • Dureri musculare ușoare
  • Oboseală extremă
  • Tuse seacă (spre deosebire de varianta anterioară, când tusea era mai puțin obișnuită). De altfel, specialiștii cred că poate provoca afecțiuni pulmonare mai puternice decât varianta de bază a Omicron).
  • Transpirații nocturne
  • Nasul care curge
  • Durere de cap
  • Mialgie (dureri musculare)
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Diaree
  • Pierderea gustului și/sau a mirosului nu se mai regăsește printre simptomele obișnuite.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax