Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Blocaj total în administrația din Alba Iulia după ce bugetul a fost respins în CL. Ce nu poate plăti Primăria. Mesajul lui Pleșa

Publicat

sediu primarie drona

Blocaj aproape în totalitate, în administrația municipiului Alba Iulia, în urma eșecului la aprobarea bugetului, din ședința Consiliului Local de luni. Reamintim că proiectul a picat la vot, după ce au fost 12 voturi ”împotrivă”, din partea consilierilor PNL și PSD.

Primarul Gabriel Pleșa a precizat pentru alba24.ro că este vorba despre o situație-unicat și că, de când este Teofila Țâr (director executiv Direcția Cheltuieli) în funcție (de 29 de ani), nu s-a mai întâmplat așa ceva.

Primăria nu poate face plăți, în lipsa bugetului municipiului aprobat, spune primarul. La această categorie intră bursele pentru elevi, subvențiile pentru transport, plata utilităților sau investițiile în municipiu. Cel mai probabil, nici salariile angajaților primăriei nu mai pot fi plătite.

CITEȘTE ȘI: BUGETUL LOCAL al Municipiului Alba Iulia NU a fost VOTAT. Gabriel Pleșa: ”Se blochează tot”. Ce consilieri locali nu au votat

Ce susține primarul Gabriel Pleșa

”În mod egoist, proiectul de buget al municipiului Alba Iulia a fost sabotat politic, de către niște iresponsabili! Alianța toxică PNL-PSD blochează proiectele de dezvoltare ale orașului.

Achizițiile, bursele școlare, subvențiile pentru transport, investițiile pentru mai binele albaiulienilor au fost aruncate în aer, în mod egoist și iresponsabil, de o mână de consilieri care au uitat interesul cui îl reprezintă în Consiliul Local Alba Iulia!

Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2023 a picat la vot! Nu a fost pe placul celor care aveau responsabilitatea de a face propuneri pentru a-l îmbunătăți, de a participa la dezbaterea publică ce l-a avut ca subiect, asta dacă ar fi înțeles importanța aprobării celui mai important proiect de peste an.

Nu pentru primar, ci pentru oameni, pentru Alba Iulia! Încercând să mă sabotați pe mine, ați sabotat întreaga comunitate, căreia, culmea, veți veni apoi să îi cereți votul, punând degetul pe rănile deschise chiar de voi! Vorbiți de proiecte întârziate, când astăzi ați decis nu doar amânarea unor investiții vitale, ci chiar paralizarea activității administrației locale!

Proiectul de buget a fost în consultare publică încă din 11 ianuarie! Aveați formulele corecte? Știați cum ar fi fost mai bine de calculat bugetul? Cine v-a oprit să-l perfectați? Concluzia este una singură. Nu ați vrut! Temele și le-au făcut cei din aparatul de specialitate, cei care an de an lucrează, cu vreme bună înainte, și calculează la virgulă, tocmai pentru ca propunerea de buget să nu lase loc de îndoială. Nu ați venit cu sugestii nici dumneavoastră, domnule Marius Hațegan, în calitate de președinte al organizației Alba Iulia, nici consilierii locali PNL, fiindcă, probabil, n-au avut cale liberă de la partid, nici chiar viceprimarul Marius Filimon, care are în subordine, printre altele, și Direcția Tehnică, cu Investițiile!

În ce mă privește, expertiza oamenilor de specialitate din aparatul primăriei este vitală, iar în acest sens vă asigur că proiectul bugetului a fost structurat în urma consultărilor cu șefii de departamente din primărie, cum este și normal, fiindcă ei sunt cei mai în măsură să estimeze, realist, nevoile financiare pentru proiectele pe care le derulează. Dar asta nu înseamnă că nu am ținut cont de părerile consilierilor locali care au venit cu sugestii concrete, ce aduc plus valoare municipiului.

Mânați de iresponsabilitatea unui așa-zis lider politic care, fără a vă consulta, a luat cu de la sine putere decizia de a sacrifica dezvoltarea orașului, cu speranța de a se erija, mai târziu, în varianta ideală de candidat la funcția de primar, ați amanetat viitorul albaiulienilor!

Poate ați uitat promisiunea făcută albaiulienilor de către Consiliul Județean Alba, acum un an, când ați spus că vom avea parcare supraetajată lângă Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, și v-am trecut în folosință acel teren!? Acum trebuia să fie deja gata, dar consiliul județean nu a terminat nici studiul de fezabilitate! Cam asta a fost respectarea promisiunilor față de Alba Iulia! Aici de ce nu interveniți, domnule vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, Marius Hategan?

Pentru mine, pe primul loc se află albaiulienii și nevoile lor, nu aspirațiile politice ale unora! Dovediți că și pentru dumneavoastră este la fel! Veniți să argumentați și să amendați acest proiect de buget, care, fără dar și poate, a fost și este perfectibil. Asta pentru a dovedi, măcar în ședința viitoare, că nu interesul politic primează, ci bunul mers al municipiului. Nu puteți alege să faceți rău, în mod deliberat, acelorași cetățeni cărora pretindeți că le reprezentați interesele. Politica contrelor paralizează activitatea oricărei comunități. Puteți face opoziție oricum doriți, dar nu în ceea ce privește bugetul municipiului. Opoziția nu trebuie să pericliteze dezvoltarea Albei Iulia!

Mulțumesc consilierilor locali care au votat proiectul de buget, în ciuda oricăror presiuni politice! Am convingerea că vor rămâne statornici jurământului depus la instalarea în Consiliul Local Alba Iulia, și că vom reuși să redăm continuitatea politicilor de dezvoltare a municipiului, la următorul vot”, a comunicat primarul, printr-o postare pe Facebook.

Vezi și poziția PNL Alba Iulia: Comunicat PNL Alba Iulia: ”Suntem gata să începem discuții cu privire la un buget realist, pentru albaiulieni”

Vezi AICI precizările PSD Alba

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Rică Masoneria 😎

    luni, 30.01.2023 at 19:07

    Foarte bine o făcut PSD și PNL , nu ți-e rușine să mărești prețu la canal și apă ? dute și lucrează la viva , nu ți-e locul în primărie 😉
    Dacă mă mai superi tu cu gașca ta din primărie ți-o fac mai ceva 🤪😅

    Adevărul e că o greșit oile când tea votat , te asigur că nu se mai întâmplă 😉 ca și tine mai este unul în București pe nume Nicușor Dan 😜

  2. Marius Barna

    luni, 30.01.2023 at 20:17

    Foarte bine 😉

  3. facsimil

    luni, 30.01.2023 at 21:24

    apăi pesedepeneleciumaroșie.
    nucă pleșa ar fii mai bun.
    (am incercat să fiu gramatical corect în rând cu ceilalți comentatori)

  4. Tot unul muritor

    luni, 30.01.2023 at 22:36

    lasă răutatea, care este interesul tau de amintești istoricul și genealogia domnului primar? că informație la conducerea ctta tot febră galbenă e la putere. Fi realist și analizează situația și vezi cine are de pierdut in urmă votului negativ

  5. Vasile

    marți, 31.01.2023 at 08:20

    Nu mai platiti inpozitul sa nu mai aiba banii de salarii nesimtite si angajari de matusi , nepoti si cunostinte pe pile 😉 este plina primaria de oameni incopetenti ce nu fac nimica pentru albaiuleni ! strazi murdare , gropii pe drumuri , plin de cersitori , nu este canalizari pe multe drumuri si nici gaz si curent nu mai vorbesc de drumuri..mai rau ca in africa !

  6. Stropinel

    marți, 31.01.2023 at 08:45

    Se anunţă protest uriaş în faţa la PRIMARIE

    Ne-am saturat de competenta lor si de marirea de impozite si taxe ca ei sa aiba salari marii !

    Sa plece acasa totii din primarie , sa vina oameni tineri si copetenti , la momentul de fata sunt doar vagaboante , matusi , cunostinte si copii dea lor.

    Stie toata Alba ca am dreptate la ce zic 😉

  7. alba radu

    marți, 31.01.2023 at 19:20

    stopi….nel. tu nu are rost sa intri in discutii. nu stii sa te exprimi.cauta ce spunea un semiotician -UMBERTO ECO- ”retelele de socializare sunt locul unde tot prostul se poate exprima acum .inainte putea fi ascultat doar la crasma satului.” Un dezavantaj al evolutiei societatii …este cineva ca STROPINEL.[TREBUIE TINUT LA CRASMA SATULUI].

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax