Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Calcularea greșită a pensiei de către casele județene NU se mai prescrie. Camera Deputaților a adoptat legea lui Florin Roman

Publicat

Camera Deputatilor a adoptat ieri legea Roman, care înlătură termenul general de prescripție de 3 ani, în cazul unui calcul greșit al pensiei.

”După promulgarea de către președinte și publicarea în Monitorul Oficial, nici un pensionar nu mai poate fi furat sau păcălit de greșeala unui funcționar public al statului.

Vezi și CALCULATOR PENSII online: La ce vârstă poți ieși la pensie, în funcție de anul nașterii și stagiul de cotizare

Este bine știut faptul ca au apărut multe cazuri în care pensionarii au constat după 7-8 ani sau chiar mai mult, că din cauza introducerii greșite a datelor sau a unei neglijențe a funcționarului, i-a fost diminuată pensia.

Chiar în județul Alba am avut acel caz mediatizat de la Valea Lungă” a declarat Florin Roman.

Citește și: VIDEO Caz revoltător la Casa de Pensii Alba: Din cauza unui „cod greșit”, o femeie a încasat timp de 16 ani o pensie mai mică

Legea Roman elimina termenul de prescripție de 3 ani și practic, indiferent de anii trecuți de la calculul greșit, pensia va fi plătită retroactiv.

În lipsa unei asemenea legi, Casele județene de pensii unde apar astfel de cazuri erau în situația de a le fi imputate diferențele peste 3 ani, de către Curtea de Conturi.

Citește și PENSII UE 2021: Ce trebuie să faci pentru a cumula pensia, dacă ai lucrat în mai multe țări din UE. Documente, condiții, sfaturi

În plus, instituția se va putea îndrepta împotriva funcționarului care a greșit calculul pensiei, pentru recuperarea prejudiciului, lucru ce conduce la responsabilizarea fincționarilor publici de la casele de pensii.

Legea este extrem de importantă, în condițiile în care autoritățile sunt în plin proces de recalculare a pensiilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Valentin Răsteanu

    miercuri, 21.04.2021 at 09:32

    O lege extraordinara. Trebuia de mult făcută și aprobata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax