Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Călin Potor acuză conducerea spitalului din Alba Iulia de aranjarea concursului pe postul de asistent şef la UPU. Coşarcă: „Îl dau în judecată”

Publicat

calin potor Deputatul PSD Alba Călin Potor susţine că la Spitalul Judeţean Alba concursul pentru postul de asistent şef al UPU Alba este „cu dedicaţie”.

Potor spune că la secţia UPU Alba actuala asistentă şefă care de mai bine de 30 de ani ocupă această funcţie, Mariana Răsunoiu, „nu mai este bună în ochii conducerii şi se reface atunci concursul, ca să ajungă cineva pe care conducerea îl doreşte”. Deputatul PSD Alba a mai precizat că în sesiunea din decembrie candidata pe care conducerea o doreşte, Adina Bura, nu îndeplinea anumite condiţii şi nu a putut susţine examenul, acesta fiind motivul pentru care s-a anulat.

Sesiunea pentru posturile de asistenţi şefi la secţiile spitalului din Alba Iulia s-a derulat în 17 decembrie, dar a fost anulată, în urma unor contestaţii prin care s-au sesizat că unele corecturi pe lucrări făcute de candidate ar putea fi considerate semne distinctive. Noul examen va avea loc pe 23 februarie.

„Vreau să vorbesc despre un concurs organizat pentru ocuparea funcţiei de asistent şef la secţia UPU, unde a ieşit câştigătoare actuala asistentă şefă Mariana Răsunoiu, omul care s-a dedicat şi se dedică, poate este singurul mare profesionist din zonă. Este acea doamnă care nu şi-a făcut o familie a ei, ca să aibă familia de la UPU, nu are soţul ei sau copiii ei dar are în schimb UPU, nu mai este bună în ochii conducerii şi se reface atunci concursul ca să ajungă cineva pe care conducerea îl doreşte. Este tot o colegă asistentă de acolo, Adina Bura.

Chestiunea este de principiu şi corectitudine. Este deja un obicei în Spitalul Judeţean să se găsească tot felul de motive, ca toate concursurile să fie refăcute atâta timp cât nu iasă cine trebuie să iasă  pe respectivul post”, a declarat Călin Potor.

Deputatul PSD Alba spune că la Spitalul Judeţean de Urgenţă colectivul se va „scinda şi este nevoie ca în orice colectiv mare de cineva ca să ştie să îi şi adune fără să facă politică, fără să aibă răutăţi, fără să facă altceva decât meserie şi bun simţ, Mariana Răsunoiu corespundea din punctul meu de vedere şi al concursului organizat acelor cerinţe. Este cea mai veche de acolo (secţia UPU – n.r)”.

Călim Potor a precizat că în sesiunea din decembrie actuala asistentă şefă de la UPU a câştigat concursul organizat de conducerea Spitalului din Alba Iulia, „dar pentru că trebuia să nu ajungă mai departe decât a ajuns s-a anulat concursul”.

Citeşte şi CONCURS ANULAT la Spitalul Judeţean Alba. După contestaţii la proba scrisă pentru asistenţi şefi secţie, conducerea unităţii va organiza alt examen

„A luat concursul şi s-au anulat rezultatele acelui concurs, pentru că atunci cealaltă candidată nu îndeplinea anumite condiţii. Acum le îndeplineşte şi poate să candideze. Cineva nu o doreşte”, a spus Potor.

REACŢIA CONDUCERII SPITALULUI

Contactată telefonic de ziarul Alba24, managerul spitalului Nicoleta Coşarcă a spus că „sunt atacuri calomnioase. În ultimii 4 ani am încercat să organizăm concursuri corecte, fiecare candidat să ştie că are o şansă. Sunt calomnii. Mă gândesc serios să îl dau în judecată atât timp cât face afirmaţii, dacă nu are dovezi. Dacă avea dovezi trebuia să se adreseze instituţiilor abilitate. Îmi rezerv dreptul să îl dau în judecată”.

Reamintim că sesiunea ce s-a derulat în 17 decembrie a fost anulată, în urma unor contestaţii prin care s-au sesizat că unele corecturi pe lucrări făcute de candidate ar putea fi considerate semne distinctive.

Concursul organizat de Spitalul Judeţean Alba pentru ocuparea a 19 posturi de asistent şef secţii este organizat din nou de conducerea instituţiei, în 23 februarie.

Citeşte şi CONCURSUL pentru 19 posturi de asistent şef la Spitalul Judeţean Alba, reluat. Proba scrisă, în 23 februarie

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. raul thodor

    joi, 12.02.2015 at 17:51

    Toate examenele sunt aranjate si asta nu doar la la spitalul din Alba Iulia.A inceput sa apara personal medical nou dar prost pregatit.Vai de sufletul nostru.Suntem o natie de ratati si ne meritam soarta.

  2. Carla

    joi, 12.02.2015 at 19:13

    cata nerusinare poate poate sa aibe acest individ
    potor , el care angaja asistente medicale cu sume cuprinse intre 2000 si 3000 de euro. De ce nu este inchis acest individ de cea Mai joasa speta. Rusine , esti un non valoare .

  3. Georgel

    vineri, 13.02.2015 at 08:14

    ,,VECHIME nu este EGAL cu EXPERIENŢĂ,, domnule deputat. La asemenea examene ar trebui sa participe cel putin trei-patru candidati din fiecare sectie pentru a stimula cresterea performantei! Că altfel ne trezim că cei puşi de matale în 2007 rămân precum Tutankamon si ne plafonează la nivelul acelui an!!! Punctul matale de vedere oricum nu mai contează demult si nu uita că în 2007 asistenţii şefi nici măcar dreptul la concurs nu îl aveau pt ca erau numiţi direct de propriul interes!!! Îi urez succes doamnei Coşarcă în instanţă !!!!

  4. gicu

    vineri, 13.02.2015 at 08:45

    Concursuri mai corecte ca la spitalul judetean mai rar intalnim. Comisie de la Tg. Mures sau Cluj, supraveghere audio-video, totul este inregistrat si constituie proba. D-na Cosarca sa-l dea in judecata si sa-i ceara daune de 100 000 Euro pe care sa-i doneze spitalului. Asistenta a fost intrebata ? De ce n-a contestat dupa concurs? Cate reclamatii sunt pe numele ei la UPU?

  5. Gabi

    vineri, 13.02.2015 at 10:01

    In mod evident concursurile nu sunt corecte. Intra numai cine trebuie. Cu aproape un an in urma un medic chirurg oftalmolog a simțit pe pielea lui ce înseamnă sa te prezinți la concurs pentru un post care in realitate este rezervat pentru odrasla unuia dintre medicii spitalului,care urmează sa termine rezidențiatul. Nesimtirea a mers pana acolo încât contestația a fost data spre soluționare aceleași comisii care – in mod evident tendențios – a examinat candidatul, iar grila de punctaj nu a fost niciodată făcută publica. Acel medic, care nu a fost bun pentru un spital de stat, este acum in medic de mare succes in privat.
    Si acela a fost un concurs corect, doamna manager Cosarca Nicoleta?

  6. gabita

    vineri, 13.02.2015 at 16:52

    La DSV cum a fost cu concursul de saptamana asta Se stia cu o luna ininte cine va cistig t si asa a si fost A cistigat nepotul lui Dirzu si altii cu pile mari la PSD

  7. angajata la SJUA

    vineri, 13.02.2015 at 17:20

    Concursul organizat in decembrie anul trecut a fost cat se poate de corect. Nu a fost nimic aranjat si asta o sustin pentru ca am fost una dintre participante. Daca vreuna dintre candidate s-a simtit lezata pentru faptul ca a avut sau are contracandidata este exact problema ei. Nu este o solutie sa ne terfeleasca pe toate in presa. Daca ii este frica sa concureze cu altcineva pe post, sa se retraga. Dar ca sa ajungi sa faci astfel de afirmatii in presa mi se pare mult peste puterea mea de intelegere. Vina D-lui Potor este partiala. El a relatat probabil ceea ce i s-a spus. Ceea ce nu inteleg este dorinta peste limita a unora pentru functie. Ce naiba, ca nici pentru o functie de ministru nu ar fi iesit un astfel de rahat in presa.Functia de asistent sef in Spitalul Judetean de Urgenta Alba nu este deloc una comoda. Indemnizatia este de 7% (aprox 80 ron) iar responsabilitatile unei asistente sefe sunt enorme. Poate va veti intreba atunci de ce mai dorim un astfel de post. Raspunsul este: cineva trebuie sa o faca. Dar daca, la mine pe sectie cineva si-ar fi dorit acest post, cu mare bucurie m-as fi retras si i-as fi cedat locul. sa ca, nu plecati urechea la ceea ce se spune. Sunt demult trecute vremurile in care se platea pentru un post in spitalul nostru. Si aici vorbesc la nivel de asistenti, infirmieri, ingrijitori de curatenie. In ceea ce priveste posturile de medici, pe acestia cu greu ii aduci sa lucreze pe un salariu de 1700 ron / luna, atat cat are la baza un medic specialist. sa ca…sa lasam povestile nemuritoare sa……moara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax