Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Când iau elevii vacanța de vară. Structura anului școlar diferă în funcție de clasă și tipul de învățământ

Presiunea părinților asupra copiilor

Publicat

Când iau elevii vacanța de vară: Structura anului școlar diferă în funcție de clasă și tipul de învățământ, astfel încât unii dintre elevi rămân în vacanță mai repede, iar alții mai târziu față de data stabilită pentru marea masă. 

Potrivit structurii anului școlar 2023-2024, elevii intră în vacanță de sâmbătă, 22 iunie 2024, până duminică, 8 septembrie 2024.

Ultima zi de școală va fi în 21 iunie pentru majoritatea elevilor, dar nu pentru toți.

Când iau elevii vacanța de vară

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 7 iunie 2024, potrivit Edupedu.

Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri. Vacanța de vară vine la data de 14 iunie 2024.

Pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, cu excepția claselor terminale, și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar a avut o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 28 iunie 2024.

Pentru clasele din învățământul postliceal, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ în vigoare.

De ce e necesară vancanța de vară

Vacanța de vară oferă o perioadă extinsă de odihnă, permițându-le elevilor să se relaxeze, să participe la activități extracurriculare și să petreacă timp cu familia.

Taberele de vară, programele educaționale speciale, călătoriile și alte activități recreative le permit să își dezvolte abilități noi, să își lărgească orizonturile și să învețe într-un context diferit de cel școlar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax