Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Când își va da demisia Nicolae Ciucă din funcția de prim-ministru și ce urmează imediat după aceea. Discuții aprinse în PNL

Publicat

Nicolae Ciucă își va da demisia din funcția de prim-ministru al României în data de 26 mai, ceea ce va declanșa și demisia în bloc a Guvernului. Ceea ce urmează imediat sunt procedurile pentru numirea noului executiv, Guvernul Ciolacu.

Totul este parte a unei înțelegeri între PSD și PNL, care au stabilit la formarea Guvernului Ciucă să facă o alternanță la postul de premier și să se suțină unii pe alții.

Totuși, lucrurile nu sunt așa de simple. Asta pentru că urmează noi negocieri și noi împărțiri punctuale de ministere.

Comparație între programele de guvernare ale PSD și PNL: Salarii nete de 1.000 de euro și pensii fără taxe. DOCUMENTE

Liderii fiecăruia dintre cele două partide s-au reunit marți în ședințe separate, pentru a discuta despre cum se va face rotativa și cum se vor împărți viitoarele funcții în Guvern.

Ciucă și Ciolacu au cerut mandat de la partidele lor pentru a negocia mai liber în Coaliție.

În presă au apărut și stenogramele unor discuții aprinse în ședința PNL. Florin Cîțu le-a spus liberalilor că preferă să rupă coaliția de guvernare: ”Înțeleg că nu e populară opinia, dar PSD nu a fost onest cu noi”.

Rareș Bogdan a spus și el în timpul ședinței că PNL riscă prăbușirea în sondaje: ”Să se respecte protocolul! Nu putem renunța la Transporturi… O să ajungem să scădem sub 14% în sondaje. Trebuie să fim peste PSD!”

Ce urmează după demisia lui Ciucă

După negocieri, urmează consultari ale președintelui cu președintele și propunerea pentru funcția de premier. Aceasta o fac partidele, iar președintele îl desemnează.

Cel mai probabil, Marcel Ciolacu nu va avea nici o problemă nici la numire, nici la votul în Parlament, unde cele două partide dețin controlul, chiar și fără UDMR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 16.05.2023 at 21:02

    Aşa a procedat şi Orban şi a ieşit cea mai mare prostie. Ce naşte din pisică….. prostie se numeşte. De fapt orice s-ar negocia, înlocuim un habarnist cu un altul la fel de valoros. Eşec total. Pentru ţară, binenţeles.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax