Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Când va fi obligatoriu certificatul verde la locul de muncă. Precizările șefului DSU

Publicat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a făcut precizări despre obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

Arafat spune că documentul devine obligatoriu la intrarea în clădirile publice oficiale și în imobilele private unde lucrează peste 50 de persoane doar pentru vizitatori, nu pentru angajați.

Vezi DOCUMENT OFICIAL: Lista RESTRICȚIILOR aprobate, care vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie

„La angajați nu se poate introduce prin Hotărâre de Guvern, ci prin propunere legislativă, care e trimisă deja la Parlament”, a precizat, vineri, Arafat, potrivit digi24.ro.

Și ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a făcut și el precizări despre folosirea certificatului verde în instituții publice, în administrația publică centrală și locală, dar și la privat.

Vezi CARANTINA de noapte în toată țara din 25 octombrie. Model declarație pentru deplasare după ora 22.00. Care sunt condițiile

„Pentru salariați, pentru angajații din acea instituție, nu putem să propunem, pentru că aici trebuie să mergem în Parlament, fiind vorba de dreptul constituțional la muncă”, a spus ministrul.

El a spus însă că, în cazul companiilor, recomandarea categorică a autorităților este să-și verifice angajații.

„Această propunere se va regăsi sub formă de amendament la proiectul de lege pe care îl avem în Parlament, dar nu poate guvernul, prin hotărâre de guvern, astăzi fiind un guvern interimar, să facă acest lucru. Ar putea s-o facă un guvern care se formează”, a menționat Cseke Attila.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax