Connect with us
Publicitate

BLAJ

Când victimele violenței domestice cedează psihic: Bătută și umilită, o femeie din Blaj, mamă a doi copii, și-a ucis iubitul

Publicat

Violența domestică, bătăile primite de femei din partea bărbaților cu care au o relație, duc de multe ori la tragedii sau chiar la crime. Este și cazul crimei din Blaj, de pe strada Livezii, unde, în 14 septembrie 2021, Alexandra Corina C., o femeie de 33 de ani, l-a ucis pe bărbatul cu care avea doi copii. 

În urma crimei, doi gemeni au rămas fără părinți lângă ei: tatăl ucis, iar mama în închisoare, momentan în arest preventiv. Detaliile și motivul pentru care femeia a recurs la gestul extrem au fost făcute publice în motivarea instanței, prin care magistrații Tribunalului Alba au admis începerea judecății pentru omor. 

În doar câteva cuvine, Alexandra, pe fondul unei puternice tulburări provocate de o bătaie încasată cu câteva ore în urmă înainte de crimă și ”o gravă atingere a demnității (urinat în cameră)”, l-a lovit pe Andrei, tânărul de 24 de ani, cu mai multe obiecte în cap. A folosit un pahar, un bibelou, dar și un făcăleț. 

Judecătorii Tribunalului Alba au admis în data de 21 aprilie 2022, începerea judecății, după ce în data de 2 martie, femeia a fost trimisă în judecată pentru omor.

Cum s-a ajuns la crimă: ”Filmul” unui abuz îndelungat care a dus la o tragedie

Alexandra și Andrei au început o relație în anul 2019. Din relația celor doi au rezultat cei doi gemeni. Familia femeii nu acceptat relația, iar cei doi nu locuiau împreună, ci se vedeau din când în când.

CITEȘTE ȘI: O femeie din Blaj care și-a ucis fostul iubit, trimisă în judecată pentru omor. Doi gemeni au rămas orfani de tată

Mai mult de atât, fiind născuți în afara unei căsătorii, în actul de naştere al celor doi gemeni nu erau mențiuni făcute mențiuni la rubrica “tată”.

Andrei a început să fie gelos și să o bată pe Alexandra

Potrivit magistraților, la sfârșitul anului 2020, relația dintre cei doi a început să se deterioreze. Andrei a început să fie foarte gelos, o amenința pe Alexandra și o bătea, se arată în motivarea instanței.

Femeia i-a interzis să mai intre în curtea sa, dar i-a permis să ia copiii și să se plimbe cu aceștia pe stradă. În acest fel s-au derulat întâlnirile dintre cei doi până în data de 13 septembrie 2021.

În 13 septembrie, Andrei a mers să îl ia pe unul dintre cei doi copiii și să se plimbe cu el. Alexandra a mers la magazin pentru cumpărături și s-a întâlnit cu Andrei.

CITEȘTE ȘI: Urmările dramatice ale crimei de la Blaj: Doi gemeni în vârstă de un an au rămas fără părinți. DGASPC Alba nu a fost sesizată

Acesta, potrivit motivării instanței, fără nici un motiv, a început să o înjure, să o jignească și a lovit-o ușor cu piciorul în zona tibiei. Deși a agresat-o, cei doi au mers la magazin, iar apoi s-au întors acasă.

Mai târziu, a luat iar copilul, s-au plimbat pe stradă și l-a readus acasă. În jurul orei 20.00, Andrei era beat și a luat iar copilul la plimbare. Alexandra a văzut că acesta era beat și se clătina, dar i-a permis să ia copilul.

Noaptea crimei: Femeia a cedat psihic

Andrei s-a întors mai târziu acasă la Alexandra alături de copil. Potrivit magistraților, acesta a agresat-o iar pe femeie, a lovit-o cu palmele peste față și, din câte reiese din motivarea instanței, a urinat în cameră.

Pe fondul agresiunii anterioare și având în vedere că tânărul era sub influența băuturilor alcoolice, Alexandra a cedat psihic: a început să îl lovească pe acesta în cap și în torace cu mai multe lucruri, un bibelou, un pahar, dar și cu un făcăleț.

CITEȘTE ȘI: CRIMA de la Blaj: Femeia care și-a ucis fostul iubit a fost arestată preventiv. Precizările procurorilor

În urma agresiunii, Andrei a decedat. Femeia și-a recunoscut în totalitate fapta comisă.

”(…) pe fondul unei puternice tulburări sau emoții determinate de o provocare anterioară produsă prin exercitarea de violențe (lovirea victimei cu palmele) și atingeri grave ale demnității (urinarea în cameră) și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei, cauzată de starea de somn și de influența băuturilor alcoolice, inculpata i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu diferite obiecte contondente (pahar, bibelou și un par), în zona capului și a toracelui, în urma cărora a survenit decesul. Inculpata a recunoscut comiterea faptei”, se arată în motivarea instanței.

O zi mai târziu, Alexandra Corina C. a fost arestată preventiv, stare în care se află și acum, la penitenciarul de femei. Dosarul a trecut de camera preliminară, iar magistrații au admis începerea judecății. Momentan nu a fost fixat un prim termen de judecată.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax