Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă brazii de Crăciun anul acesta. Romsilva scoate la vânzare 25.000 de bucăți: la ce preț pleacă din ocoalele silvice

Publicat

Cât costă brazii de Crăciun: Aproximativ 25.000 de pomi de Crăciun vor fi scoşi la vânzare în sezonul sărbătorilor de iarnă de Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva, prin unităţile sale teritoriale.

Conform unui comunicat de presă al instituţiei, transmis joi Agerpres, din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puşi pe piaţă prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 17.569 sunt produşi în pepinierele silvice ale Romsilva.

Crăciun sub semnul austerității în Alba, în 2023: Cum se pregătesc pentru serbările de iarnă, primăriile orașelor din județ

7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Majoritatea pomilor de Crăciun 2023 oferiţi spre vânzare în acest an sunt din specia brad (18.898), iar diferenţa de 5.898 de bucăţi sunt din specia molid sau alte specii de răşinoase.

Crăciun 2023: Cât costă brazii

Preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid cu înălţimea de până în 1,3 metri, şi ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri.

Pomii cu înălţimi de peste 3 metri sunt consideraţi comenzi speciale.

„Preţurile menţionate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziţionaţi direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva”, precizează sursa citată.

Romsilva subliniază faptul că Direcţiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populaţiei, prin vânzarea directă şi numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici.

RNP – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax