Actualitate
Câți aditivi alimentari poate conține o pizza quattro formaggi, servită în restaurante. Studiu InfoCons
Câți aditivi alimentari poate conține o pizza quattro formaggi, servită în restaurante. Un studiu recent, realizat de Asociația Națională de Protecția Consumatorilor – InfoCons, arată că o astfel de pizza poate conține până la 10 aditivi alimentari.
Studiul a fost realizat pe baza informațiilor din meniurile fizice ale restaurantelor incluse în cercetare, precum și de pe site-urile acestora, de unde consumatorii pot comanda online produsele.
Citește și Câți aditivi alimentari pot conține burgerii de vită de la fast food. Studiu InfoCons
Aditivii alimentari din pizza quattro formaggi
Studiul a fost efectuat pe un număr de 32 de preparate de pizza quattro formaggi, iar rezultatele au relevat următoarele informații:
Gramajul porției de pizza quattro formaggi variază între 100 și 750 de grame.
- Valoarea calorică pentru 100 de grame este cuprinsă între 230,79 kcal și 418,18 kcal, cu o medie de 254,82 kcal.
- Cantitatea de sare la 100 de grame variază între 0,63 grame și 2,82 grame.
- Cantitatea de zahăr la 100 de grame variază între 0,48 grame și 3,35 grame.
Atenție! La o porție de 750 de grame, cantitatea de sare poate ajunge până la 21,15 grame, iar zahărul poate ajunge până la 25,13 grame.
- Numărul de aditivi alimentari variază între 0 și 10, dar media este de 1 aditiv (E-uri).
- Aditivii frecvent întâlniți includ: iodat de potasiu, ferocianura de potasiu (E536), monostearat de sorbitan (E491), acid citric (E330), clorura de calciu (E509), enzime, ferocianura de sodiu (E535), amidon modificat (E1422), maltodextrină, lecitină (E322), gumă guar (E412), gumă de carruba (E410), natamicină (E235), oxizi și hidroxizi de fier (E172), polifosfați (E452), citrati de sodiu (E331), digliceride (E471), calciu disodic EDTA (E385) și caragenan (E407).
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News