Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Câţi bani au românii în bănci: Alba, pe locul 12 în topul judeţelor, în funcţie de sumele deţinute în conturile bancare

Publicat

Mai au românii încredere în sistemul bancar şi, dacă da, care sunt sumele deţinute de albaiulieni în conturile din bănci? O analiză realizată recent pe acest subiect arată că, la ora actuală, judeţul Alba se situează pe locul 12 în topul judeţelor, în funcţie de banii din conturile bancare.

Cei mai mulţi cetăţeni au renunţat demult să-şi mai ţină averile la saltea şi au dat iama în „vistieriile” băncilor. O analiză realizată de econtext privind sumele medii de bani pe care le deţin în bănci locuitorii din toate judeţele ţării a arătat că Alba se situează destul de sus în clasament, mai precis pe locul 12, cu o sumă medie de 3.641,7 lei. De precizat este faptul că media naţională a sumelor de bani deţinute de populaţie în bănci este de 5130,6 lei.

La realizarea acestui top s-a ţinut cont atât de sumele din depozite, cât şi cele din conturi curente, în toate valutele. Acelaşi raport mai arată că depozitele bancare reprezintă aproximativ 85% din totalul banilor din bănci.

Cele mai mari sume de bani din bănci sunt deţinute de către bucureşteni. Aceştia au, în medie, 18.556,6 lei de persoană. Pe a doua pozitie se află populaţia din Cluj, cu 7.172 lei de persoană.

Sumele prezentate provin dintr-o statistică a Băncii Naţionale a României (BNR) şi sunt valabile pentru luna iulie a acestui an, iar cursul la care au fost echivalate în lei conturile în euro este cel de joi, 25 august 2011 (1 euro = 4,2525 lei).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax