Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Câți refugiați din Ucraina sunt cazați temporar în Alba. Măsurile luate de autoritățile județene

Publicat

În județul Alba au fost cazați temporar circa 128 de refugiați, potrivit datelor disponibile la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Alba – Compartimentul pentru Refugiați.

Autoritățile județene au aprobat recent un plan de măsuri privind support pentru persoanele refugiate care solicită cazare pentru perioade scurte sau mai lungi de timp, dar și pentru cei aflați în tranzit. De asemenea, sunt stabilite puncte de informare pe cale rutieră și asistență medicală, la nevoie.

Citește și Război în Ucraina, ZIUA 13: ARMISTIȚIU! Coridoare de evacuare pentru civilii din Kiev, Sumî, Harkov, Cernigov şi Mariupol

Vezi și Război în Ucraina, ziua 12: Continuă bombardamentele. Situație dificilă în suburbiile din Kiev. Noi negocieri

Prefectul de Alba, Nicolae Albu a verificat, împreună cu reprezentanți ai Compartimentului pentru Refugiați una din locațiile din județ în care au fost cazați 15 cetățeni ucraineni.

Potrivit Instituției Prefectului, pentru refugiații aflați temporar în Alba, necesarul de cazare, masă și alte bunuri de subzistență este asigurat, în momentul de față, de persoanele fizice sau juridice care s-au oferit să sprijine benevol.

Totodată, la nivelul județului Alba, mai multe persoane fizice, juridice, organizații non guvernamentale, autorități publice locale sau județene și-au manifestat sprijinul față de cetățenii ucraineni, fie prin donațiile făcute, fie prin disponibilitățile de cazare și masă oferite.

Pentru gestionarea în sistem integrat a asistenței și suportului necesar persoanelor refugiate, provenite în urma agresiunii militare din Ucraina, la nivelul CJCCI Alba este operaționalizat numărul de telefon 0737.373.870, unde, orice persoană poate solicita sprijin sau poate fi îndrumată pe problematica refugiaților.

Nu în ultimul rând, la nivel național, este pusă la dispoziția societății civile, instituțiilor, firmelor sau organizațiilor nonguvernamentale platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax