Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cazul „controlului mortal de la Unirea”, în atenţia Tribunalului Alba

Publicat

judecart

Cazul bărbatului de 59 de ani, din Războieni, care a murit din cauza unui stop cardio-respirator, după ce poliţiştii din Unirea l-au stropit cu spray paralizant, pentru a-l imobiliza şi a-l duce la secţie a ajuns în atenţia Tribunalului Alba, care a deschis dosar penal, pentru stabilirea răspunderii judiciare.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la moartea suspectă a unei persoane de sex bărbătesc în vârstă de 59 de ani, deces care a intervenit ca urmare a unui incident ce a avut loc pe raza unei comune din judeţul Alba.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, în seara zilei de 19.05.2012, în jurul orelor 22.00, doi agenţi de poliţie din cadrul unei Secţii de Poliţie Rurală din judeţul Alba, au oprit pentru legitimare victima G.P. care conducea o căruţă tractată de un cal ce transporta material lemnos iar, la refuzul acesteia de legitimare şi întrucât avea asupra sa un topor, cei doi agenţi au procedat la acţionarea asupra acesteia cu spray lacrimogen deposedând-o de topor după care au imobilizat-o şi au condus-o la sediul poliţiei.

După ce victima a fost sancţionată contravenţional pentru refuz de legitimare cu actul de identitate şi refuz de prezentare la sediul poliţiei pentru clarificarea situaţiei materialului lemnos ce-l transporta, aceasta a părăsit sediul secţiei de poliţie, iar la scurt timp a fost transportată la Spitalul Municipal Aiud unde a decedat.

În urma efectuării necropsiei, medicul legist a formulat concluzii preliminare în care  s-a stabilit că moartea victimei este neviolentă şi s-a datorat unor afecţiuni cardio-vasculare cronice severe.

Totodată, s-a afirmat faptul că, concluziile definitive se vor formula după efectuarea investigaţiilor complementare.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mai multe detalii despre acest caz puteţi citi aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax