Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce pedeapsă a primit tânărul din Alba Iulia care a schingiuit o pisică și a postat imaginile pe internet

Publicat

Tânărul din Alba Iulia, poreclit pe internet ”Isus”, care s-a filmat în timp ce chinuia o pisică, pe care mai apoi a aruncat-o de la etajul doi de pe casa scării, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia. 

Videclipul în care M.C. ștrangulează pisica cu un șiret, iar apoi o aruncă pe casa scării a făcut înconjurul internetului și a oripilat persoanele care au văzut imaginile. 

Fapta s-a petrecut în 18 mai 2020.

Cum a fost prins ”Isus”

La scurt timp de la vizualizarea imaginilor, un grup de fete s-a mobilizat și a început să îl caute pe internet, pe cel care a rănit pisica. Acestea au dus o muncă de detectiv și după zile întregi de căutări au reușit să afle că imaginile au fost preluate de o fată de pe un grup de WhatsApp și postate pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Un grup de fete, ”adevărate detective” pentru descoperirea unui tânăr din Alba Iulia care a ucis o pisică. Povestea ”anchetei”

Apoi, din informație în informație, au reușit să restrângă aria de căutare și să ajungă la Alba Iulia, însă mai mulți prieteni ai tânărului au intrat pe grupurile pe care fetele discutau și le-au dat piste false.

În cele din urmă, fetele au reușit să dea de ”Isus” și au făcut o plângere la IPJ Alba.

După un timp, IPJ Alba anunța că a reținut un tânăr, ca fiind persoana bănuită de faptele de cruzime comise.

”(…) polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia l-au identificat și reținut pe un tânăr de 18 ani, din Alba Iulia, care este bănuit de săvârșirea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. În sarcina acestuia sa reținut faptul că, la data de 18 mai, în jurul orei 23,30, ar fi luat o pisică de pe stradă, pe care ulterior ar fi rănit-o. Tânărul a filmat această activitate și a postat-o pe o rețea de socializare. Față de tânăr, cercetările sunt continuate”, transmitea IPJ Alba la momentul respectiv.

La sfârșitul anului 2020, magistrații Judecătoriei Alba Iulia l-au trimis în judecată pe M.C. pentru ”infracţiuni la alte legi speciale, infracțiunea de rănirea sau schingiuirea animalelor”.

”În data de 18 mai 2020, în jurul orei 23.30, inculpatul M.C. a luat de pe stradă o pisică, a dus-o în apartamentul său din municipiul Alba Iulia unde, pe fondul consumului de alcool, a strâns-o de gât cu un șiret, iar ulterior a aruncat pisica de la etajul 2, de pe casa scării, cauzându-i răni și suferințe fizice.

Inculpatul a filmat în parte incidentul și l-a publicat în mediul online.

Prin ordonanța organelor de urmărire penală din data de 29.05.2020 s-a dispus reținerea inculpatului pentru o perioadă de 24 de ore, din data de 29.05.2020, ora 19:00 până în data de 30.05.2020, ora 19:00”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru alba24.ro.

Pedeapsa

După mai bine de opt luni de judecată, magistrații Judecătoriei Alba Iulia l-au condamnat pe M.C. la o amendă penală.

Mai exact i-au dat o amendă penală în valoare de 1.500 de lei pentru chinuirea pisicii.

CITEȘTE ȘI: Tânăr de 18 ani din Alba Iulia, reținut de poliție. A filmat cum chinuie o pisică și a postat imaginile pe internet

” (…) condamnă pe inculpatul M. C. la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.500 lei, stabilită prin înmulţirea unui număr de 150 zile amendă cu suma de 10 lei corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

În baza art. 404 alin. 4 lit. a) C.proc.pen. rap. la art. 72 C.pen, deduce din pedeapsa amenzii în cuantum de 1.500 lei ceea ce s-a executat, respectiv o zi amendă – 10 lei (reprezentând durata reţinerii de 24 ore începând cu data de 29.05.2020, ora 19.00 până în data de 30.05.2020, ora 19.00), urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.490 lei”, se arată în motivarea pe scurt a Judecătoriei Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gogu

    miercuri, 04.08.2021 at 23:31

    Puțin, foarte puțin…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax