Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce record s-a înregistrat la stația meteo din Câmpeni. Temperatura pe care au arătat-o aparatele de măsurare după 85 de ani

Publicat

La stația meteo din Câmpeni sâmbătă, 23 iulie, s-a înregistrat o temperatură de maxima de 37.8°C, potrivit hărților publicate de meteorologii din România. 

O temperatură relativ normală pentru ziua de sâmbătă, când au fost anunțate și maxime de 40 de grade celsius. Însă, reprezentații paginii de Facebook, Severe Weather Alert – România susțin că temperatura înregistrată la Câmpeni este un record absolut pentru stația meteo din județul Alba.

Vezi și VIDEO Vijelie la Ocna Mureș: Mai multe mașini distruse de un acoperiș smuls de vânt de pe un bloc din Uioara de Sus

CITEȘTE ȘI: AVERTIZĂRI METEO pentru județul Alba: COD PORTOCALIU de ploi torențiale și vijelii și COD GALBEN de caniculă

Mai exact, la stația meteo din Câmpeni care a fost înființată și este funcțională începând de la data de 1 ianuarie 1938, a fost înregistrată cea mai mare temperatură măsurată vreodata la stație, susțin meteorologii de la Severe Weather Alert.

Record de temperatură înregistrat la stația meteo din Câmpeni

”(…)la stația meteo Câmpeni (județul Alba), maxima de 37.8°C înregistrată astăzi reprezintă un record ABSOLUT: cea mai ridicată temperatură din istoria măsurătorilor la această stație – ultimii 85 de ani”, au precizat aceștia.

Vremea duminică 24 iulie în județul Alba

Temperatura rămâne ridicată în mare parte din județul Alba duminică 24 iulie. Pentru ziua de duminică, meteorologii au emis o nouă avertizare meteo, de data aceasta, un COD GALBEN, valabil toată ziua, pentru jumătate din județ.

De asemenea, meteorologii au emis și o avertizare de tipul COD PORTOCALIU pentru tot județul Alba.

Este vorba despre două avertizări distincte, una de disconfort termic, temperaturi ridicate, iar cea de a doua avertizare valabilă de la ora 14.00, de furtuni și vijelii.

sursă: meteo România, Severe Weather Alert – România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax