Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce se întâmplă cu organismul tău dacă nu dormi destul. Care sunt efectele nopţilor pierdute

Publicat

insomnie Ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu dormi destul? Ce poţi să păţeşti dacă nopţile albe se repetă des. Dacă se întâmplă mai rar să pierzi nopţile, fie că eşti mai eficient la taskuri rămase restante la job ori îţi place să te distrezi, poate nu e aşa tragic. Dar vezi care sunt efectele la nivel celular.

Mănânci mai mult şi mai des
Cercetătorii au descoperit că o singură noapte fără somn te face să mănânci mai mult şi mai des a doua zi. Subiecţii cercetaţi au arătat o preferinţă pentru porţiile XXl şi au simţit mai des nevoia de gustări.
De asemenea, cei care nu au dormit o noapte întreagă par să fie mult mai tentaţi să aleagă o masă plină de calorii şi grăsimi, în loc de mâncare mai sănătoasă.
La cumpărături, cei care nu au dormit în noaptea precedentă au cumpărat mai multe dulciuri şi mâncare nesănătoasă, decât cei care au dormit 8 ore.
Pierzi celule din creier
O noapte de nesomn îţi ucide creierul. Nu în întregime, ci doar câteva celule, dar dacă aduni mai multe astfel de nopţi pe parcurusul vieţii, îţi poţi da seama şi singură că bătrâneţea nu va fi uşoară, scrie unica.ro.

De asemenea, creşte riscul de îmbolnăvire cu afecţiuni grave.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax