Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ce trebuie să facă profesorii care au COVID. Prevederi în noul ordin privind regulile de funcționare a școlilor

Publicat

Profesorii sunt obligați să anunțe conducerea școlii dacă au COVID, iar școala va informa mai departe DSP. După ancheta epidemiologică se va putea lua chiar decizia trecerii tuturor elevilor școlii în online, potrivit noilor reguli de funcționare a unităților de învățământ. 

Noul ordin comun prevede reguli noi și pentru cadrele didactice. Profesorii sunt acum obligați să anunțe directorul școlii sau consiliul de administrație, dacă are COVID.

  • ”Articolul 6, alineatul (7): La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ/instituției conexe, care va informa DSP”.

După această înștiințare, școala va informa direcția de sănătate publică despre acest caz, direcție care va face ancheta epidemiologică, potrivit noului ordin comun, consultat de Edupedu.ro.

Noile reguli de funcționare a școlilor prevăd că o decizie de suspendare a clasei sau a grupei poate fi luată numai de DSP împreună cu cei din conducerea școlii.

Reguli de protecție sanitară în școli

Masca de protectie este obligatorie. Este interzis schimbul de obiecte personale. La primele simptome COVID, trebuie anunțat profesorul.

Sala de clasă va fi amenajată astfel încât să fie asigurată distanțarea fizică de minimum 1 metru între elevi.

Dacă configurația sălii de clasă (suprafață, mobilier etc.) nu permite distanțarea fizică de minimum 1 metru, atunci spațiul va fi organizat astfel încât să se asigure distanță maxim posibilă intre elevi.

Deplasarea elevilor în interiorul institutiei trebuie limitată prin alocarea aceleiași săli pentru o singura clasă de elevi. Principiul de urmat este „1 clasa de elevi = 1 sala”, cu excepția laboratoarelor și atelierelor, sălilor de sport, pentru care se va aplică protocolul de dezinfectare dupa fiecare grupă.

Sălile de clasă trebuie aerisite cel puțin 30 de minute înainte de sosirea elevilor, apoi 10 minute în pauze.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax