Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce trebuie să faci dacă ai simptome COVID. Procedura, pas cu pas. Medicul de familie, prima persoană care trebuie sunată

Publicat

Autoritățile au anunțat ce trebuie să facă cineva care consideră că ar putea fi infectat cu Sars-Cov-2. 

Un document denumit ”Algoritmul de parcurs al pacientului cu simptomatologie specifică de COVID-19” a fost publicat duminică, în Monitorul Oficial.

De menționat că medicul de familie este extrem de important, fiind prima persoană care trebuie sunată. În funcție de gravitatea simptomelor, acesta are mai multe variante.

Algoritmul este inclus în Planul privind modalitatea de aplicare a măsurilor în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de către unităţile sanitare, de către serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, precum şi de medicii de familie, transmite News.ro.

Ce să faci dacă ai COVID. Conform algoritmului, mai întâi trebuie sunat la medicul de familie, iar următorul pas este realizarea testării, care se poate face în mai multe locuri, printre care medic de familie, laborator, farmacie, camera de gardă a unui spital.

Vezi și: Ce simptome au persoanele care se infectează cu varianta Omicron. Primele semne, în zona capului

Se precizează apoi ce trebuie făcut în cazul unui test pozitiv, al unui test negativ, dar şi în cazul unei simptomtologii grave sau critice.

Foto: Pixabay

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax