Connect with us
Publicitate

BLAJ

Cea mai mare achiziție din istoria Bosch: Grupul preia doi giganți de pe piața aerului condiționat și a încălzirii. Suma stabilită

Publicat

Cea mai mare achiziție din istoria Bosch: Grupul german Bosch, cu fabrici în județul Alba, la Blaj, a transmis miercuri că intenționează să preia afacerea globală cu sisteme HVAC pentru clădiri rezidențiale și comerciale mici de la Johnson Controls.

Ca parte a acestei tranzacții, Bosch intenționează, de asemenea, să achiziționeze 100 de procente din societatea mixtă Johnson Controls – Hitachi Air Conditioning (JCH), inclusiv participația de 40 de procente a companiei Hitachi.

HVAC este un acronim care înseamnă încălzire, ventilație și aer condiționat, explică Economedia. Un sistem HVAC rezidențial este un sistem complet pentru confortul locuinței, care poate încălzi și răci locuința, precum și îmbunătăți calitatea aerului interior și controlul umidității.

Acum, achiziția este supusă aprobărilor autorităților antitrust. Prețul pentru afacerile achiziționate este de 8 miliarde de dolari (7,4 miliarde de euro) și se preconizează că achiziția va fi încheiată în aproximativ 12 luni.

Citește și: Bosch, prima companie care cere salarii mai mari pentru profesori. Director: „Trebuie încurajați cu venituri mai atrăgătoare”

„Fiind vorba despre cea mai mare achiziție din istoria Bosch, aceasta reprezintă o etapă importantă în implementarea sistematică a strategiei noastre pentru 2030.

Continuăm în mod dinamic cu dezvoltarea puternică a Bosch și prin această achiziție vom atinge o poziție de lider la nivel global pe piața promițătoare a sistemelor HVAC”, a declarat Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH.

Afacerile pe care Bosch intenționează să le achiziționeze au generat o cifră de vânzări totală de aproximativ 4 miliarde de euro în 2023 și angajează aproximativ 12.000 de persoane la nivel mondial. Tranzacția include 16 fabrici și 12 locații de inginerie în peste 30 de țări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate