Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Cele patru loturi ale autostrăzii Sebeș-Turda scoase la licitaţie. Costul construcţiei se ridică la 2,5 miliarde de lei

Publicat

 Construcţia autostrăzii Sebeş-Turda a fost scoasă la licitație de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Va fi prima autostradă finanțată din bani europeni în ultimul an, al cărei cost se ridică la aproximativ 2,5 miliarde lei. Cu o lungime de 70 de kilometri, autostrada Sebeș-Turda va costa aproape 8 milioane de euro pe kilometru și este împărţită în patru loturi.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Alba, Florin Roman, în data de 12 septembrie CNADNR va afla care sunt ofertele primite pentru construcţia autostrăzii Sebeş-Turda, iar în termen de 30 de zile vor fi desemnaţi câştigătorii.

Aceasta urmează să fie finanţată în proporţie de 85% din fonduri europene, iar restul vor fi bani de la bugetul de stat.

Lucrările la tronsonul Sebeş-Turda ar trebui să înceapă în primăvara anului 2014. Durata de construcţie a autostrăzii este aproximată la 22 de luni, dintre care 4 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţia lucrărilor, iar contractul va fi atribuit constructorilor care vin cu oferta de preţ cel mai scăzut.

Dat fiind faptul că timp de aproape un an fondurile de la Bruxelles au fost blocate, autostrada Sebeș-Turda devine prima autostradă finanțată din bani europeni și care a fost scoasă la licitație în ultimul an.

Ultimele licitaţii pentru construirea de autostrăzi din fonduri europene au fost demarate anul trecut în luna august pentru construcţia a trei loturi din autostrada Timişoara-Lugoj.

Citeşte AICI mai multe detalii despre autostrada Sebeş-Turda.

Oana ALEXA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax