Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centrul de zi pentru copii „Sfânta Irina”, inaugurat la Blaj. ÎPS Irineu oficiază slujba de binecuvântare

Publicat

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia inaugurează, vineri, Centrul de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj, coordonat de părintele Vasile Seicean, paroh al parohiei Blaj-Veza. La eveniment participă Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, care oficiază slujba de binecuvântare a centrului.

Centrul de zi pentru copii „Sfânta Irina” este destinat copiilor ai căror părinţi întâmpină dificultăţi sociale şi economice. Acesta este al optulea aşezământ social deschis sub purtarea de grijă a ÎPS Irineu, la un an de la întronizarea în scaunul de Arhipăstor al Eparhiei Alba Iuliei.

Iniţiativa înfiinţării acestui aşezământ a fost a Primăriei municipiului Blaj, care a pus la dispoziţie clădirea, iar renovarea şi dotarea lui a fost urmarea implicării Parohiei Ortodoxe Blaj-Veza şi a unor sponsori locali. Funcţionarea Centrului este asigurată prin parteneriatul încheiat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

Centrul de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” este singurul din zonă care oferă îngrijire pentru 25 de copii cu vârsta între 1 şi 3 ani, neincluşi într-o formă de învăţământ de masă, oferind astfel posibilitatea părinţilor de a se angaja în câmpul muncii.

Activităţile desfăşurate în cadrul Centrului constau în supravegherea copiilor 12 ore zilnic, asigurarea hranei, a programului de odihnă şi recreere a copiilor, derularea unor programe de educaţie, supravegherea stării de sănătate şi de igienă a copiilor, consiliere şi sprijin pentru părinţii, programe de educaţie parentală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax