Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Certificatul de vaccinare sau testul PCR negativ, condițiile puse de Grecia pentru turiști în sezonul estival 2021

Publicat

Grecia nu va refuza în acest an turiștii care care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19, potrivit declarațiilor ministrului Turismului din această țară.

Harry Theoharis, ministrul Turismului din Grecia, a făcut aceste declarații la un post de radio elen, potrivit ziare.com.

„Condiția obligatorie pentru ca cineva să călătorească în țara noastră și să rămână va consta fie într-un test molecular negativ, fie un certificat de vaccinare. Practic, cine nu are certificat de vaccinare la intrarea în țară poate prezenta un test negativ PCR”, a spus Harry Theoharis, pentru postul de radio grecesc Thema 104.6FM.

Citește și: Cum gestionează Grecia, sezonul estival din 2021. Ministrul Turismului: Intrarea în țară nu va fi condiționată de vaccin

Acesta a adăugat că niciun hotel din Grecia nu poate refuza un turist care nu a fost vaccinat anti-Covid.

Proiectul privind obligativitatea prezentării unui certificat de vaccinare pentru libera circulație pe teritoriul Europei este încă în dezbatere.

Deocamdată, cei care nu pot prezenta dovada vaccinării vor trebui să aibă un test PCR sau antigen negativ.

Grecia e în carantină totală până în 28 februarie 2021

La această oră, Grecia este în carantină totală, valabilă pentru întreg teritoriul Republicii Elene până la data de 28 februarie 2021, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Astfel, toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene, pe cale aeriană, rutieră sau maritimă, până la data de 28 februarie 2021, sunt supuse măsurii de autoizolare la locul de domiciliu/reședință pentru o perioadă de 7 zile.

Persoanele care sosesc în Republica Elenă pentru o ședere cu o durată mai mică de 7 zile, trebuie să rămână în autoizolare pe întreaga perioadă în care se află pe teritoriul elen.

Sursa: ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax