Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cetățenii din Alba Iulia vor putea propune și vota proiecte online. Care este procedura

Publicat

laptop calculator

Primăria Alba Iulia a demarat procedura de achiziție directă pentru o platformă bugetară participativă – servicii IT, consultanță, dezvoltare software, internet, asistență, prin intermediul căreia cetățenii vor putea propune și vota proiecte online. Vor putea astfel contribui direct la modul în care se dezvoltă orașul și în care sunt cheltuiți banii din buget.

Este vorba despre platforma de bugetare participativă, care se va realiza online și va permite înscrierea ideilor de proiecte de către cetățeni și ierarhizarea acestora pe baza votului online, precum și informații legate de specificul acesteia. Platforma va fi accesibilă de către orice persoană, de pe PC, telefon sau tabletă.

Platforma face parte din proiectul ”Municipiul Alba Iulia – administrare inteligentă”, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 9 ianuarie.

Platforma de bugetare participativă va fi disponibilă pe un subdomeniu sau secțiune a site-ului apulum.ro.

Procedura pentru cetățeni

Utilizatorii își vor crea conturi individuale (nume, prenume, adresa, telefon, data nașterii, email) prin care vor putea propune proiecte și își vor putea exprima votul online. Validarea contului se face pe baza adresei email (parola se generează automat și se modifică de către utilizator).

Primăria va defini domeniile în care pot fi înscrise proiectele, iar utilizatorii vor încărca online aceste proiecte în care vor preciza: titlul proiectului, domeniu, descrierea acestuia, localizarea, durata estimată, beneficiari, buget estimat, vor putea atașa fotografii, grafice, vor putea preciza cum vor să se implice în proiect.

Utilizatorii platformei care au propus proiecte validate vor putea distribui date privind proiectul prin social media.

Personalul primăriei va putea să vadă aceste proiecte înainte să devină publice și va putea elimina (motivat) cele care nu respectă termenii de eligibilitate sau nu se încadrează în regulile programului de bugetare participativă.

Utilizatorul va fi notificat prin email și în contul individual privind la modificarea stării proiectelor depuse (primit, activat, evaluat incomplet – clarificări, evaluat respins, evaluat valid).

Într-o perioadă de timp predefinită, aceste proiecte se votează online, printr-un formulat de vot, de către utilizatori (cei creați în sistem sau care se autentifică cu cont social media – Facebook și Google).

Fiecare persoană va putea vota o singură dată câte un proiect.

Platforma va cuprinde secțiuni în care se vor regăsi următoarele informații:

– descrierea moduluide funcționare pentru utilizatori

– despre procesul de bugetare participativă

– depunere proiecte

– vizualizare proiecte

– acces cont

– timeline pe fiecare proiect propus

– blog / știri

– contact

– abonare email/newsletter

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax