Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ciclonul polar vine cu ger și ninsori în toate regiunile: Zilele în care vor fi cele mai scăzute temperaturi

Publicat

Vremea se schimbă radical în România, în următoarele 24 de ore. Ciclonul polar, care a adus fenomene extreme în nordul Europei, a ajuns și la noi. Va cuprinde toată țara începând din 8 ianuarie, Valul de aer polar aduce ger și ninsori în toate regiunile. Cele mai scăzute temperaturi sunt aşteptate marți și miercuri dimineața.

ANM a emis o informare meteorologică pentru intervalul 7 ianuarie, ora 12,00 – 9 ianuarie, ora 10,00 prin care anunță precipitații sub formă de ploi care se vor transforma spre sfârșitul intervalului în ninsori.

Citește și Vremea în România: Când vin ninsorile în luna lui Gerar. Un Vortex Polar ar putea aduce iarna, după 8 ianuarie

”Aria precipitațiilor va fi în extindere în toate regiunile. Duminică vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Oltenia și Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 45…50 km/h.” se arată în informarea ANM

Vremea se va răci brusc: trecem de la temperaturi de primăvară la iarna autentica

Alina Șerban, meteorolog ANM, a spus la Digi24 că în acest moment temperaturile sunt mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, dar vremea se va răci brusc. ANM a emis duminică, pentru toată partea de est a țării, un cod galben de intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ și viscol.

Din 8 ianuarie un val de aer polar va aduce un episod de frig în țara noastră. Săptămâna viitoare se vor înregistra temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius, a anunțat șefa ANM, Elena Mateeascu.

Cele mai scăzute temperaturi ale acestei perioade geroase sunt aşteptate pentru dimineţile zilelor de marţi şi miercuri.

În prima parte a săptămânii, minimele pe parcursul nopților și dimineților vor scădea sub minus 15 grade Celsius, în jumătatea nordică a Moldovei, estul Transilvaniei, dar și în regiunile intracarpatice.

Va fi ger, pentru că vom vorbi de temperaturi, luni, care vor caracteriza o vreme geroasă, în special noaptea şi dimineaţa, dar şi pe parcursul zilelor.

Val de aer polar în România: temperaturi până la minus 20 de grade Celsius

Luni, cel puţin, maximele vor fi predominant negative în aproape toată ţara, cu cele mai coborâte valori maxime, -10 (grade Celsius – n.r.) în nordul Moldovei, în depresiunile din estul Transilvaniei, până la cel mult zero, un grad, local în sud-vestul Olteniei.

Citește și VREMEA se schimbă radical. Cât de mult scad temperaturile, perioadele cu ninsori și ploi. Prognoza meteo până în 5 februarie

Iar marţi dimineaţă şi miercuri dimineaţă este posibil să consemnăm vârful acestui episod din perspectiva celor mai geroase nopţi şi dimineţi, pentru că minimele vor coborî până la -15, posibil -20 de grade în condiţiile în care vom avea şi strat de zăpadă” a anunțat directorul ANM, Elena Mateescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax