Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CINCI alternative delicioase pentru masa de Paște, fără carne de miel. Ce poți găti rapid sau ușor de Sărbători

Publicat

Masa de Paște este prilej de atmosferă bună în familie, dar poate fi și ocazie de explorat noi variante, pe lângă preparatele tradiționale, ca drobul de miel.

Pentru cei care vor să diversifice meniul în această perioadă, vă prezentăm cinci alternative de rețete.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2022: Mesaje și felicitări de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

1. Rețetă de Paște – Variantă aperitiv

Aveți opțiunea de a completa meniul cu aperitive pentru care să folosiți cremă de avocado sau de brânză. Cu acestea pot fi ornate felii de pâine, eclere sau alte produse de panificație sau pot fi folosite alături de legume crude.

Crema de avocado (ingrediente): cremă de brânză (80 g), avocado (1 buc, tăiat cubulețe), ceapă (1/2, tocată mărunt), usturoi (1 cățel; mărunțit), zeamă de lămâie (o linguriță), sare, piper

Vezi și Rețete de Paște: Cum se prepară pasca, pentru masa tradiţională de sărbători

Cremă de brânză: cremă de brânză (120 g), brânză telemea (50 g) smântână (o lingură), mărar (1/2 legătură), sare, piper

Mod preparare: ingredientele pentru cremele-aperitiv ar trebui să fie la temperatura camerei. Se amestecă bine.

Vezi și Mesaje HAIOASE de PAŞTE 2022: Cum să-ţi surprinzi prietenii cu felicitări. Zâmbet şi culoare de sărbătoare

2. Rețetă de Paște – Drob de pui/curcan în crustă de cașcaval

Ingrediente: carne de pui/curcan (900 g), 1 ou, piure roșii (100 ml), usturoi (2 căței), pesmet (50 g), o ceapă mare, oregano (2 linguri), parmezan ras, (4 linguri), sare, piper

Topping: piure de roșii (200 ml), mozzarella (100 g), parmezan (2 linguri)

Mod preparare: Carnea de pasăre se spală și se toacă (recomandate sunt pulpe dezosate). Se adaugă pesmetul, oul, sosul de roșii și se amestecă. Se pune apoi parmezanul, ceapa și usturoiul și se amestecă.

Compoziția obținută se pune într-o tavă de cozonac la cuptor circa 45 de minute, la 180 de grade. Când este gata, se scoate din cuptor și peste drob se întinde sosul de roșii, mozzarella și/sau parmezan.

Se pune din nou la cuptor 20 minute la 180-200 grade sau până când brânza se rumenește ușor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax