Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cine a ”plătit” pentru situația jenantă din Alba Iulia provocată de ridicarea mașinii unor persoane cu dizabilități

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFzSlUsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Nici Primăria Alba Iulia, dar nici firma de ridicări care a ”săltat” mașina celor două persoane cu dizabilități care au parcat pe un loc special destinat lor, în parcarea magazinului LIDL, nu au rezolvat situația.

Mai exact, nimeni nu a făcut nimic pentru a remedia situația jenantă, provocată în urmă cu aproape o săptămână: pe de o parte, Poliția Locală a Municipiului Alba Iulia, care a identificat mașina și pe de altă parte firma de ridicări, care a luat automobilul din parcare și l-a dus la depozitare.

Tot comunitatea s-a mobilizat și i-a ajutat pe cei doi. 

Da, e adevărat, cartonul albastru prin care, în anul 2021, un om cu dizabilități trebuie să expună public că suferă de un handicap, nu era pus în parbriz așa cum cere legislația în vigoare.

Cartonul respectiv era în spațiul destinat radioului, însă o parte din el era la vedere.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii locali din Alba Iulia au ridicat mașina unei persoane cu handicap, parcată regulamentar. Ce s-a întâmplat

Nici după ce situația jenantă a fost făcută publică de alba24.ro, cele două părți nu au ”mișcat vreun deget”.

Ba mai mult, Poliția Locală Alba Iulia a emis un punct de vedere din care reieșea că tot șoferul este vinovat. Singurul lucru ”primit” a fost o scuză a primarului Pleșa, după ce acesta a fost contactat de alba24.ro, pentru a comenta situația.

După ce mașina le-a fost ridicată, oamenii au avut de plătit 452 de lei taxa de ridicare, în condițiile în care veniturile celor doi sunt mici.

Măcar atât puteau să facă una dintre cele două entități implicate: primăria să găsească o modalitate de a plăti taxa sau firma de ridicări să le înapoieze mașina gratuit.

Însă nimeni nu a făcut nimic.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Reacția Poliției Locale Alba Iulia după ridicarea mașinii unor persoane cu handicap, de pe un loc de parcare rezervat lor

Prietenul familiei care a relatat pentru alba24.ro cele întâmplate, în data de 22 martie, a spus că oamenii din comunitate au fost cei care au plătit taxa de ridicare pentru înapoierea mașinii.

Cineva a înțeles situația și a plătit din buzunarul propriu pentru a stinge situația strigătoare la cer și pentru ca oamenii să își recupereze mașina.

Cei doi nu au vrut să mai meargă în audiență la primarul Gabriel Pleșa pentru a căuta o rezolvare, au preferat să treacă peste și, cel mai probabil, să învețe din greșeli: că în anul 2021, dacă uiți să pui în parbriz un carton prin care îți expui o dizabilitate, ești bun de plată; în acest caz, plata a 452 de lei către o firmă care ridică mașini de prin oraș, în câteva minute după ce polițistul local le identifică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Hai la vot

    miercuri, 31.03.2021 at 16:36

    USR+++ 452 RON…hai, ca nu-i rau, nici macar 100€…ura si hai la vot !!!

  2. Elena

    miercuri, 31.03.2021 at 17:39

    Ce rusine!!!!!!!!!!!!

  3. Maria

    miercuri, 31.03.2021 at 20:17

    Poliția locală ridică maşini la cine vor ei şi când vor! Pe ei nu au cine să îi tragă la răspundere??Noi îi plătim să nu uite!!Datorită nouă contribuabililor au salarii!

  4. kretz

    miercuri, 31.03.2021 at 20:38

    succes şi la mai mare pt primarul t…t al oraşului care se mai şi mândreşte că e albaiulian get-beget. am scăpat de-un hoţ şi-am dat de-un p…t. cât l-am înjurat pe hava da acum îi dau dreptate: pt ăsta chiar a fost foarte potrivit postul de viceprimar cu unica atribuţie de a colinda pe la toate parastasele de la bisericile din oraş. când te gândeşti că mai trebuie să-l suportăm 3 ani îţi vine să te arunci în murăş

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax