Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: CLASA PREGĂTITOARE 2017. Peste 350 de cereri depuse în prima zi de înscrieri, în judeţul Alba

Publicat

clasa pregatitoare

situatie cereri inscrieri pregatitoare 27 feb 2017 În judeţul Alba, luni, în prima zi de înscrieri în clasa pregătitoare, au fost depuse 357 de cereri, potrivit statisticilor Ministerului Educaţiei. Dintre aceştia, 335 sunt pentru copii care împlinesc 6 ani până la 1 septembrie, iar 22 pentru cei care vor avea 6 ani după această dată. Înscrierile în clasa pregătitoare 2017 continuă până în 16 martie, inclusiv.

Citește și ÎNSCRIEREA la şcoală în 2017. De LUNI se pot completa cererile pentru clasa pregătitoare. CALENDARUL şi detalii

UPDATE: Până marţi, inclusiv, au fost primite 612 cereri, în judeţul Alba, potrivit datelor comunicate pentru Alba24 de către inspectorul şcolar judeţean adjunct Monalisa Borza.

La nivelul judeţului, sunt 3.024 de locuri planificate pentru clasa pregătitoare, în planul de şcolarizare 2017-2018. Din acest total, 125 de locuri sunt la “step by step” (5 clase), 2.690 la învăţământ în sistem tradiţional, 50 pentru învăţământ în limba maternă germană, 79 pentru limba maternă maghiară, 4 la rromani, 50 pentru învăţământ particular (Liceul “Sf. Iosif”) şi 26 de locuri pentru învăţământul special.

„Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2017 inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii și ale prezentei metodologii. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2017 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2017 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2017-2018, sau ai celor pentru care evaluarea (..) arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare își vor înscrie copiii la grădiniță în grupa mare”, se arată în metodologie.

Totodată, în cazul în care există solicitări de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2017, inspectoratele școlare /unitățile de învățământ vor consilia părinții privind nevoia de a lua decizii în interesul educațional al copilului și îi vor informa că solicitarea nu poate fi soluționată decât în urma evaluării dezvoltării psihosomatice care să ateste pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

„În cazul în care rezultatul evaluării arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, copiii vor fi înscriși în grupa mare din învățământul preșcolar. Rezultatul evaluării nu poate fi contestat”, se mai arată în metodologie.

La nivel naţional, potrivit datelor înregistrate în sistem, în prima zi de înscriere, luni, 27 februarie, până la ora 18:00, au fost completate la nivel naţional 17.721 de cereri. Dintre acestea, 16.347 cereri (92,2%) vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2017, iar 1.374 de cereri (7,8%), copiii cu vârsa de 6 ani (împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2017).

În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 16 martie, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8:00 – 18:00 (luni-vineri), respectiv 9.00 – 13.00 (sâmbătă).

În zilele de 22 și 23 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 -30 martie. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 6 aprilie. Între 7 – 13 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax