Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comuna Ciugud din Alba, o parte de Rai din țara noastră. Reportaj România Te Iubesc

Publicat

YouTube video

Comuna Ciugud din județul Alba este dată ca exemplu pozitiv într-o ediție cu tema „Rai și Iad, în aceeași Românie” a emisiunii România Te Iubesc. Comuna este comparată cu satele din vestul Europei în care administrația este preocupată în permanență de dezvoltarea comunității. Peste 27 de milioane de euro au fost atrași prin proiecte, iar fața locului s-a schimbat în totalitate din 2000 când avea 2.600 de locuitori, având acum peste 3.200.

VEZI:  Ciugud to be true! Investiții de 6 millioane de euro: pod rutier la Șeușa și grădiniță în zona industrială

„Ciugud, județul Alba. Comuna este campioană la accesarea fondurilor europene. Până acum, aici au ajuns peste 27 de milioane de euro. Fața locului s-a schimbat și aduce mult cu satele din vestul Europei” așa începe materilaul prezentat de reporterul ProTV, Alex Dima.

În topul celor mai dezvoltate comune din România, Ciugudul este de câțiva ani pe primul loc. „Aici ar trebui să ajungă măcar o dată primarii din toată țara pentru a înțelege cum poate să funcționeze o comună. Case frumos așezate, copaci ornamentali pe marginea străzii, piste de bicicle și orice drum care taie dealurile din jur cu astfalt. În total, 30 de kilometri de drumuri asfaltate printre terenurile agricole. În toată localitatea nu există casă fără apă și canalizare”.

Reporterii emisiunii România Te Iubesc au povestit cu primarul Gheorghe Damian despre care spun că a înțeles că viitorul înseamnă bani europeni, locuri de muncă și educație.

„Suntem printre puținele comune din România unde populația crește” spune primarul.

VEZI:  Gheorghe Damian, un „primar de cinci stele”. Distincție primită pentru modul în care administrează Ciugudul

Ca exemplu de dezvoltare economică a fost dat parcul industrial dezvoltat pe 30 de hectare, pe o fostă pășune, în care și-au găsit un loc de muncă peste 700 de oameni și datorită căruia veniurile proprii ale comunei au crescut anul trecut, față de 2006, cu 2.741%, iar față de 2000 cu 3.000% mai mult.

La marginea Ciugudului s-a inaugurat anul trecut cel mai mare teren de golf din sud estul Europei, Theodora Golf Club, pe 62 de hectare de teren. A costat 15 milioane de euro și la inaugurare a participat președintele țării.

150.000 de euro plătește clubul impozite primăriei pe an și aici și-au găsit de lucru 70 de oameni.

„Aici a fost vechiul sediul al CAP-ului, erau niște ruine de clădiri. În primul rând, comuna Ciugud este pe harta internațională a terenurilor de golf, în al doilea rând, aici vor veni oameni care au idei de afaceri” spune primarul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax