Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Florin Roman, liderul deputaților PNL: Autonomia Ținutului Secuiesc, troc politic PSD-UDMR

Publicat

roman

Deputatul PNL Florin Roman susține că adoptarea tacită a proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc este un troc politic ascuns, între PSD și UDMR.

„Nu este pentru prima dată când în Parlamentul României, PSD face jocul UDMR, punând interese de partid în fața interesului național. Responsabilitatea integrală pentru adoptarea tacită a acestui proiect de dezintegrare teritorială a României revine majorității toxice a PSD și aliaților săi din conducerea Camerei Deputatilor care au profitat de perioada Paștelui și de activitatea restrânsă din parlament pentru a nu trece la vot final proiectul amintit. În acest mod se procedează când o majoritate toxică vrea să treacă pe șest un proiect de lege.

Citește și Proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc, cu președinte propriu și limba oficială maghiară, ADOPTAT tacit de Camera Deputaților

Am auzit din partea liderului PSD că proiectul nu a primit raport de la comisie. E o minciună! Acest proiect de lege a primit raport de respingere de la Comisia de Administrație Publică. A mai spus că nu a știut! Cum poți să spui așa ceva când stenograma ședinței din 23 aprilie arată alb pe negru că cel care a făcut anunțul este chiar Marcel Ciolacu, președinte al PSD și al Camerei Deputaților.

Trocul acestei înțelegeri este susținerea parlamentară de care PSD are nevoie de la UDMR pentru a-și promova proiectele populiste, legate de epidemia de COVID.

Vezi și LIVE VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, declarații DURE legate de legea pentru Ținutul Secuiesc: Jo napot kívanok, Ciolacu!

PNL solicită PSD să solicite dezbaterea și respingerea la Senat, în câteva zile, a acestui proiect nociv. Țara este în lupta cu pandemia, iar PSD profită de aceste zile grele pentru a pune umărul la susținerea unor proiecte care vizează federalizarea României! Asta este adevarata față a PSD: și-au schimbat liderii, dar năravul a rămas același, promovarea unor politici anti-naționale și populiste”, a transmis, într-un comunicat, deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax