Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Dîrzu, deputat PSD: PNL trebuie dizolvat de o instanță judecătorească deoarece instigă la segregare socială

Publicat

Ioan Dîrzu

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu a transmis într-un comunicat de presă că întreaga opoziție a PNL-PDL din ultimii ani s-a limitat la jignirea bugetarilor și denigrarea persoanelor din categorii sociale dezavantajate.

„Astăzi îl vedem pe Florin Cîțu, ministrul din umbră al Finanțelor Publice din guvernul imaginar al PNL-PDL, că îi face hoți și leneși pe toți medicii, profesorii, militarii, judecătorii și procurorii din România, adică pe toți cei plătiți din fonduri publice și denumiți generic „bugetari”.

La discursul populist al domnului Cîțu concurează și alți „mari liberali” care vor tăierea pensiilor sociale ale persoanelor cu handicap, ale bătrânilor fără venituri sau ale șomerilor. Sunt liberali care au cerut inclusiv impozitarea alocațiilor copiilor.

Acest discurs al PNL-PDL este zilnic și instigă la segregare socială între diversele ocupații și profesii din România. PNL-PDL militează acum pentru dărâmarea caracterului de stat social al României, componentă a statului de drept, devenind astfel un partid neconstituțional și care, în temeiul art. 40, alin. (2) din Constituția României, ar trebui dizolvat de instanță.

PNL-PDL propune același program de guvernare din era Băsescu-Boc în care au scăzut salariile și pensiile cu 25%, în care au fost concediați profesori și medici și trimiși să muncească în străinătate, departe de familiile lor.

Sub toate aceste măsuri de austeritate din era Băsescu-Boc, corupția a înflorit, iar lupta anticorupție a devenit armă politică împotriva opoziției. Instituțiile cu bugetele tăiate și bugetarii cu salariile scăzute cu 25% au ajuns la mâna capilor PDL care decideau cine rămâne și cine pleacă.

România propusă de PNL-PDL este o Românie neconstituțională, o Românie a cătușelor și a sărăciei, o Românie a exterminării clasei mijlocii.

În calitate de deputat social-democrat, nu îi permit nici lui Cîțu și niciunui mare alt „gânditor liberal” să mai instige la ură socială, la umilirea tuturor bugetarilor și la amenințarea cu tăieri de salarii și concedieri. Sistemul bugetar nu este perfect, dar acolo unde se greșește trebuie sancționați direct oamenii în cauză, nu întreaga instituție.

În guvernarea PSD, nivelul calitativ și cantitativ al serviciilor publice a crescut, de la noi tipuri de subvenții pentru tinerii agricultori și până la compensarea celor mai noi tipuri de tratamente împotriva cancerului. Am creat o țară în care fiecare român poate să muncească și să trăiască cu onoare, la un nivel de trai comparabil cu cel din Vest.

Nu vom lăsa PNL-PDL să readucă România la nivelul anului 2011, să vedem profesori cum se sinucid din cauză că nu-și pot plăti factura la gaze iarna sau copii morți în spitale din lipsă de medicamente compensate.

Eu cred că sectorul public și cel privat pot trăi în armonie, că deficiențele din unele instituții publice pot fi remediate cu modele de succes din privat și invers, și că este loc sub umbrela statului social pentru fiecare român care muncește cinstit în țara lui.

Dacă PNL-PDL mai continuă cu acest discurs instigator la ură socială, se impune sesizarea instanței, dizolvarea PNL sub aspectul încălcării art. 40, alin. (2) din Constituția României”, a transmis Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax