Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD Alba: Guvernul a deschis, pe 1 ianuarie 2019, câte un cont de economii pe numele fiecărui copil minor

Publicat

sediu psd

Vicepreședintele PSD Alba, Daniel Zdrânc a transmis într-un comunicat de presă că Guvernul a deschis, pe 1 ianuarie 2019, câte un cont de economii pe numele fiecărui minor din România. Potrivit acestuia, părinții vor putea depune minimum 1.200 de lei pe an, iar statul va oferi 600 de lei în plus, la care se va adăuga și o dobândă anuală de 3%.

Cine poate depune bani în contul Junior?

În contul unic Junior, deschis la Trezorerie oricine poate depune ce sumă dorește. Plata se poate face prin depunere numerar la orice trezorerie, fie la Poştă prin mandat poştal, fie prin Ordin de Plată de la bancă sau internet banking, cu specificația că în documentul de plată, la rubricile destinate beneficiarului, trebuie completat obligatoriu numele și prenumele copilului beneficiar și codul numeric personal al acestuia, astfel, te asiguri că de banii depuși va beneficia copilul tău.

Cât trebuie să depui pe an?

Ca să primești o dobândă de 3%/an, precum și o primă în valoare de 600 de lei, trebuie să depui minim 1.200 de lei pe an, adică aproximativ 100 de lei pe lună.

Când îți dă statul banii?

Statul va vira în cont prima în valoare de 600 de lei pe an, atunci când minorul va împlini 18 ani. Mai exact, statul îți va vira 600 de lei, pentru ficare an în care tu ai depus minimum 1.200 de lei. Dobânda se va calcula și se va plăti la scadența depozitului, adica în momentul în care copilul își serbează majoratul.

Câți bani ar trebui să ai în cont dacă respecți condițiile?

De exemplu, pentru un copil născut în 2018, statul va vira primele și dobânzile în anul 2036, dacă se va respecta suma minimă. Astfel, copilul ar trebui să aiba în cont 21.600 de lei, la care se vor acorda prime în valoare de 10.800 de lei și dobânzile aferente.

Cât poți depune maxim anual în contul Junior?

Nu poți depune anual o sumă mai mare de 100.000 euro. În schimb, dacă nu ai reușit să depui suma necesară pentru primirea primei de 600 de lei, copilul va primi oricum dobânda de 3% pe an.

Când poți să scoți banii?

Trebuie să știi că odată puși în cont, banii sunt blocați până când minorul va împlini vârsta de 18 ani. Dacă retragerea banilor are loc mai repede, în cazuri excepționale, suma retrasă va fi cu tot cu dobândă și cu primele calculate și incluse în sumă.

Potrivit datelor INS, la 1 ianuarie 2018 erau 3.685.491 de copii cu vârsta între 0 și 17 ani inclusiv. De la începutul anului până la 31 august 2018 s-au născut 123.757 de copii. Asta înseamnă că vorbim despre cel puțin 3.809.248 de copii, posibili beneficiari ai contului Junior”, a transmis Daniel Zdrânc, vicepreședinte PSD Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax